Originally Posted by
refaba
2 bölgede depremlerde bulundum 75-77 ,Diyarbakır Lice-Van çaldıran,çaldıran depremi tam felaketti,şiddeti 7.5,aynen şimdiki gibi,39 senesinde erzincan depreminden sonra en büyük depremdi,zaten o 7.9,bu gündüz 12 sonrası olmuştu,o zamanlar uzman değildim çömezdim,uzman 77 yılında olmuştum,şu anki depreme eşittir,47 sene sonra şimdi büyük olanı maraş bölgesine olmuştur,üstelik 9 saat aralıkla 2 deprem ayni şehirde ayrı yerlerde,Lice depremide 6.6 şiddetindedir oda 12 sonrası,afette işe başladığım ilk yıllardı,oradada binalar ker***ti 6 eylül 1975 yılı,yani yıkık dökük evlerin altında kalmışlardı,ama çaldıran tam bir felaketti hava çok soğuktu şimdiki gibi,zaten o yıllardada ulaşım zorluğu vardı,havadanda imkan yoktu,ABD ambargosuda vardı,sadece arap ülkeleri yardım yapıyordu kıt,kanat,avrupadan az miktarda,azda olsa yapılan yardımları kayıt altına almaya çalıştım,diğerleri gibi çalıp çırpıp kesemi doldurup istifa etmedim,bu bölgelerden devamlı şikayet geliyordu,80 yılında istifa edip yurt dışına gittikten sonra darbe oldu,hırsızlar hesaba çekilecek dedi evren,özal geldi hepsi af oldu,ofda,of.
Yer İmleri