Sayfa 10/467 İlkİlk ... 891011122060110 ... SonSon
Arama sonucu : 3734 madde; 73 - 80 arası.

Konu: GENYH - Gen Yatırım Holding A.Ş.

GENYH Konsolide 2016/12 Aylık DÖNEM ZARARİ -121.843.842 TL

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2. ooo çok zarar açıkladı be
    yatırım tavsiyesi değildir..

3. olum . piyasa değeri 5 milyon zarar 120 ha...ulan siz adam mısınız...demekki muhasebe oyunu bu kadar bariz ha....demekki bi kalem daha önce yaptıgınız gibi 250 de olur mu...olur elbette....bu rakam niye 1 milyar değil yahu 2 milyar falann ha ha ha ....

4. hadi ordan. hadi ordan diyorum. yani hass....tirin nazikçesi...

5. artık 15 mart da ki mahkeme kararını bekleyeceğiz..

6. bağımsız denetim görüşünden alıntıdır..

İşletmenin Sürekliliği
    Bu finansal tablolar işletmenin sürekliliği ilkesine dayanarak KGK Finansal Raporlama Standartları'na göre hazırlanmıştır. Bu ilkeye göre Şirket öngörülebilir gelecekte faaliyetlerini devam ettirecek ve normal faaliyet akışında vadeleri geldiğinde varlıklarını kullanabilecek ve yükümlülüklerini yerine getirebilecektir.
    Her ne kadar Şirket'in finansal tabloları işletmenin sürekliliği ilkesine dayanarak hazırlanmış olsa da Şirket'in özkaynaklarının negatif olması sürekliliğine ve bu ilkeye dayanarak uygulanmış muhasebe prensiplerinin uygunluğuna ilişkin mühim şüpheye neden olabilecek önemli bir belirsizliğin varlığını göstermektedir.
    Ancak Şirket'in finansalları üzerinde en önemli etkiye sahip ve faaliyet gösteren tek bağlı ortaklığı olan Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 2015 yılı içinde başlatılan haciz işlemleri nedeni ile faaliyetlerini yerine getirememiş ve gelir elde edememiştir. Şirket hakkında 29 Nisan 2016 tarihinde verilen iflas erteleme kararı ile hacizler durdurulmuş ve Şirket faaliyetlerine devam etmeye başlamış, 2016 yılında (32,3 milyon TL), 2015 yılı hasılatından (21,9 milyon TL) daha fazla bir hasılat elde etmiştir.
    İflas erteleme kararı ile birlikte Kayyum ataması yapılmıştır. Şirketin yönetimi ve kararları şirket Yönetim Kurulu sorumluluğunda devam etmektedir. Kayyum Heyeti şirketi devlet adına, Yönetim Kurulu'nun vermiş olduğu kararların, işlemlerin ve ödemelerin şirketin ilerlemesi ve gelişmesi adına uygunluğunu denetlemektedirler.
    Grup yönetimi, Grup'un sürekliliğini devam ettirme konusunda kapsamlı bir değerlendirme yapmış ve konuyla ilgili finansal ve operasyonel bir takım önlemler almıştır. Grup, 2016 yılında yapmış olduğu iyileştirme raporu ve nakit akış tahminleri doğrultusunda, alınan önlemleri destekleyecek nitelikte finansal verilerde iyileşmelerin oluşacağını öngörmektedir. Bu koşullar altında, Grup yönetimi Grup'un faaliyetlerinin sürekliliği ile ilgili önemli bir belirsizliğinin bulunmadığına ve öngörülebilecek gelecek için faaliyetlerine devam edebileceğine inanmaktadır.
    13.03.2017, Ankara
    Karar Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş.
    Member Firm of JHI Association

Ali Osman Eflatun
    Sorumlu Ortak Baş Denetçi

7. Ancak Şirket'in finansalları üzerinde en önemli etkiye sahip ve faaliyet gösteren tek bağlı ortaklığı olan Genpower Jeneratör Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye 2015 yılı içinde başlatılan haciz işlemleri nedeni ile faaliyetlerini yerine getirememiş ve gelir elde edememiştir. Şirket hakkında 29 Nisan 2016 tarihinde verilen iflas erteleme kararı ile hacizler durdurulmuş ve Şirket faaliyetlerine devam etmeye başlamış, 2016 yılında (32,3 milyon TL), 2015 yılı hasılatından (21,9 milyon TL) daha fazla bir hasılat elde etmiştir.

baş denetimcinin şirketle ilgili çekinceleri olmakla birlikte ,bu paragrafı beğendim.

8. ama işte bilanço fena bankalara borçlar diğer borçlar vs. -291.488.363 öz kaynağı var maalesef

Sayfa 10/467 İlkİlk ... 891011122060110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •