Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 10/564 İlkİlk ... 891011122060110510 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 73 - 80 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bu bana mantıklı gelmiyor .

Gençken parayı zevkle yiyemedikten sonra yaşlılıkta hiç yiyemezsin .

Örneğin yemek yemek kolesterol tansiyon şeker gibi hastalıklar çıkıyor gençken giyemediğini yemekleri yaşlanınca yiyemiyorsun değil mi .

Yada farklı yerleri gezip görmek bunun gibi .

Yaşlanınca ayaklar gitmiyor diz sorunları vs de oluyor .

Beyaz yakalının kronik sorunu da eklenirse fıtıklarla uğraşmak .

Saysam liste uzar gider .

Full sağlıklı iKen parayı harcamadıktan sonra 50 sinden sonra gelen parayı ne yapacağım .

çok mu müsriflik mi yapalım diyorsun derseniz buna katılmıyorum ama hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum .

Ne çok cimri ne çok bonkör olacaksın .

Sonradan gençken keşke yapsaydım dememek için .

Örneğin geçen bir arkadaş geldi borsada 150-200 arasında meblağı var .

Adam öğlen arası bim den aldığı toplamda 2.5 3 lira şeyle karnını doyuruyormuş . Ekmeğin yarısını da akşam eve götürüyor .

Bir de bunu anlatıyor tasarruf ediyorum borsada kazanıyorum peki ne anladım bu işten .

Adama herkes beleşci gözüyle bakıyor .

Soda ısmarlasana kahve ısmarlasana cebinde akrep var sanki .

Demek ki bu şekilde birikim yapılabilir .

Yılda 10 gün yurtdışı 10 gün yurtiçinde tatil vs tatil için çalışıyoruz [emoji2][emoji2][emoji2]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Bence psikolojik olarak kendini rahatlatmak için uç örneklere odaklanıyorsun

Bir kere amaç zaten 65-70 i beklemeden 40 lı yaşlarda emekli hayatı yaşayabilecek birikime sahip olmak..illa ki kurumsal hayattan çıkacaksın diye bir kaide de yok...yani tercih senin olacak..30 yaşında senin elinde yetişmiş karakteri bozuk bir yöneticin sana hakaret ettiğinde, "kafayı koyup" karizmasına ve kariyerine ağır bir darbe indirebilme özgürlüğüdür benim anlatmak istediğim...bu özgürlük sana özgüven verir, mutlu eder...kalma ya da çıkma kararı senin elinde olur..zamanı geldi diye düşünürsen eyvallah der çıkarsın, her perfons değerlendirmesinde acaba sıra bana mı geldi diye tir tir titremezsin.

zaten bu topiğin amacı, 40 lı yaşlarda, hala sağlıklı ve hayatı yaşayabilecekken, bu kararı alabilecek maddi-manevi birikime sahip olabilmek...bu özgürlük bile ruhen genç kalmanı ve mutlu olmanı sağlar...şu an bile her sabah küfrederek işe geliyor pek çok arkadaşım..üstelik maddi durumları da fena değil, sadece cesaret eksikleri var radikal kararlar konusunda..ama bir sonraki nesil, eğer zamanında iyi tasarruf etmeyip, iyi yatırımlar yapmazsa, hiç bir şansı olmayacak, tam kapana kısılmış hissedecek.

tasarruf konusunda ifrat tefrit dengesini herkes kendi sağlayacak...bim den ben de alış verş yapıyorum yeri geldğinde, ama haftada 1-2 kez dışarda yiyip, 100-150 arası hesapta ödüyoruz ailecek...ama trend bir mekana gideceğim diye, bir kahveye 50 tl de vermiyorum tabii ki.

dediğim gibi uç örneklere takılmayalım, makul olanı bulmaya çalışalım.

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Bu bana mantıklı gelmiyor .

Gençken parayı zevkle yiyemedikten sonra yaşlılıkta hiç yiyemezsin .

Örneğin yemek yemek kolesterol tansiyon şeker gibi hastalıklar çıkıyor gençken giyemediğini yemekleri yaşlanınca yiyemiyorsun değil mi .

Yada farklı yerleri gezip görmek bunun gibi .

Yaşlanınca ayaklar gitmiyor diz sorunları vs de oluyor .

Beyaz yakalının kronik sorunu da eklenirse fıtıklarla uğraşmak .

Saysam liste uzar gider .

Full sağlıklı iKen parayı harcamadıktan sonra 50 sinden sonra gelen parayı ne yapacağım .

çok mu müsriflik mi yapalım diyorsun derseniz buna katılmıyorum ama hakkını vermek gerekir diye düşünüyorum .

Ne çok cimri ne çok bonkör olacaksın .

Sonradan gençken keşke yapsaydım dememek için .

Örneğin geçen bir arkadaş geldi borsada 150-200 arasında meblağı var .

Adam öğlen arası bim den aldığı toplamda 2.5 3 lira şeyle karnını doyuruyormuş . Ekmeğin yarısını da akşam eve götürüyor .

Bir de bunu anlatıyor tasarruf ediyorum borsada kazanıyorum peki ne anladım bu işten .

Adama herkes beleşci gözüyle bakıyor .

Soda ısmarlasana kahve ısmarlasana cebinde akrep var sanki .

Demek ki bu şekilde birikim yapılabilir .

Yılda 10 gün yurtdışı 10 gün yurtiçinde tatil vs tatil için çalışıyoruz [emoji2][emoji2][emoji2]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Forumun yeni üyesiyim. Başlıkları incelerken "işte buldum" dedim bu başlığı görünce. Sadece şu ana kadar yazılanlar bile ufkumu genişletmeye yetti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ben de 33 yaşında, büyük kurumsal firmada çalışan bir mühendisim. Ev kredim devam ettiğinden an itibariyle pek birikim yapamıyorum. Ama birkaç ay içerisinde her ay cüzi bir birikim yapabilecek konuma gelebileceğim. Bu birikimi borsada, uzun vadeli olarak değerlendirmek istiyorum ancak öncesinde konuya olabildiğince hakim olmak istiyorum.

Yıllarca eğitim alıyoruz. Çoğumuz, ileride bize yeterli parayı kazandıracak mesleklere sahip olmak için saatlerce derslere çalışıyoruz. Üniversiteyi kazanınca da çalışmalarımız artarak devam ediyor. Mezun olup istediğimiz, dolgun maaşlı işlere girebilirsek, biraz para kazanmaya başladığımızda film kopuyor. Çünkü yıllarca "çok para kazandıracak" işlere girmek için çalışıp durmamıza rağmen, kazandığımız parayı nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili en ufak bir eğitim verilmiyor. Dünya kapitalizm üzerine kurulu, en temel araç para, ancak bu aracı nasıl kullanacağımız konusunda neredeyse sıfırız. İş arkadaşlarıma "borsa neden yükseliyor, bilen var mı?" veya "TL/Dolar/Euro'dan pek anlamıyorum, birikimlerimi nasıl değerlendirebilirim" diye sorduğumda aldığım cevaplar neredeyse hep aynı: "Borsa kumar abi, bize gelmez." veya "Ev al, arsa al gerisi yalan.". Yatırım amaçlı olarak "araba al" diyen bile çıkıyor

Okul hayatım boyunca alamadığım temel ekonomi bilgilerini edinebileceğim, borsa, tahvil, eurobond, alternatif yatırım araçları... konularında bilgi sahibi olabileceğim kitap/kaynak önerilerinizi paylaşabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Herkese iyi günler dilerim.

Alıntı Originally Posted by Ceqo Yazıyı Oku
    Forumun yeni üyesiyim. Başlıkları incelerken "işte buldum" dedim bu başlığı görünce. Sadece şu ana kadar yazılanlar bile ufkumu genişletmeye yetti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Ben de 33 yaşında, büyük kurumsal firmada çalışan bir mühendisim. Ev kredim devam ettiğinden an itibariyle pek birikim yapamıyorum. Ama birkaç ay içerisinde her ay cüzi bir birikim yapabilecek konuma gelebileceğim. Bu birikimi borsada, uzun vadeli olarak değerlendirmek istiyorum ancak öncesinde konuya olabildiğince hakim olmak istiyorum.

Yıllarca eğitim alıyoruz. Çoğumuz, ileride bize yeterli parayı kazandıracak mesleklere sahip olmak için saatlerce derslere çalışıyoruz. Üniversiteyi kazanınca da çalışmalarımız artarak devam ediyor. Mezun olup istediğimiz, dolgun maaşlı işlere girebilirsek, biraz para kazanmaya başladığımızda film kopuyor. Çünkü yıllarca "çok para kazandıracak" işlere girmek için çalışıp durmamıza rağmen, kazandığımız parayı nasıl kullanmamız gerektiği ile ilgili en ufak bir eğitim verilmiyor. Dünya kapitalizm üzerine kurulu, en temel araç para, ancak bu aracı nasıl kullanacağımız konusunda neredeyse sıfırız. İş arkadaşlarıma "borsa neden yükseliyor, bilen var mı?" veya "TL/Dolar/Euro'dan pek anlamıyorum, birikimlerimi nasıl değerlendirebilirim" diye sorduğumda aldığım cevaplar neredeyse hep aynı: "Borsa kumar abi, bize gelmez." veya "Ev al, arsa al gerisi yalan.". Yatırım amaçlı olarak "araba al" diyen bile çıkıyor

Okul hayatım boyunca alamadığım temel ekonomi bilgilerini edinebileceğim, borsa, tahvil, eurobond, alternatif yatırım araçları... konularında bilgi sahibi olabileceğim kitap/kaynak önerilerinizi paylaşabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Herkese iyi günler dilerim.

https://www.borfin.com.tr/egitim/Ice...72&UrunID=2277

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bence psikolojik olarak kendini rahatlatmak için uç örneklere odaklanıyorsun

Bir kere amaç zaten 65-70 i beklemeden 40 lı yaşlarda emekli hayatı yaşayabilecek birikime sahip olmak..illa ki kurumsal hayattan çıkacaksın diye bir kaide de yok...yani tercih senin olacak..30 yaşında senin elinde yetişmiş karakteri bozuk bir yöneticin sana hakaret ettiğinde, "kafayı koyup" karizmasına ve kariyerine ağır bir darbe indirebilme özgürlüğüdür benim anlatmak istediğim...bu özgürlük sana özgüven verir, mutlu eder...kalma ya da çıkma kararı senin elinde olur..zamanı geldi diye düşünürsen eyvallah der çıkarsın, her perfons değerlendirmesinde acaba sıra bana mı geldi diye tir tir titremezsin.

zaten bu topiğin amacı, 40 lı yaşlarda, hala sağlıklı ve hayatı yaşayabilecekken, bu kararı alabilecek maddi-manevi birikime sahip olabilmek...bu özgürlük bile ruhen genç kalmanı ve mutlu olmanı sağlar...şu an bile her sabah küfrederek işe geliyor pek çok arkadaşım..üstelik maddi durumları da fena değil, sadece cesaret eksikleri var radikal kararlar konusunda..ama bir sonraki nesil, eğer zamanında iyi tasarruf etmeyip, iyi yatırımlar yapmazsa, hiç bir şansı olmayacak, tam kapana kısılmış hissedecek.

tasarruf konusunda ifrat tefrit dengesini herkes kendi sağlayacak...bim den ben de alış verş yapıyorum yeri geldğinde, ama haftada 1-2 kez dışarda yiyip, 100-150 arası hesapta ödüyoruz ailecek...ama trend bir mekana gideceğim diye, bir kahveye 50 tl de vermiyorum tabii ki.

dediğim gibi uç örneklere takılmayalım, makul olanı bulmaya çalışalım.
    Ilginc. Sizin yazdiklarinizi okurken kendim yazdim zannettim.
    Acaba bize benzer dusunen ve yasayan cok insan var da haberimiz mi yok?
    Gercekten dedelerimden ogrendigim sey, hicbirseyi abartmadan yasamak. Yemek, icmek, gezmek, calismak vs vs ama uclara gitmeden, ortadan ortadan. Onlardan oyle gordum, ogrendim, uygulamaya calisiyorum.

Bence de para, guc hepsi hikaye, asil olan yasamaktir ve mumkun oldugu kadar ozgur olmaktir. Para kazanacagim diye esir olmak da degil, esir olmayalim diye rezil olmak da degil. Ailenle, saglikli ve huzur icinde yiyip icip gezebiliyorsan hayatin anlami budur bence.

6.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Ilginc. Sizin yazdiklarinizi okurken kendim yazdim zannettim.
    Acaba bize benzer dusunen ve yasayan cok insan var da haberimiz mi yok?
    Gercekten dedelerimden ogrendigim sey, hicbirseyi abartmadan yasamak. Yemek, icmek, gezmek, calismak vs vs ama uclara gitmeden, ortadan ortadan. Onlardan oyle gordum, ogrendim, uygulamaya calisiyorum.

Bence de para, guc hepsi hikaye, asil olan yasamaktir ve mumkun oldugu kadar ozgur olmaktir. Para kazanacagim diye esir olmak da degil, esir olmayalim diye rezil olmak da degil. Ailenle, saglikli ve huzur icinde yiyip icip gezebiliyorsan hayatin anlami budur bence.
    maalesef...inan sayımız fazla değil..amaç zaten mümkün olduğunca bu sayının artmasına katkı sağalamak...toplumsal olarak hzuurlu, psikolojisi düzgün nesiller için bu sayının artması gerekiyor...olduğu kadar, olmadığı kader

aynen orta yol iyidir.
    bir de hayatta bir çok şey görecelidir. yani kişiden kişiye değişir.
    dolayısıyla, hayata bakış açısı da insanın ömrünün sonunda hayattan ne aldığını çok etkilemektedir.
    insanların maddi durumları da böyle. maddi olarak belli bir seviye bir insan için mutlu ve huzurlu olmak adına yeterli iken, diğer bir insan için çok yetersiz olabiliyor.
    bunları neden söylüyorum? eğer hayatınızda belli bir yaşa gelmiş ve hayat standardınız açısından yeterli birikim yapamadığınızı düşünüyorsanız, karalar bağlamaya gerek yok. hayata bakış açınızı değiştirirseniz, yaşam standardınızı maddi olarak düşürseniz de mutlu olabileceğiniz daha düşük bütçeli bir alternatif yaşam standardına kavuşabilirsiniz.
    bu söylediğim, yaşı ilerlemiş olup istediği hayat standardı için yeterli maddi birikimi olmadığını düşünen insanlar içindir.
    Psikoloji, bakış açısı, kendini tanıma hayatta problem olarak gördüğümüz birçok durumu farklı bir hale dönüştürebilir bildiğiniz üzere. Bu da aklımızın bir köşesinde dursun.

Sayfa 10/564 İlkİlk ... 891011122060110510 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •