Sayfa 1028/1049 İlkİlk ... 285289289781018102610271028102910301038 ... SonSon
Arama sonucu : 8389 madde; 8,217 - 8,224 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1. Gümüşte son engel aylık kapanış 32$. Üstünde kalırsa hedef çok yukarılar olacaktır. Aylık kapanış 32$ üstünü takip edelim.

O zamana kadar vurkaç alsat satal vurduçekti çektivurdu işlemleri devam edecektir Küresel Finans sistemi iflas edene kadar.

2. Global Borç 315 Trilyon$. Bu FED BOE BOJ PBC vs tüm merkez bankalarının, hazinelerin, ve özel şirketlerin toplam borcu.

Peki alacaklı kim? Borç varsa borçlu vardır. Alacaklı vardır. Alacaklar kime ait? Kim bu sistemdeki NET POZİTİF BORÇ VEREN BÜYÜK ELLER?

Son düzenleme : kastirsef; 19-08-2024 saat: 12:59.

3. Müptezel senin babandır g.r.. i zekalı bak işine cevap bile yazmayacağım sana da hadsizsin işte..

4. Ben seni kast etmemiştim. Ama yazıyı sildim. Yanlış anlama olduysa kusura bakma.

Altın 1800$ iken düşecek diyenler vardı. Onları kast etmiştim.

5. Muptezel1 ornek

Alıntı Originally Posted by Foncu Yazıyı Oku
    Gelelim Gümüş'e

JP morgan FİZİKSEL olarak 95 milyon ONS ! 2,693 TON ! Rezerv tutuyor. Bu bile onu Dünyanın en büyük 3. Rezerv sahibi yapıyor ki ilaveten SLV etf i içindeki payları ile bu katlanıyor.. Yani aslında 1. sırada abilerimiz gümüş piyasasında.

JP Morgan fiziksel mala sahip olduğu için yüksek STRIKE fiyatlarından rahatlıkla aylık kontratlardan CALL opsiyonları SATIP , PREMIUM topluyor.

Şöyle ; Call opsiyonları oyuncuların ürünün yükseleceğini düşündüğünde yükselişden kar etmek için aldıkları opsiyon kontratıdır.

Abilerimiz SLV etf i kontratları üzerinden yüksek fiyatlı TÜREV kontratı SATARAK , daha sonra da REEL mala SET çekiyor. Piyasayı tutunca da tüm sattıkları cebine kalıyor. Çok ters olursa da yine sıkıntı yok al fiziksel malını diyor, yüksekten satmış oluyor. Bunun adına SPOOFING denir.
    Daha önce defalarca ceza aldılar bu işten ama tabiiki UMURUNDA BİLE DEĞİL. $920 milyon dolar cezayı ( reuters haberi ekte) bile umursamadı, ÖYLE PARA PAZANIYOR..

Haliyle metaller ve özellikle GÜMÜŞ üzerinde BABA JP Morgan ve tüm piyasa onların elinde, gitme derlerse GİTMEZ - GİDEMEZ.

Adamlar kendi malını niye sürüp kar yapmıyor diye düşünenler için açıkladım, insanların GİDECEĞİNİ DÜŞÜNMELERİ onlar için yeterli. Aynı şu anki savaş ortamında olduğu gibi, yatırımcılar yükseliş bekleyip yönde kontrat alınca , JP memnuniyetle sattı herkese kontratı ve piyasayı baskılayıp, ay sonu tüm PREMIUM karlarını cebine indirdi.

Ek 29872

6. Yazdık yazdık yazdık, demek ki boşa yazdık. Karşılık beklemeden bilgimizin zekatı olsun diye yazdık. Fakat kimseye bir faydam olmamış. Boşuna emek vermişim.

Kimseye bir faydam olmadığına inandığım için artık bu foruma veda ediyorum. Sağlıcakla kalın.

Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Dikkat ederseniz şimdi gümüşü 22$ altına indiremiyorlar. Dötleri yiyorsa Altını 1800$ altına, Gümüşü de 22$ altına indirsinler.

Herşeyin bir maliyeti var. Şu anki maliyetler belli. Madenciler dükkanı kapatır, madenleri durdururlar, elemanları işten atarlar, ve durum rezil olur. Bunu istemedikleri için zaten Gümüşü Altını üretim maliyetinin az üstünde gezdiriyorlar ki Madenler tam kapanmasın. Yoksa JP falan dinlemezler, ebesini zikerler fiziki pazarda. Gümüş sürümü olan bir ürün. Niş özel bir ürün değil.

Platin Paladyum Rodium gibi özel niş ürünler olsa türevle her fiyatı belirleyebilirler pazar yok, kendileri canları istediği her fiyattan satabilirler.

Altın ve Gümüşte global piyasalarda her zaman net alıcı var. Pazarı kimse tek başına belirleyemez. Kim olursa olsun üretim maliyetinin altında uzun süre tutamaz, zaten geçmiş 40 seneye baktım, JP çok akıllı sürekli üretim maliyetinin az üstünde manipule ediyor ama altında gezdirmiyor ki aşırı alım olmasın diye. Son 40 seneye baktım JP çok ibnator, üretim maliyetlerini çok iyi biliyor, madenleri iflas ettirmeden inek gibi sağıyor, Madenler iflas etmediği için de arz sıkıntısı olmuyor.

Bu sebeple benim Gümüş hedefim uçuk değil. 2024 te 35$. Burası görülür taze üretim maliyetlerine göre. Üstünü bilemem. O zaman gelsin bakarız.
    ]

7. Yazıklar olsun şu adamı da forumdan soğutmuşsunuz ya.

8. Ne güzel yazıyordu adam...

...
    ...

Sayfa 1028/1049 İlkİlk ... 285289289781018102610271028102910301038 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •