Aç gözlü olmamak lazım. Her çiçekten bal almaya çalışan trader lardan olmadığımıza göre, algıyı ve ilgiyi dağıtmamak lazım.
2016 Ocak ta 100 civarından gram altına girdim, aynı dönemde gümüş alsam, son çıkışa rağmen getirin çok daha az olacaktı. Gümüş altına göre çok ucuz kaldığı için bu hareket zaten bekleniyordu, çok geciktiği için, hareket de biraz sert oldu.
Bu noktadan sonra gümüş altına göre biraz daha güçlü seyredebilir,,,ancak altın gümüş oranı tarihsel düzeylere inmeyecek görüsündeyim. Çünkü dünya aynı dünya değil, ve bu oran için artık denge seviyesi daha yukarıda oluşacak görüsündeyim.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Hedef mevzusunda tekrar bir açıklama yapayım. Bu tür makro hedefler bir strateji sonucu belirlenen noktalar. Yani hedef 3000, oraya kadar bekleyelim diye bir şey yok.
Temel olarak bazı parametreler değişir, teknik olarak orta vade sat sinyalleri gelir, pozisyonu kapatırım. Strateji sonucu belirlenen değerleri bir çeşit geleceğe dönük fair value hesaplaması gibi düşünmek gerekir. İlla orayı görecek ya da illa orayı gördüğünde satış yapacağız diye bir şey yok.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Bugun benim kayinvalide yi , bayramda yatan 1000 TL ye altın almak için Kızılay'a giderken kapıdan cevirdim, normalde altın biriktiren birisi değil .benim için sat sinyalinin kralı geldi, kademeli hisseye geçiş zamanı geldi demektir.. Biraz daha bekler hisse almaya başlarım..
Tabii ki haklısınız, piyasa da kesinlik diye birşey yoktur. Herşey her an değişebilir. Altın da sürekli yükselmeyecek tabii. Ancak mevcut parametreler ve trend devam ettiği sürece altın tutmaya devam etmek akıllıca bir yatırım bence. Zaten görüşlerine değer verdiğim siz ve diğer birkaç ekonomistin paylaşımları gerek buradan, gerekse twitter ve youtube dan peryodik olarak takip etmekteyim.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri