Sayfa 1014/1019 İlkİlk ... 14514914964100410121013101410151016 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 8,105 - 8,112 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Kkm enstrümanı asgari ücret artsıncı işçi emekçi dostu ekonomistleri çok rahatsız etti iktidar tercih yaptı ya mevduat faizi 50 kredi faizi 75 olup ekonomi stop edecekti beton lobisi ağlayacaktı ya da riski hazineye yükleyip ekonomiyi yüzdürecektı kkm sayesinde bankalar deli gibi kar etti enflasyon 55 iken 25 den kredi çeken göbek attı bu romantik ekonomistler faizler 19 dan hiç inmese naci başkan devam etse bunlar olmazdı dese eyvallah ama işi köprüye doktor maaşına bile bağladılar sanki kkm olmadan önce vergiler çok iyi yönetiliyordu her gün fabrika açılıyordu bu romantikler merkez faizleri 50 ye çekse bu seferde vay faizlerde dünya rekoru kırdınız küçük esnaf kobi yi bitirdiniz vatandaş nasıl kredi çekecek diye inleyecekti ideolojisi ekonomik yorumuna etki eden ekonomistlerden kaçıyorum artık
    Westwind'a ne söylesen boş da, sen yapma bari bahri...

Para bahri'yi bile bozuyormuş...

Ülkenin üzerine yüklenen yükün haddi hesabı yok, mesele geminin yüzdürülmesi falan değil, mesele sadece akıl, mantık ve bilimden uzaklaşılarak inanılmaz bir maliyet yaratmak...

Ve bu maliyeti yaratanların en ufak sorumluluğunun olmaması da en acı gerçek...

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Kkm enstrümanı asgari ücret artsıncı işçi emekçi dostu ekonomistleri çok rahatsız etti iktidar tercih yaptı ya mevduat faizi 50 kredi faizi 75 olup ekonomi stop edecekti beton lobisi ağlayacaktı ya da riski hazineye yükleyip ekonomiyi yüzdürecektı kkm sayesinde bankalar deli gibi kar etti enflasyon 55 iken 25 den kredi çeken göbek attı bu romantik ekonomistler faizler 19 dan hiç inmese naci başkan devam etse bunlar olmazdı dese eyvallah ama işi köprüye doktor maaşına bile bağladılar sanki kkm olmadan önce vergiler çok iyi yönetiliyordu her gün fabrika açılıyordu bu romantikler merkez faizleri 50 ye çekse bu seferde vay faizlerde dünya rekoru kırdınız küçük esnaf kobi yi bitirdiniz vatandaş nasıl kredi çekecek diye inleyecekti ideolojisi ekonomik yorumuna etki eden ekonomistlerden kaçıyorum artık

seni bunu inanarak veya bilerik mi yazdın
    şu anda bankalar adam gibi kredi bile vermiyor
    kgf şu anda işlemiyor bile
    bir halt olacağı yok.

şıracıyla bozacya bahri dahil olmuş
    bir halt olacağı yok.

Eğitimde gelinen nokta.!!!!
    Memleket Sazan üretiyor.!!!!
    Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5. Normalde bankanın vereceği ve devlete ek yük getirmeyen %20 faize nas var deyip, o maliyeti de devlete dolayısıyla millete yükleyerek %110 faiz verene başka ülkede hangi gözle bakılır ya da gözleri ışıldayanlar kendi işletmesi için %110 faizle kredi alır mı bilmem ama bizim ülkede devlete %110 yük yüklemek hepsi normal karşılanıyor...

Akıl tutulmasını da geçtim, bence bunun adı artık başka bir şey...

6.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    Westwind'a ne söylesen boş da, sen yapma bari bahri...

Para bahri'yi bile bozuyormuş...

Ülkenin üzerine yüklenen yükün haddi hesabı yok, mesele geminin yüzdürülmesi falan değil, mesele sadece akıl, mantık ve bilimden uzaklaşılarak inanılmaz bir maliyet yaratmak...

Ve bu maliyeti yaratanların en ufak sorumluluğunun olmaması da en acı gerçek...
    bu forumda enflasyon üstü faiz verilmesi gerektiğini ortodoks politikalarla ekonominin yönetilmesi gerektiğini belki de en çok savunan benim hatta en son naci başkan döneminde artık her şeyin düzeleceğine inanarak 7 liralardan dolara geçmeyerek tl mevduat yapmaya devam ettim sonra görevden alma faizlerin indirilmesi ve kurun 18 e çıkmasıyla tüm birikimim buhar oldu artık ne pahasına olursa olsun dolara geçme durumuna gelmiştim ki çoğu tl ci 16 liradan bile dolar aldı panikle sonra bu kkm çıktı can simidi gibi TL de kalanlar buna tutundu iktidar faiz artışını kendi seçmenine izah edemiyor ve seçmenine faiz artırmadan kuru sorununu çözdük hikayesi gerekiyordu kkm bunu sağladı Benim eleştirdiğim nokta ekonomistlerin bu yönden bakmayıp vay efendim vergilerimiz gitti zenginin parasını biz mi ödeyeceğiz tarzı açıklamalarla abartma yolunu seçmeleri bu şu an ki iktidarın tercihi güç onlarda bunun olumlu olumsuz sonuçlarını bilerek bu adımı attılar

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Provokasyon içeren bir yazı. Yazdım yazdım sildim. En kibar bu çıktı.

Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    şıracıyla bozacya bahri dahil olmuş
    asla körü körüne bir şeyi doğru bulmam iktidar kkm ile tl de kalanların birikimlerinin buhar olmasını bir nebze olsun engelledi şu an kkm olmasa ben bugün fed faiz artıracak ken jeopolitik riskler tavan yapmışken gözüm kapalı 14.83 den dolara girerdim şimdi kkm nin işlevi hiç yok mu yani

Sayfa 1014/1019 İlkİlk ... 14514914964100410121013101410151016 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •