Sayfa 106/1000 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206606 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 841 - 848 arası.

Konu: Viop XLIII

Biraz EREGL de açığım kalmış, normalde yarına pozisyon taşımam, diğer pozisyonlarımla uğraşırken eşleştirmeden gelmiş farketmedim, bu pozisyonuma rağmen not indirimine sevinemiyorum, not indirimleri, politik gerginlikler, sıcak çatışmalar, patlayan bombalar, sınır ötesi operasyonlar shortculara hep cesaret vermiş, longcu ekip bu olumsuzlukları her seferinde fırsata çevirmiştir,
    Bu na benzer bir durum 3 yıl öncede mevcuttu, 86 kontrat short pozisyonum vardı, ABD borsaları ortalama -%6 negatif kapanmıştı, nasdaq -%7 düşmüştü, sabah Viop30 sadece - %1.5 negatif açıldı, -%2 yapsaydı kara geçip kapanabiliyordum, sonrasında hızlı bir şekilde yukarı yaparak %2 civarı primli kapattı, hergün bana 1000 tl 3500 tl 2000 tl ...vb margin call çagrısı geldi, para vardı her seferinde teminatı tamamladım, bu pozisyonumu 2 ay taşıdım ve 10 bin puan zararla kapandım, 2 ay daha taşıyabilseydim kara bile geçiyordum, artık insan yıpranıyor, lanet olsun deyip kapatıyor,
    Şunu demeye çalışıyorum, buna benzer durum bugün de mevcut, her 2 yönde de terste kalan yatırımcı mazot olmaya mahkumdur!
    Yatırım yapılabilir altındaki not indirimlerini piyasa coşkuyla bile karşılamıştır,

2.  Alıntı Originally Posted by the_economist Yazıyı Oku
    ..
    Tablo 4 incelendiğinde; ülke kredi not değişikliklerinin hisse senedi piyasa işlem hacmi üzerinde istatistiksel olarak anlamlı bir etkiye neden olduğu tespit edilmiştir. BRICS ülkeleri ve Türkiye için incelenen ..
    birader ne anlatıyon sen ? yok istatistiki inceleme falan filan, not haberleri eskiden mutlaka ama mutlaka insider tradinge sahne olurdu, not haberi en az 3 gün öncesinden londra tayfanın bilgisi dahiline girerdi, haber etkisine oynamak üzerine önceden bir plan kurulurdu- genelde up-up ralli havası oluşturulurken short biriktirilir, sonra haber etkisiyle aşağı patlatılır vs.. artık bunu bile yapamıyorlar, yani bu tayfanın elinde artık ne credit line var, ne satacak mal stoku kaldı, artık insiderı bile yapılamayan haber değeri bile olmayan not indirim haberleri geliyor

madem haber değeri bile yok, niye not indiriyor bu çamur kör gözüm parmağına ? napsın elindeki enstrüman bu, köpek bok yemekten vaz geçemiyor, sen nasıl rusyayla- hem de böyle anti-rus rüzgarı estirirken biz- gidip bazı anlaşmalar yaparsın, sen kim köpek oluyosun da bizim kurallarımızın dışına çıkarsın, sen nasıl natoda isveç-fin işini bloke etmeye cüret edersin, sen kimsin ulan??

aklı sıra mesaj veriyo, bak senin kredi notunu düşürürüm, görürsün *****n a..nı yollu bi tehdidin realize olması.. mesela finansal olan bu tür tehditleri gözle görebiliyoruz, böyle görünür olmayan tehditler de oluyo, mesela türkiyenin sosyal çatlaklarını kaşımak gibi, alevi-sünni çatlağını kaşımak için cemevlerine saldırı düzenlemeye talip olabilecek piyonlar ayarlamak falan gibi, alman istihbaratının çalışma alanı olduğu için böyle görünür olmaz..

oyun teorisi bağlamında bakarak bu not haberinin etkisi olur mu diye düşünecek olursak- piyasa yapıcı şöyle hareket edebilir mesela, eksi açar basar da basar yarım saat bi saat, yüzde 2 eksi olur piyasa, ayılar gelir buraya yazar -hani etkisi olmaz diyodunuz nasıl boru gibi koydu pala, not haberinin etkisi oluyomuş mu olmuyomuş mu, herifler bilimsel iktisadi analizi yapmış ve notu bi barem daha düşürmüş, işte kabak gibi hahhahha falan diye.. sonra 11-12 dip çalışmasından sonra pala piyasayı yukarı çekmeye başlar, ama güven vermeyen bi up-trend, sanki birazdan basacak da, biraz daha sıkıştırayım şu shortçuları- o shortçular ki onlar bilimsel iktisadi analizlere göre hareket ediyorlar falan.. derken alışlar şirazeden çıkar ve yüzde 2 eksiden döner yüzde 3 artıya

3. rusya diye ambargo gelmeden
    veya enflasyon çakılmadan
    TL bazlı ciddi birşey olmaz..
    bu enflasyonla short sıkıntı..(vade farkı daha büyük sıkıntı)

karakemal
    Memento mori

Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Biraz EREGL de açığım kalmış, normalde yarına pozisyon taşımam, diğer pozisyonlarımla uğraşırken eşleştirmeden gelmiş farketmedim, bu pozisyonuma rağmen not indirimine sevinemiyorum, not indirimleri, politik gerginlikler, sıcak çatışmalar, patlayan bombalar, sınır ötesi operasyonlar shortculara hep cesaret vermiş, longcu ekip bu olumsuzlukları her seferinde fırsata çevirmiştir,
    Bu na benzer bir durum 3 yıl öncede mevcuttu, 86 kontrat short pozisyonum vardı, ABD borsaları ortalama -%6 negatif kapanmıştı, nasdaq -%7 düşmüştü, sabah Viop30 sadece - %1.5 negatif açıldı, -%2 yapsaydı kara geçip kapanabiliyordum, sonrasında hızlı bir şekilde yukarı yaparak %2 civarı primli kapattı, hergün bana 1000 tl 3500 tl 2000 tl ...vb margin call çagrısı geldi, para vardı her seferinde teminatı tamamladım, bu pozisyonumu 2 ay taşıdım ve 10 bin puan zararla kapandım, 2 ay daha taşıyabilseydim kara bile geçiyordum, artık insan yıpranıyor, lanet olsun deyip kapatıyor,
    Şunu demeye çalışıyorum, buna benzer durum bugün de mevcut, her 2 yönde de terste kalan yatırımcı mazot olmaya mahkumdur!
    Yatırım yapılabilir altındaki not indirimlerini piyasa coşkuyla bile karşılamıştır,
    ağa nasibinde yoksa, dayak bile yemezsin. eskilerde olan olmuştur, sürekli hatırlamak insanın enerjisini bitirir.

viop olayı şu ortamda makas, pahalı teminatlar vs derken bence cazibesini iyice yitirdi. haber akışı zaten berbat.

ama hisse tarafında hala muazzam potansiyeli olan kağıtlar var. iş biraz faaliyet raporu okumaya, çalışmaya gayret etmeye bakar.

yunus emre'nin dediği gibi "kader gayrete aşıktır."
    audentes Fortuna iuvat

5. Önemsizleştirilen veya öyle görünen konular gerçekten oldukça üzücü…
    Not indirimi artık mühim değil veya hafta içi merkez kararı…
    Yazık gerçekten…
    Borsaya gelince; orası da duyarsızlaştı çünkü artık kontrol altında ve ne isterlerse o olan bir borsa…
    Benim elim çok uzun zamandır uzun…
    Kritik yerde ama dolar sağlam düşmediği sürece sağlam düzeltme beklemek hayal olur…
    Gelen karlar ortada , fk lar ortada…
    Borsa da strateji herşey, 3. Çeyrek için çalışmaya başlamak lazım !

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by Zinedrimed Yazıyı Oku
    Önemsizleştirilen veya öyle görünen konular gerçekten oldukça üzücü…
    Not indirimi artık mühim değil veya hafta içi merkez kararı…
    Yazık gerçekten…
    Borsaya gelince; orası da duyarsızlaştı çünkü artık kontrol altında ve ne isterlerse o olan bir borsa…
    Benim elim çok uzun zamandır uzun…
    Kritik yerde ama dolar sağlam düşmediği sürece sağlam düzeltme beklemek hayal olur…
    Gelen karlar ortada , fk lar ortada…
    Borsa da strateji herşey, 3. Çeyrek için çalışmaya başlamak lazım !
    yeşil yılanoğlu benjo'nun sağlam düşmesi kadar , ne kadar zaman git gel bir bantta sürüştüğü de düşmesi kadar önemli çünkü paranın zaman maliyeti var. yani aslında düşmüş de fiyata bakınca düşmemiş gibi görünür.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

dolar alanın eli yanacak dötü patlayacak dolar 1 lira olacak ekonomi şahlandı diyenlere mi inansak

yoksam

bu dıj güjlerin not indirimine mi ?

yatırımcının kafası karışık

gahahaha

Sayfa 106/1000 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206606 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz