Originally Posted by
berkimcans
Biraz EREGL de açığım kalmış, normalde yarına pozisyon taşımam, diğer pozisyonlarımla uğraşırken eşleştirmeden gelmiş farketmedim, bu pozisyonuma rağmen not indirimine sevinemiyorum, not indirimleri, politik gerginlikler, sıcak çatışmalar, patlayan bombalar, sınır ötesi operasyonlar shortculara hep cesaret vermiş, longcu ekip bu olumsuzlukları her seferinde fırsata çevirmiştir,
Bu na benzer bir durum 3 yıl öncede mevcuttu, 86 kontrat short pozisyonum vardı, ABD borsaları ortalama -%6 negatif kapanmıştı, nasdaq -%7 düşmüştü, sabah Viop30 sadece - %1.5 negatif açıldı, -%2 yapsaydı kara geçip kapanabiliyordum, sonrasında hızlı bir şekilde yukarı yaparak %2 civarı primli kapattı, hergün bana 1000 tl 3500 tl 2000 tl ...vb margin call çagrısı geldi, para vardı her seferinde teminatı tamamladım, bu pozisyonumu 2 ay taşıdım ve 10 bin puan zararla kapandım, 2 ay daha taşıyabilseydim kara bile geçiyordum, artık insan yıpranıyor, lanet olsun deyip kapatıyor,
Şunu demeye çalışıyorum, buna benzer durum bugün de mevcut, her 2 yönde de terste kalan yatırımcı mazot olmaya mahkumdur!
Yatırım yapılabilir altındaki not indirimlerini piyasa coşkuyla bile karşılamıştır,
Yer İmleri