Originally Posted by
ctugrul
Erhan bey,
Bu tartışmayı sadece felsefe üzerinden yürütmek sizce yeterlimi? Örneğin psikoloji işşn içine hiç girmezmi?
Ayrıca cidden böyle tartışmanın bu platformda herkes tarafından kabul görecek tek bir sonuçla biteceğine inanıyormusunuz?
Ben hiç ihtimal vermiyorum da!
SM-G920F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle amacın bir tarafı ikna etmek üzerine kurulmadıgını söylemeliyiz her iki tarafta birbirini birşeylere ikna etme çabası içerisinde değil! böyle platformlar ikna etmek için değil farklı görüş öneri ve bakış açılaraıyla elde edilen kavramı zenginleştirmeyi açamlıyoruz.
Henüz yatırıma başlamamış ama düşünen insanlara zenginlik katıyoruz. Başka bir boyuttanda olaya bakmalarını sağlıyoruz. Kendi doğrularını kendi aklıyla karar vermesini sağlamak için farklı strateji ve bakış açıları katıyoruz.
BU çıkarımım üzerine sizin olaya pskilojik boyuttan bakış açınızda insanlara bir fikir bir zenginlik katıyor mesela.
Tartısmalar elde edilecek kavramı zenginleştirdiği için aslında güçlü ise güçlendiriyor zayıf ise yanlış oldugunu görüyoruz.
Bu yuzden tartısmak farklı fikir ve görüşlere yer vermek önümüzde duran kavramı doğru veya yanlış oldugunu anlayabilmemiz açısından önemli.
İkna bambaşka birşey insanların ikna edilmeye ihtiyacı yok tartıslamarı kendisi okuyup bir fıkre kendısı varrabilmeli bence.
Bu yuzden felsefenin anlamını sürekli video olarka koyuyorum. Olaylara felsefik boyutta yaklasmanın elde olan şeyi ya güçlendirecek yada düşürecek. Ancka bu tamamiyle yine karşı tarafın kendı cıkarımları dogrultusuında ılerleyecek.
Felsefenin içine herşeyi sokabilirsin. Pskikoloji güzel bir yaklasım.
Buyrun hocam pskiloji ile zorunlu para biriktirmek üzerine konuşabiliriz.
Tüm söylenenler bir şahsa hitaben soylenmıyor o yüzden kimse üzerine alınacağı birşey yok. üzerinize alınırsanız bu olayı konusamayız bile. Dolayısıyla dogru bılgıye ulasamayız.
Mesela parayı kendi iradeleriyle biriktiren birinin pskilojisi ile zorunlu sekılde biriktiretn arasındaki pskolojik fark nedir ?
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri