Sayfa 1017/1230 İlkİlk ... 17517917967100710151016101710181019102710671117 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,129 - 8,136 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Arkadaşlar hiç bir kağıt bedelsiz verdi diye yükselmez.Bedelsiz kağıt üstünde matematiksel anlamsıza yakın bir iştir.ALGYO da önce önce kırklı rakamlardan doksanlara yüzlere gitti ,daha fazlasını takip etmedim kağıdın tahtasına bakmak canımı sıkıyordu, sonra bedelsiz verdi.Tabi grafiklerdeki rakamlarda ona göre değişti.Bende40 lı rakamlardan aldım.Bilmem herkes anlamışmıdır özel olarak anlatmam gereken biri varmıdır ki.Yok yok sanmam anlaşılmıştır sanırım.))))))

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn nosfeçağrı misal ALGYO yıllardır takip ederim geçen yıla kadar hep kasasındaki dövizin ederinin yarısı fiyata işlem görüyordu,bakın portföy değeri demiyorum kasasındaki kemiksiz dövizin yarı fiyatına işlem görüyordu 2019 yılında nasrullah ayanın videosu vardı orda gene dikkatimi çekti,yüklü girdim.Bilanço hep döviz artışı kaynaklı mükemmel kuruş borcu yok falan.Ama uzun süre gitmeyince sıkıldım sattım açın bakın grafiğine 1 temmuzda 6.80 olan kağıt altı ayda 17 ye gitti.E bu kağıdın yıllarca temeline güvenip bekleyen yatırımcıları vardı durup dururken o 6 ayda ne oldu da kağıt uçtu ya da tam tersi yıllarca neden süründü.Borsada düz mantık her zaman çalışmıyor.Kağıt belki temeli sağlamsa TL bazında düşmüyor ama yatay gidince alternatif getirileri kaçırıyorsunuz o da neticede zarar demek oluyor.Böyle onlarca örnek verebilirim.
    algyo neden gitti? çünkü patron hisseyi topladı. fiyatı 40 dan 60 a çekti, ben dahil pekçok kişi sattı. ardından yüksek bedelsiz açıkladı. bir ülke boşuna geri kalmış ülke olmuyor.

Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    algyo neden gitti? çünkü patron hisseyi topladı. fiyatı 40 dan 60 a çekti, ben dahil pekçok kişi sattı. ardından yüksek bedelsiz açıkladı. bir ülke boşuna geri kalmış ülke olmuyor.
    Aynen sn şef zaten ben de tahtadaki yorumları okuyunca sıkıldım sattım.Herkes patronun oyuncu olduğunu onun oynadığını yazıyordu,baktım bu arkadaşlar yıllarca beklemiş ekmek yiyememişler bana da zor ekmek yedirir dedim ama yanlış demişimHa ben 60 ı bile beklemedim kırklı rakamlardan aldıklarımı aynı yerlerden verdim o da başka.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Bir hissede para kazanip kazanmama kriterlerinden en onemlisi kagidin kimin elinde oldugudur.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    30 yildir araci kurum sahibi bir arkadasim var.
    Bana dedi ki bedelini odeyen tc kimlik nosu bazinda islem yapildigi anda hem de kimin yaptigini gorebilir.
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ayni arkadas dedi ki: bir kagitta operasyon patronun bilgisi olmadan mumkun degildir.
    Tabii bu patron da bu ise dahil demek olmuyor ama patron izin vermedikce olmaz demek.
    Bnp/Teb gecen yaz bir Hekts raporu yayinladi ve fiyatda yukari yonlu sert hareketler olmaya basladi.
    Hekts yonetimi tabii Oyak da dahil olmadan olmaz bedelli sinyali gonderdi ve kagidin dengesini bozabilecek boyle bir hareketin hemen onunu aldi.
    Kagit teb/bnp raporundaki hedef fiyati gecti ama zamana yayilmis bir sekilde, kimseyi magdur etmeden.
    Syg,

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn nosfeçağrı misal ALGYO yıllardır takip ederim geçen yıla kadar hep kasasındaki dövizin ederinin yarısı fiyata işlem görüyordu,bakın portföy değeri demiyorum kasasındaki kemiksiz dövizin yarı fiyatına işlem görüyordu 2019 yılında nasrullah ayanın videosu vardı orda gene dikkatimi çekti,yüklü girdim.Bilanço hep döviz artışı kaynaklı mükemmel kuruş borcu yok falan.Ama uzun süre gitmeyince sıkıldım sattım açın bakın grafiğine 1 temmuzda 6.80 olan kağıt altı ayda 17 ye gitti.E bu kağıdın yıllarca temeline güvenip bekleyen yatırımcıları vardı durup dururken o 6 ayda ne oldu da kağıt uçtu ya da tam tersi yıllarca neden süründü.Borsada düz mantık her zaman çalışmıyor.Kağıt belki temeli sağlamsa TL bazında düşmüyor ama yatay gidince alternatif getirileri kaçırıyorsunuz o da neticede zarar demek oluyor.Böyle onlarca örnek verebilirim.
    Algyoyu bende o video sonrası inceleyip almıştım. Video 30mayıs2019da youtubea yüklenmiş.
    Ekstreye baktım 18 21 28 haziran 2019 tarihlerinde almışım 42-44fiyat aralığından ozaman bölünmemişti şimdinin 6.8- 7 lirası

Benim alma sebebim kasasında yüklü dolar var ve ilginçtir piyasa değeri kasasıdaki dolardan daha düşüktü +taşınmazları var. (Defter değeri 0.2 0.3arasıydı) elbet ederini bulur + gyo şirketi olduğu için kasasıdaki doları bir projeye dönüştürür katalizör etkisi yapar idi. Proje bekletim gerçekleşmedi ama ucuz olduğu için Hisse ağustostan sonra yukarı ivmelenmeye başladı. Yani videoyu izleyip hemen aldıysanız 2.5 3ay sonra kara geçmeye başladınız. Ee 2.5ayda çokmakul bir süre sonra şubat ayında 19u görüp 16.5a düştüğünde sattım. Defter değeri 0.7 idi

YTD

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Algyoyu bende o video sonrası inceleyip almıştım. Video 30mayıs2019da youtubea yüklenmiş.
    Ekstreye baktım 18 21 28 haziran 2019 tarihlerinde almışım 42-44fiyat aralığından ozaman bölünmemişti şimdinin 6.8- 7 lirası

Benim alma sebebim kasasında yüklü dolar var ve ilginçtir piyasa değeri kasasıdaki dolardan daha düşüktü +taşınmazları var. (Defter değeri 0.2 0.3arasıydı) elbet ederini bulur + gyo şirketi olduğu için kasasıdaki doları bir projeye dönüştürür katalizör etkisi yapar idi. Proje bekletim gerçekleşmedi ama ucuz olduğu için Hisse ağustostan sonra yukarı ivmelenmeye başladı. Yani videoyu izleyip hemen aldıysanız 2.5 3ay sonra kara geçmeye başladınız. Ee 2.5ayda çokmakul bir süre sonra şubat ayında 19u görüp 16.5a düştüğünde sattım. Defter değeri 0.7 idi

YTD
    Ben sabırsız davrandım erken sattım diye yazdım zaten.Ama grafiğine bakarsanız benden önce alanları da uzun süre süründürmüş bu hisse.Kağıdın ne zaman gideceğini patronun ne zaman operasyona başlayacağını nerden bileyim.

Sayfa 1017/1230 İlkİlk ... 17517917967100710151016101710181019102710671117 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •