Sayfa 829/1200 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon
Arama sonucu : 9598 madde; 6,625 - 6,632 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

1.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Haci Mojetbit,

Acayim mi mehterin sesini agam?

Rasgele....

Freesky
    yok elleşme daha hele bangalara bulaşma ama istersen otolara takıl
    bilmeden yazma düşünmeden konuşma.......

2. Momentum yukselirken rsi neden dusuyor...

MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Bloomberg tv de bu gece hukumetin yeni vergi paketleri hakkinda konusulurken bir ekonomist finans sektorunde kurumlar vergisinin 20' den 22'ye cikarildigini ancak bazi sektorlerde bu oranin 5 seviyesine dusurulmesi icin calisma yapildigini belirtti. Bu sektorler hangileri olabilir acaba. Bir ongorusu olan var mi. Bunu onceden tahmin edebilirsek epeyce kazanc saglayabiliriz....

Nolcak bu borsanın hali :D
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

5.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Bloomberg tv de bu gece hukumetin yeni vergi paketleri hakkinda konusulurken bir ekonomist finans sektorunde kurumlar vergisinin 20' den 22'ye cikarildigini ancak bazi sektorlerde bu oranin 5 seviyesine dusurulmesi icin calisma yapildigini belirtti. Bu sektorler hangileri olabilir acaba. Bir ongorusu olan var mi. Bunu onceden tahmin edebilirsek epeyce kazanc saglayabiliriz....
    29 AĞUSTOS TARİHİNDEKİ HABER

Vergi indirimi için stratejik sektörlere öncelik verilecek
    29 Ağustos 2017 06:52

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye ekonomisi için kritik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ağbal bazı gazetelerde yer alan haberlere göre ayrıca kira vergilendirme sisteminde yüzde 25 olan götürü gider oranını yüzde 15'e düşürebileceklerini de belirtti.

Bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı düzenleyen Ağbal, Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, "Reel sektörde özellikle de Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kritik sektörlerde Türkiye'nin rekabetçiliğini artıracak daha fazla reel sektör yatırımını gelmesini sağlayacak şekilde kurumlar vergisi oranlarında indirim çalışması yapılabilir mi diye teknik düzeyde birtakım çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Bankacılık ve finans sektöründe indirim yapılmasının asla söz konusu olmayacağını vurgulayan Ağbal, “Ama reel sektörde özellikle de Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kritik sektörlerde Türkiye’nin rekabetçiliğini artıracak daha fazla reel sektör yatırımını gelmesini sağlayacak şekilde kurumlar vergisi oranlarında indirim çalışması yapılabilir mi diye teknik düzeyde birtakım çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

“İndirim yapılabilir mi?” sorusuna, “Bence yapılabilir” karşılığını veren Ağbal, bütün senaryoları çalıştıklarını kaydetti.

Stratejik sektörlerde yatırıma bağlı olmaksızın genel bir oran düzenlemesinden bahsettiğini anlatan Ağbal, “Yatırım teşvikine bağlı olmaksızın halen Türkiye’de yatırımını yapmış, yatırımlarını tamamlamış firmalar var. Kritik sektörlerde üretim yapanlar için bir nevi teşvik” dedi.

Stratejik sektörler belirleniyor

Hangi alanlarda indirim olabileceğine yönelik ise Ağbal, “Bizim için önemli bir faktör yüksek teknoloji seviyesinde üretim yapan şirketler, ithal ikamesi sağlayan yerli üretimin artırılması da bizim için öncelik. Bir de stratejik sektörler var. Enerji, savunma- güvenlik, sağlık sektörü gibi.
    Arkadaşlar sektör sektör çalışıp etkisine bakıyor. Tabii ki vergi hasılasına ilk başta etki yapacak ama kanatimce bu getirdiğimiz teşvik yatırımları artıracağı için toplamda vergi gelirlerini orta ve uzun vadede olumlu katkı sağlayacak” diye konuştu.

KOBİ’ler için zor görünüyor

Kurumlar vergisi indiriminde küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için bir indirim olup olmayacağı sorusuna Ağbal, Türkiye’de kayıt dışılık oranının yüzde 25-30’lar düzeyinde olduğunu, bunun yüzde 15-20’lere çekilmesi gerektiğini söyledi. KOBİ’lerde kayıt dışılık oranının ortalama orandan fazla olduğunu dile getiren Ağbal, “Ülkelerde farklı uygulamalar var. Büyük işletmeler için genel bir oran varken, KOBİ’ler için daha düşük bir oran uygulanıyor. Ama bizim önceliğimiz Türkiye’ye yatırım çekecek stratejik sektörlerde ve stratejik alanlarda vergi indirimini konuşmak, seçici olmak zorundayız. Türkiye vergi gelirleri bakımından vergi gelirlerini aşağıya çekecek bir düzenlemeye şu konjonktür içinde imkan bulamaz” dedi.

Alıntı Originally Posted by fzcan Yazıyı Oku
    Sacro bey merhaba , hoşgeldiniz...

1)Starteji niz günlük alsat üzerine mı ?
    2)geçenlerde siz yazmayı bırakınca belli bir zaman borsaya ugramayacaginizi düşündüm....
    Hoşbulduk.

Doğru düşünmüşsünüz.

Ben belli bir meblağ kazandım 70 binden beri.

Son gelinen noktada portföyün belli kısmını borsada çıkardım.

Artık çok güvendiğim senetlerde günlük alsat yapıyorum. Her zaman yüzde 50 nakit duruyorum.

Gün sonları alıp sabahları satıyorum. Gün içi güçlü olacak kağıtları geceden belirliyorum. girip çıkıyorum.

Zararlar oluşabiliyor. zararı kısa kesiyorum. kar'ı uzun tutuyorum.

Mesela 3,40 maliyetli yünsa taşıyorum. bugün yarısını sattım. karel aldım. takılıyorum.

Böyle zamanlarda çok iyi fırsatlar yakalanacağını düşünüyorum.

Endeks ile ilgili bir öngörüm yok. aşağıda nereden dönerse ora diptir :D

Aşağıda destek aramam. grafik şekil oluşsun şekle göre hareket ederim.

nasıl 70 binden 110 a direnç tanımadan gitti isek aşağıda gidebiliriz. Onun için benim için ast olan güçlü senettir. Endeks çok önemli değil açıkcası.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Bloomberg tv de bu gece hukumetin yeni vergi paketleri hakkinda konusulurken bir ekonomist finans sektorunde kurumlar vergisinin 20' den 22'ye cikarildigini ancak bazi sektorlerde bu oranin 5 seviyesine dusurulmesi icin calisma yapildigini belirtti. Bu sektorler hangileri olabilir acaba. Bir ongorusu olan var mi. Bunu onceden tahmin edebilirsek epeyce kazanc saglayabiliriz....
    Katma Değer Vergisi Kanuna geçici madde eklenerek düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren düzenlenen sözleşmelere istinaden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından FATİH Projesi kapsamında yapılan mal ve hizmet alımlarında uygulanmak üzere, proje bileşenlerine ilişkin olarak, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan ithalatlar ile Bakanlığa yapılan mal teslimleri ve hizmet ifaları KDV'den müstesna olacak. Bu kapsamda yapılan mal teslimleri ile hizmet ifaları nedeniyle yüklenilen vergiler, vergiye tabi işlemler üzerinden hesaplanan vergiden indirilecek. İndirim yoluyla telafi edilemeyen vergiler, istisna kapsamında işlem yapan mükellefin talebi üzerine iade edilecek.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Garanti üzerinden sizin senaryo Sacrosanct üstadım, umarım tutar, dün vergiler vardı, teşvikler gelince ve ortam düzelirse belki olur, malesef biz her türlü boğayız

Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku

YTD.

Biraz dustukten sonra son tepeyi yapacagiz ve ardindan hazin son. Ayni 2013 gibi.

Yani 103 104 den 117-120 gibi bir tepe sonra final.

Ama ustune basarak belirteyim. Son tepe guduk kalabilir.

Sayfa 829/1200 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •