Sayfa 1008/1230 İlkİlk ... 850890895899810061007100810091010101810581108 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,057 - 8,064 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    hem de tam şaçmalık, tam ky kafası. üstelik petkim çok mu kazandırdı? dediğinde haklı çıkma ihtimali de gayet yüksek. zaten tüpraşı hangi hisse ile değiştirse kazanacak.
    Sorma yahu. Hayır adamı bu sayfalarda çok övdüm geçmişte. Gerçekten alt yapısı kuvvetli, bir şeyler öğrendiğim ender adamlardan biriydi. Son 2 yıldır ne dediği belli değil.

Bu arada bir yıl önce sorsalar Tüpraş değil Petkim derdim, şimdi ben de Tüpraş derim...ama dediğin gibi bu konunun Petkim le pek de alakası yok.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    peki onu geçtik o zaman... thy/pgsus oranı da 2019 başında 0.7 iken şimdi 0.23'te... thy al pgsus sat yapılır mı
    gerçi 2014'te de 0.2 imiş... buna uzun vadeli bir fair value biçmek zor gibi...
    İşin aslı ben bu tür analizleri saçma buluyorum. Geçmişte garan Akbank ın üç katı olmuş vs (sermaye değişimlerini arındırdıktan sonra bakıldığını düşünüyorum), şimdi iki katı, onun yerine bunu alalım vs...bence yanlış.

Benchmark analizi ülke sektör çarpanları ya da bize benzer ülkelerdeki çarpanlarla yapılır..yoksa iki hisse arasındaki kıyas yanıltıcı olur. İki tekil hisseyi kullanarak işlem yapılacaksa temel ve konjonktür analizine göre strateji çizilebilir. Yoksa geçmişte bu bunun şu kadar katıydı üzerinden yola çıkmak tam bakkal hesabı olur.

Soruna gelirsem. Şu an iki hisseyi de almazdım. Salgının etkisi beklediğimden çok oldu, yaraların sarılması zaman alacak. Ama illa birini tercih et dersen, yine de Pegasus derim. 2020 için hedef fiyatım 50 tl idi, şu an ederinde bence. 2020 içinde 40 TL altına inerse tekrar düşünürüm.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3. Ev almayı düşünenler kiradan çıkıp oturmak için alacaklarsa diyecek bir şeyim yok ama alıp kiraya verilecekse yani yatırım için bakıyorsanız eurobond seçeneğini de düşünün: 20-25 yıl vadeli olanlar %7 civarı faizi, %2 dolar enflasyonuna düş, %5 yıllık kar, 20 yılda anapara geri dönüş süresi eder, pek çok evden iyi ve daha risksiz, akmaz kokmaz. Doların da yıllık TL karşısında TL enflasyonu kadar artacağı yani anaparanın değerini koruyacağı varsayılabilir.

Pair trade fırsatı arayanlar akbank/işctr bir inceleyin, uzun vadeli (10-15 yıllık) tarihi diplerinde, benzer yapı ve büyüklükte şirketler.
    Ben viopta oynadım bu seçeneğe, akbank alıp işc sattım yılbaşı vade, şimdi beklemedeyim.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Öncelikle yukarıdaki ilk mesajta 240 çarpan iyi bir yatırım olanağı sunar denmiş iken ikinci mesajta 220 aydan sonrasının mantıksız olduğu belirtilmiş. Bu ikisi arasında bize bilgi sunarken ne gibi varsayım değişiklikleriniz oldu?

Kiralarda vergi oranı Kira Geliri Elde Eden Mükellefler İçin Vergi Rehberine göre 18.000 TL’ye kadar %15 olup artan oranlı vergilendirilmektedir. Yıllık 72.000 TL kira geliri elde eden mükellefin son vergi dilimi %27'dir.

4k aylık kira gelirinden sonra vergiye tabi kısmını bilmiyorum. Yatırım geri dönüş süresi hesaplamasında maalesef 48-60 ayda masrafını çıkardığına ulaşamadım. 240 çarpanlı bir yatırımında 48-60 ayda masrafını çıkarması teknik olarak olanaksızdır. İlgili konu hakkında hesaplamam ve varsayımlarım linktedir.

Kiraya verilen mal ve haklar dolayısıyla yapılan ve bunlara harcanan borçların faiz giderleri gerçek gider yönteminde uygulanmaktadır. Beyana tabi başka geliri bulunmayan mükellefin götürü gider yöntemini faiz giderlerinden elde edeceği muafiyeti sağlayabilir. Yıllık 72.000 TL kira geliri elde eden mükellefin 10k indirilebilecek Gerçek Gideri bulunmaktadır. Gerçek gider usulünü seçen mükellefler, vergiden istisna edilen kısma isabet eden giderleri hasılatlarından gider olarak indiremeyecekler, sadece vergiye tabi hasılata isabet eden giderleri indirebileceklerdir. Bunun için toplam gider tutarının vergiye tabi hasılata isabet eden kısmının hesaplanması gerekir. Bu hesaplamaların sonucunda %15 götürü giderden daha fazla kazanç olursa hesaplama değişir ancak yatırımı fizibil seviyeye çıkarmaz.

Konut ile somut örnekler yukarıda bulunmaktadır. Arsa ve tarla gibi yatırımların da şans olduğu bu forumda daha önce konuşulmuş olup beyaz yakalı birine organize olmamış (düzenleyici otoritenin etkin rol oynamadığı) bir piyasa olan taksi ve dolmuş plakası yatırımı yapmayı önermenizi ise oldukça düşündürücü bulduğumu belirtmek isterim.
    220 ay oranım, 0.93 kredi faiz oranında idi.
    Şuan 0.64 oran var. O yüzden 240 ay.
    Yarın oran 1.9 olur, o zaman şartlar değişir.

4klık kısım ise dediğim gibi tam hatırlamıyorum. Belli bir giderden sonrası vergiye tabi.

Çevremde konut, arsa, plaka gibi yatırım yapanlar var. Ciddi gelir elde edenlerde var.
    Kendiminde konut yatırımı var. Şahsen en kötü kriz zamanlarında bile değerini korudu. Hatta arttırdı.
    Burada alınan satılan ürünlerden kazancım yok.
    Düşüncenize saygım var.
    Benim gayrimenkule ilgili düşüncem bu şekilde.

o doğru bu doğru demek zor. şüphesiz borsa da tecrübeniz varsa, şansınızda yanınızda ise, borsa en iyi yatırım alanıdır. lakin tecrübeniz yok ise emlak iyi bir yatırım aracı olabilir. lakin kiracı ile uğraşmak zordur, üstelik ekonomik şartlar bireyler için giderek zorlaşacak gibi görünürken, bir kez daha düşünmek lazım.
    eurobond risksiz yatırım aracı mıdır?

6.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    o doğru bu doğru demek zor. şüphesiz borsa da tecrübeniz varsa, şansınızda yanınızda ise, borsa en iyi yatırım alanıdır. lakin tecrübeniz yok ise emlak iyi bir yatırım aracı olabilir. lakin kiracı ile uğraşmak zordur, üstelik ekonomik şartlar bireyler için giderek zorlaşacak gibi görünürken, bir kez daha düşünmek lazım.
    eurobond risksiz yatırım aracı mıdır?
    hazine garantili; devlet tahvili / hazine bonosu / mevduat ne kadar riskliyse bu da o kadar..
    yalnız dolar bazında yatırım aracıdır, TL ile hesap yapıyorsanız uzun vadede (çok uzun diyelim) TL dolar karşısında değer kazanırsa oradan zarar edersiniz ama dolar mevduatı tutanlar da aynı riske tabi, ayrıca ev alımında da evin beklediğiniz kadar değerlenmemesi riski var.
    neyse ben alternatif olarak yazdım, ilgilenen araştırır zaten, forumda da ayrı başlığı var.
    ben yatırım amaçlı ev almak yerine geçen yıl bunu tercih ettim ve devlet katkılı konut hesabını kapatıp 1.5 yıllık birikmiş faizini yaktım, pişman da olmadım.

7. Ben konutun, özellikle kirada oturanlar için uzun vadeli alternatif seçenek olarak değerlendirebileceğini düşünüyorum. Kendim, uzun vadeli hisse ve altın biriktirmeye de başladım. Ama konutu da eğer uygun şartlarda mantıklı bölgelerden alınırsa iyi bir yatırım olacağını düşünüyorum, ki şuan 1e 9 kaldıraçla (%10 peşinatla) bir daire sahibi olunabilir.
    Ben alternatif olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Tabiki yatırım tavsiyesi olmasın.
    Karar sizlerin.

Bugün s&p not kararı var

Syg

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1008/1230 İlkİlk ... 850890895899810061007100810091010101810581108 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •