Originally Posted by
refaba
2 bölgede depremlerde bulundum 75-77 ,Diyarbakýr Lice-Van çaldýran,çaldýran depremi tam felaketti,þiddeti 7.5,aynen þimdiki gibi,39 senesinde erzincan depreminden sonra en büyük depremdi,zaten o 7.9,bu gündüz 12 sonrasý olmuþtu,o zamanlar uzman deðildim çömezdim,uzman 77 yýlýnda olmuþtum,þu anki depreme eþittir,47 sene sonra þimdi büyük olaný maraþ bölgesine olmuþtur,üstelik 9 saat aralýkla 2 deprem ayni þehirde ayrý yerlerde,Lice depremide 6.6 þiddetindedir oda 12 sonrasý,afette iþe baþladýðým ilk yýllardý,oradada binalar ker***ti 6 eylül 1975 yýlý,yani yýkýk dökük evlerin altýnda kalmýþlardý,ama çaldýran tam bir felaketti hava çok soðuktu þimdiki gibi,zaten o yýllardada ulaþým zorluðu vardý,havadanda imkan yoktu,ABD ambargosuda vardý,sadece arap ülkeleri yardým yapýyordu kýt,kanat,avrupadan az miktarda,azda olsa yapýlan yardýmlarý kayýt altýna almaya çalýþtým,diðerleri gibi çalýp çýrpýp kesemi doldurup istifa etmedim,bu bölgelerden devamlý þikayet geliyordu,80 yýlýnda istifa edip yurt dýþýna gittikten sonra darbe oldu,hýrsýzlar hesaba çekilecek dedi evren,özal geldi hepsi af oldu,ofda,of.
Yer Ýmleri