“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bu dünyaya bir Trader ve koyu bir Fenerbahçeli olarak Çile çekmeye gelmiþ
koyu bir ATATÜRKÇÜ
politikadan ve siyasetten nefret eden
ÞARLATAN sevmeyen
bir TÜRK!!
Kendini bu þekilde tanýtmýþ. Gerisi tweetler de.
https://twitter.com/b4thenews?ref_sr...Ctwgr%5Eauthor
Üst düzey yetkilinin Bloomberg’e verdiði bilgiye göre, borsada iþlemlere yarýn baþlanmasý planlanýyor.
Deprem sonrasýnda gerçekleþen 2 günlük iþlemlerin iptalinin de deðerlendirildiði toplantýda, bunun mümkün olmayacaðý görüþü oluþtu.
-Bloomberg
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Resmi Gazete'nin mükerrer sayýsýnda yayýmlanan karara göre þirketlerin hisse geri alýmlarýnda stopaj vergisi sýfýrlandý
Borsa Ýstanbul :
"Pay Piyasasý ile Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasý bünyesindeki Pay ve Endeks Türev Pazarlarýnda:
1- Emtia sertifikalarý hariç tutulmak üzere Pay Piyasasýnda açýlýþ seansý uygulanan tüm sermaye piyasa araçlarýnda ve Vadeli Ýþlem ve Opsiyon Piyasasýnda (VÝOP) iþlem gören tüm sözleþmelerde; açýlýþ seansýnda emir iptali, fiyat kötüleþtirme ve miktar azaltýmýna izin verilmemesine,
2- Pay Piyasasýnda emir iþlem oranýnýn 15:1'den 5:1'e düþürülmesine,
3- Pay Piyasasýnda emir iþlem oraný eþik deðer aþým ücretinin 0,03 kuruþtan 0,25 kuruþa yükseltilmesine,
4- Pay Piyasasýnda Emir Ýptali, Fiyat Kötüleþtirme ve Miktar Azaltýmý (ÝAK) ücret kalemlerinin %20 oranýnda artýrýlmasýna ve VÝOP'ta yüz binde 1 (0,00001) olarak uygulanan iradi emir iptal ücreti oranýnýn %20 oranýnda artýrýlarak yüzbinde 1,2 (0,000012) olarak belirlenmesine,
5- VÝOP ve Pay Piyasasý seans sonu saatlerinin uyumlaþtýrýlmasý amacý ile VÝOP'ta iþlem gören tüm vadeli iþlem ve opsiyon sözleþmelerinin seans sonu zamanýnýn 5 dakika kýsaltýlarak tam iþ günlerinde 18.10, yarým iþgünlerinde 12.40 olarak belirlenmesine,
6- Geri alým yapan þirketler üzerine yeni bir endeks hesaplanmasýna,
7- Borsamýz gözetim faaliyetleri kapsamýnda hâlihazýrda devam etmekte olan yatýrým aracý bazýndaki tüm tedbirlerin kaldýrýlmasýnakarar verilmiþtir.
Ayrýca, VÝOP'ta Pay ve Endeks Türev Pazarlarýnda yer alan sözleþmelerdeki bekleyen Ýptale Kadar Geçerli (ÝKG) ve Tarihli (TAR) emirler Borsa tarafýndan iptal edilecektir.
Yer Ýmleri