Hayırlı Günler...
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Hayırlı Günler...
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Günaydınnn güzel günler bol kazançlar. ver bakalım selim.
Kimseden ses çıkmayınca bende ne bileyim üstad gibi bi an durdum, acaba yazsam mı yoksa yazmasam mı diye düşündüm. kendi kendime konuşuyor gibi oldum. Hakikaten üstad yaa acayip bi duyguymuş bu. gerçi benim beyaz atlım var ben onla vakit geçiriyorum ama. Sizinki biraz daha zor
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Size borsadaki en büyük tüyoyu şimdi yazıyorum. Ancak ilerleyen aşamalarda yazacaklarım yüzünden bana öyle içinizden ileri geri yapmayınız
Borsadaki en büyük tüyo : Tüyo ile iş yapmayın
Evet evet yanlış okumadınız tüyo ile iş yapmayın elinizdeki bir avuç paranızla tahtalarda bekleyen aç kurtlara paranızı kaptırmayın. Size, psikolojinize yada mesleki becerinize hangisi yatkınsa o yönde bir yolda ilerleyip mutlaka ama mutlaka kendinizi eğitin.
İsterseniz temel analiz olarak isterseniz de teknik analiz olarak kendinizi eğitin ve karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlarda nasıl bi tutum izlemeniz gerektiği hakkında bilgi sahibi olun. Çünkü öyle yada böyle bir aşamadan sonra sizin gereksiz olarak gördüğünüz bu eğitimi piyasa, size bedelini nakit olarak tahsil etmek suretiyle tahta başında öğretecektir. Geç kalmadan tedbiriniz alın. Bilmediğiniz bir düşmanla savaşmanız imkansız. Onun sizinle nasıl savaştığını yöntemleri ve savunma araç gereçleri hakkında bilginiz eksik yada yetersiz olursa siz bu savaşı kazanamazsınız. Kazandığını iddaa edenlerde bir süre sonra aynı mantıkla aldıkları risklerde tüm kazandıkları ile birlikte orada bırakıp geri gelmişlerdir.
Tam olarak nerede okuduğumu hatırlamıyorum yani alıntı olduğunu beyan ettiğim cümle mealen şöleydi. “Param benim askerim. Hergün onları savaşa gönderiyorum ve onların bana yeni esir askerler getirmesini bekliyorum. “
Açık konuşmak gerekirse, eğitim aldığınız bir konu hakkında nasıl davranmanız gerektiğini , öğrendiğiniz durumda savaşmanız çok daha kolay olur.
Farkında mısınız bilmiyorum ama ben açıklama yapma gereği duyuyorum. Son 1-2 haftalık süreç içinde bizim burada ismini zikrettiğimiz hisseler içinde çeşitli hareketler oldu. Bir çoğu enkdekste ters rüzgarlar esmesine rağmen bayağıda başarılı performanslar sergiledi. Tabi bireysel olarak benim buraya yazmadığım fakat başarısızlıkla ta denemez ama stop olmama sebep olan kaynanası ölsün EDİP oldu. Bunun dışında yazdığımız tüm hisselerde epeyce iyi yollar katedildi.
Bunların nasıl olduğu hakkında ufak detaylar ve bilgilerde verebilirim. Hatta bazılarının yelkenlerine rüzgarı üflediğimiz hatta bazen taşın altına elimizi sokup itelediğimiz hisselerde oldu. Ama bunları yaparken hep alet çantamızda bulunan çeşitli alet edavat ve veriler ile donelerde de vardı. Kiminde gidip başlıkları bastığımız iddia edilsede siz bunlara inanmayın. Yok öyle bir şey.
Pek bunu nasıl başarabiliriz derseniz bir yerlerden başlamanız gerekecek. Kendi kararınızı siz vereceksiniz.
Aslında bizlerin yani bundan yaklaşık 3-4 yıl önce buradan, değerli üstadım T/A sayesinde edindiğimiz tecrübelerimiz ve bilgi birikimi sayesinde bazı konularda başarılar elde ettik.
Ancak zaman içinde başlıkta ilginin zamanla azalması neticesinde üstadım T/A nın buradan bizlere ücretsiz faydalanmamızı sağladığı o çok değerli verilerden de mahrum kaldık.
Son dönemde piyasaya gelen o kadar yoğun yeni yatırımcının piyasanın dişliler arasında erimesine izin vermeyeceğine olan inancım tam.
Belki başlığın takipçileri olarak sizlerinde başlığa katkıları olursa yeniden yeşil sahalara dönmeye ikna edebiliriz diye düşünüYORUM.
Benim finansal okuryazarlığımın gelişmesinde çok büyük emeği olan bilgi birikimi ile önünde şapka çıkardığım değerli bilgem DON KİŞOT abime buradan saygılarımı sunuyorum ellerinden öpüyorum
Bu vesileyle sizde kendi askerlerinizin kayıp vermemesi için gereken özeni ve itinayı gösterin.
Son düzenleme : selimtogrul; 04-02-2021 saat: 10:21.
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
+1
Dön dolaş dedi sistem
Tüyo dedin akıl verdin bu saatten sonra o dediklerini yapmaya ne insanın ne borsanın ömrü yeter.![]()
Yer İmleri