Originally Posted by
birihtimal
hocam teşekkürler, otomatik sistem kullanmak noktasında, insan psikolojisinden bağımsızlaşmak noktası çok önemli, insanın yüksek kazanç veya zarar durumlarında karar vermesi stresli oluyor. Matriks te pencereyi kapatmadan sistemin otomatik al sat işlemlerine başlatabiliyoruz ama bu bana çok kırılgan geldi.
Olabilecek dışsal sorunlarda sistem çalışmaz hale gelir.
( bilgisayar kapanır, pencere kapanır, elektrik gider. Bunu cloudda olsanız bile yaşayabilirsiniz.)
Bu konuda ideal sistem şöyle olmalı diye düşünüyorum. Örneğin, bilgisayar/program sorun yaşadı veya clouddaki makinede sorun çıktı ve yeni instance başlattı verdi cloud hizmet sağlayıcısı. İnsan müdahelesi olmadan,ilgili programın otomatik başlamasını sağlayabilmeyiz ve hangi sistemi/algoyu seçtiysek yine canlıya çalışmasını devreye alabilmeliyiz. Öbür türlü paramızı emanet edemeyiz, örneğin böyle 1-2 saatlik bir sistem çalışma kesintisinde al veya sat işlemi yapılamamış olacak.
Matriks IQ yu bilmiyorum ama matriks terminalde bir pencereyi açık tutuyorsunuz filan olayı sorunluydu. IQ da bu konudaki yaklaşım hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz mümkünse.
sağolun.
Yer İmleri