Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 509/1014 İlkİlk ... 94094594995075085095105115195596091009 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,065 - 4,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Bugun tapu harcina yapilan indirimin son gunu idi. Hukumet tapu harci oranini %4 den %3 indirmisti.
    Bugun Ogleden sonra yogun topu islemlerden dolayi sistem kilitlendi. Tapu mudurlugu basvurulari zarzor sisteme isliyorlardi. Islemi onaylananlarda bankalarda harci yatirmadilar.

Bende bu sansizligi yasadim. Pazartesi 1200 TL daha fazla harc yatiracagim.

Bugun Vanin en guzel sitelerinden biri olmaya aday bir sitede is karsiligi alinmis 170 m2 3+1 aldim. Kapali otopark, yesil alan, havuzlar ve cocuk parklari var.

1. Kalite malzeme ve oldukca merkezi bir yer. Giris kat. Yanliz cephe park ve havuzlara bakiyor. Daire Asansor ve bina girisinden uzak...

Cevre duzenlemesi ile birlikte yaklasik 40-50 gun sonra biter. Fiyati 170.000 TL....tahmini aylik Kira gelir: 1300-1500 TL.

Yanliz muttahit ayni katta elindeki daireleri 210-215 bin arasi satiyor.

Yine bir ay once merkezi bir yerde is karsiliginda alinmis 100 m2 2+1 amerikan mutfak, kaliteli malzeme, tapu vs. masraflarla birlikte bana yaklasik 100 Bin TL ye mal olacak ve teslimat tarihi Aralik ayinda bir apartman dairesi almistim. Tahmini kira geliri 900-1000 TL.

Bu hafta ici Baska bir merkezi yerde 90 M2 2+1 amerikan mutfak, kaliteli malzeme, 20-30 gun sonra teslim edilecek bir apartman dairesi daha aldim. Buda is karsiligin alinmis bir daireydi. Tapu ve yapi kullanma izni ile birlikte maliyet 110 Bini bulur. Tahmini kira geliri: 900-1000 TL.

Yanliz ben daireleri kira icin degil al sat icin aldim. Ayrica aldigim dairelerin firma fiyati yaklasik %20 daha yuksek.

Temmuz Ayinda istanbulda 1800-2000 TL kira getirili dairemi 540.000 TL ye satmistim.
    Kira carpanina gore Istanbulda konut fiyatlari Van daki konut fiyatlarindan en az iki kat daha pahali sayilir.

Fakat Vandaki muttahitler bu dusuk kar marjina Turkiyede benzeri olmayan bir care bulmuslar. Burda sifir daire teslim edilirken yapi kullanma izni masraflari, ssk masrafi vs gibi giderleri daire sahiplerinden tahsil ediyorlar....Bu harci vermeyenlere kat mulkiyet tapusunu vermiyorlar...Kentsel donusumlu ise yapi kullanma izni harci yoktur.

Yukarida bahsettigim dairelerin fiyatina butun masraflar dahildir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bugun tapu harcina yapilan indirimin son gunu idi. Hukumet tapu harci oranini %4 den %3 indirmisti.
    Bugun Ogleden sonra yogun topu islemlerden dolayi sistem kilitlendi. Tapu mudurlugu basvurulari zarzor sisteme isliyorlardi. Islemi onaylananlarda bankalarda harci yatirmadilar.

Bugun Vanin en guzel sitelerinden biri olmaya aday bir sitede is karsiligi alinmis 170 m2 3+1 aldim. Kapali otopark, yesil alan, havuzlar ve cocuk parklari var.

1. Kalite malzeme ve oldukca merkezi bir yer. Giris kat. Yanliz cephe park ve havuzlara bakiyor. Daire Asansor ve bina girisinden uzak...

Cevre duzenlemesi ile birlikte yaklasik 40-50 gun sonra biter. Fiyati 170.000 TL....tahmini aylik Kira gelir: 1300-1500 TL.

Yine bir ay once merkezi bir yerde is karsiliginda alinmis 100 m2 2+1 amerikan mutfak, kaliteli malzeme, tapu vs. masraflarla birlikte bana yaklasik 100 Bin TL ye mal olacak ve teslimat tarihi Aralik ayinda bir apartman dairesi almistim. Tahmini kira geliri 900-1000 TL.

Bu hafta ici Baska bir merkezi yerde 90 M2 2+1 amerikan mutfak, kaliteli malzeme, 20-30 gun sonra teslim edilecek bir apartman dairesi daha aldim. Buda is karsiligin alinmis bir daireydi. Tapu ve yapi kullanma izni ile birlikte maliyet 110 Bini bulur. Tahmini kira geliri: 900-1000 TL.

Yanliz ben daireleri kira icin degil al sat icin aldim. Ayrica aldigim dairelerin firma fiyati yaklasik %20 daha yuksek.

Temmuz Ayinda istanbulda 1800-2000 TL kira getirili dairemi 540.000 TL ye satmistim.
    Kira carpanina gore Istanbulda konut fiyatlari Van daki konut fiyatlarindan en az iki kat daha pahali sayilir.

Fakat Vandaki muttahitler bu dusuk kar marjina Turkiyede benzeri olmayan bir care bulmuslar. Burda sifir daire teslim edilirken yapi kullanma izni masraflari, ssk masrafi vs gibi giderleri daire sahiplerinden tahsil ediyorlar....Bu harci vermeyenlere kat mulkiyet tapusunu vermiyorlar...Kentsel donusumlu ise yapi kullanma izni harci yoktur.

belki daha once bahsettiniz ben kacirdim ama neden Van da yasadignizi tekrar paylasirmisiniz?

Ne bilim genelde insanlar hep Ege de kiyi kasabalarini falan seciyorlarda

3.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bugun tapu harcina yapilan indirimin son gunu idi. Hukumet tapu harci oranini %4 den %3 indirmisti.

Van'da düzenli kira ödeyen düzgün kiracı bulunur mu dersiniz?

4. sayın forumdaş abartin...mesleginize imrenmemek elde degil...para basıyorsunuz resmen, nazar değmesin

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ee şimdi bu vergileri ödemeyi kabul mu edeceğiz??
    Muhalefet partisi anayasa mahkemesine başvuramıyor mu?

Anayasanın 73. maddesi;
    "Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır."

ana muhalefet partisi vergilere karşı isyan çağrısı yapıyor.. benim anladığım şu ki, rayiçleri arttırarak emlak vergisini 3-5 kat artıran beşiktaş, beylikdüzü, urla gibi belediyelerin saldığı vergileri de kapsıyor bu çağrı..

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Tum turkiyede rayic bedel artisi sadece beylikduzu ve besiktas ta mi oldu ?
    sadece bu 2 ilcede 3 katina cikti.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    belki daha once bahsettiniz ben kacirdim ama neden Van da yasadignizi tekrar paylasirmisiniz?

Ne bilim genelde insanlar hep Ege de kiyi kasabalarini falan seciyorlarda
    kendisi vanlı, memleketi orası yani akrabası eşi dostu orada yaşıyor, o yüzden van'a dönmeyi tercih etmiş olabilir.. çünkü insan sosyal bir varlıktır, sırf parası daha iyi diye yada havası suyu daha güzel yapmaz lokasyon tercihini- mesela parası için yapanlar sosyal ortamından dolayı mutsuz olabilir ve paralı ama mutsuz biri olarak emekliliğe gün sayıyor durumunda kalabilir.. oysa eşinin dostunun olduğu bir muhitte yaşayan bir insan, nominal olarak daha az para kazanıyor olsa dahi, büyük ihtimalle daha mutlu olacaktır..

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Üstad öyle veya böyle hükümet aşırı tepki çekeceğini bile bile bu işlere girişti sebebi nedir sizce? Sorun ne yanlış giden ne niçin ihtiyaç duydular bu hamlelere?

..
    bir siyasi iktidarın makro-ekonomik oyuna kendi iradesiyle katılabildiği birincil enstrüman bütçe'dir.. yani ekonomide bir finansal boyut vardır- ki, bu daha ziyade küreseldir, fed faizi düşer yada çıkar parasal genişleme vardır yada tam tersi küresel para tabanı daralır, işin bu kısmına türk hükümeti yada rus hükümeti yada hint hükümeti etki edemez, o büyük finans-kapitalin tekelindedir.. ekonomide bir de maliye politikaları vardır, işin bu kısmı yerel hükümetin inisiyatifindedir.. ve zaten dünyanın her yerinde bir hükümetin karnesini belirleyen temel unsur bütçeyi nasıl yönettiğidir.. hükümet olarak vergi topluyordur ve bu vergileri nasıl harcamaktadır ? mevzuu budur.. yarın bir chp yönetimi gelse, onun ayırdedici temel özelliği vergileri kimden nasıl toplayacağı ve bunları nerelere nasıl harcayacağıdır, yoksa chp hükümeti yada hdp yönetimi küresel düzlemde geçerli temel finansal paradigmayı değiştiremez..

2002 itibariyle bütçe gelirlerinin kabaca %80 kısmının faiz ödemelerine gittiği, maaş/yatırım/teşvik vs kısmına %30 ayrıldığı (ortalama %12-of-gdp bütçe açığı verildiği, ve yüksek faizler nedeniyle kamu borç stoğunun geometrik bir ivmede artarak) yerküredeki en yüksek kamu borcunun söz konusu olduğu bir ülke olan türkiye, sonraki dönemde her yıl %5 faiz dışı fazla vermek suretiyle borç yükünü eritti, enflasyonu ve faizleri düşürdü, orta/uzun vadeli kredi piyasası oluşabildi, ve bu sayede ekonomi büyüdü, ve kamu borç yükü %30 ile yerküredeki en düşük borçluluk seviyelerinden birine geriledi.. artık bütçenin %10 kadarı faize gidiyor, %90 ile maaş/yatırım ve teşvik/sübvansiyon yapılabiliyor, bütçe açığı %1-of-gdp ile oecd, ab ve yerküredeki en düşük açıklardan biri..

bu kuvvetli bütçe ve kamu borcunun düşmesi' hikayesi 15 yıllık tayyip iktidarının en büyük hikayesi.. lakin son dört senedir, pişmiş tavuğun başına gelmeyen bir dizi majör risklerin hep beraber realize olması hasebiyle, o parlak bütçe dinamikleri gölgelenmeye başladı, ilk defadır borç itfasından daha fazla borçlanan bir kamu görünmeye başladı (jeo-politik hikayeler- yüklü savunma harcamaları, mega projeler, darbe girişimleri, seçim vaatleri vs) .. hükümet içinde bir kanat bu dinamiğin bozulmasına karşı olmalı ki, oy tabanını fazla rahatsız etmeden nasıl gelir (vergi) tarafını nasıl arttırırız derdiyle (tam da orta vadeli program açıklamasıyla) kamunun bütçe/borç dinamiklerini bozmuyoruz mesajı vermek istedi küresel finans/kapital'e.. lakin anlaşılan o ki, reise yakın diğer kanat bunu dert etme eğiliminde değil, bir ihtilaf var gibi..

Şu anda İstanbul'da 1800-2000 tl kira getirisi olan daireler aşağı yukarı 600-700 bin tl.den satılıyor. Ben temmuz ayında bayrampaşada 3+1 dairemi kiraya verdim 1500 tl.ye. Satış rayiç bedelleri 450-500 bin civarındaydı.Kiracı olmak mevcut finansal koşullarda fırsat maliyeti hesabıyla daha kârlı gibi.

Sayfa 509/1014 İlkİlk ... 94094594995075085095105115195596091009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •