-
Ben konuyu anladım aslında gemiyi yürütene bizde kaptan deniyor gerçekler hep zordur bulunduğun şartlara göre değişebiliyor bu kişiler aileler halklar ve ülkeler için de geçerli konulardır her zaman bireylerin rahatı ve huzuru parayla ölçülür. Geneline bakmak istiyorsan refah düzeyi arttıkça insanların işe olan talebi azalıyor rahat işler ön plana çıkıyor çünkü var var olan bir güvenceleri var ve onlara güvenip çalışmıyorlar azınsıyorlar azın bereketinde huzur vardır samimiyet vardır çoğuna ulaşmaya başladıklarında çoğunda bereket yoktur israf vardır huzur yoktur samimiyet yoktur ihanet ve yalan vardır veya olacaktır. 80 li 90 lı yılarda bereket vardı huzur vardı samimiyet vardı şimdi paran varsa kendini huzurlu mutlu hissediyorsun veya seni öyle hissettiriyorlar 90 dan sonra serbest piyasa ekonomisi ve ambalaj sanayi başladı ürünler ve insanlar bile bir şekilde ambalajlandı veya etiketlendi orta direkle sınıf ayrımı başladı geçmişe göre iyimiyiz şüphesiz iyiyiz ama huzur yok güven yok hırs çok hedef büyük kendi hayatımızı birilerinin hayal ettiği gibi yaşamak değil de kendi hayal ettiğin gibi yaşayaniliyorsak en zengin en huzurlu biz oluruz bize güvenen binlerce insan olmasına gerek yok birkaç kişi olsa yeter bunlar bize ihtiyacımız olan huzuru güveni verir. Dünyayı kimsenin kurtaramayacağı gibi herkes kendini kurtarsa zaten dünyayı kurtarmaya gerek kalmaz.
Bu bilince bir insan erdiğinde yine 40-45 bulur . İnsan cahil doğar hayatı anladığında imtahan günü yaklaşmıştır ve cahillerin aradığı güç paradır herşeyi ona bağlar bilgi fikir tecrübe 45 ten sonra insanı kendine özüne döndürür. Birin değerini bilmeyenin ikiyi hayal etsede olmayacağı gerçektir. Olsada eminim çok durmaz bir varsa oda en iyi kendisi olduğunu düşünür birin yanında nasıl iki üç veya dokuz varsa insanın yanında kaç kişi varsa odur veya yoktur. Derlerya senlede sensizde olmuyor hayat sana katlanmaz sen hayata katlanırsın yeter bu kadar diyene kadar. Yol çok gitmek isteyene veya bekle kısmetse ayağına gelene kadar. Ömrün yeterse kısmetin (şans) varmış derler yetmezse kaderi böyleymiş derler .
Herşeyin zamanı varmış yaprak bile o gelmeden düşmez.
-
Bir insanın en güzel yeri göremediğin yeridir herşeyini gördüğünde kusur bulma sivilcesine tüğüne aklının göremediği yerden vurulursun nefsin bittiğinde.
-
napolyon napolyon =nefis terbiye
-
insan bence nefsini neyle terbiye ediyeğini öğretilmeli.napolyanı bulduğu zaman yine onu doğru yolda kullanmayı öğretilmeli.lakin babadan kalma olunca sahip çıkma olmuyor değerler unutuluyor önce can deniyor cananda kim sürünsün ezilsin.onun içinde nefsi terbiye ona ufak yaşta öğretilmediği için kendi nefsine her zaman yenik düşer bu oran bizim ülkemizde bence yüzde %80 lere ulaştı.
gençlere bakıyorsun kumar ,sigara ,uyuşturucu çok ufak yaşta başlar oldu
Allah sonumuzu hayır etsin.
-
Üç şey hayatta çok önemli aldığın nefes, zaman,sevdiğin ve sevildiğin insanlar bunlar olmadan hiçbir yere varamazsın kimisi cebim dolsun kimi gönlüm huzur dolsun der güven parayamı huzur veren dostamı verilir bazı ölçülerin terazisi yok adaleti yok hukuku yok sözleşmesi dürüstlük mertlik varsa vardır yoksa yoktur .
-
Seviyorum demekle her şey çözülmüyormuş hayatta ailemi eşimi işimi aşımı seviyorum diyorsan sevginin bedelini ödüyeceksin ki sevilesin tabiki kıymet bilen için bu sevgi bana yetmiyor diyorsan vatan millet halk toprak gibidir bağrına basar unutmaz taşına yazılanları.
-
Hevesse bazı seyler gelir geçer unutulur eğer hayalse gelir geçmez geçsede unutulmaz yenisi sırada bekler.
-
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri