Sayfa 106/1003 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206606 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 841 - 848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Türkiyenin muhalefeti meydanlarda ekonomideki felaketten hiç bahsetmediler siyasal islamcılar özenle bunu unutturmak için terör üzerine gündemi meşgul etmeye çalışıyorlar kör dilsiz utangaç siyasi zekası olmayan muhalefet ikinci büyük felaket olan suriyeli afganlı pakistanlı sığınmacıları hiç konuşup gündemde tutmadılar net ve sert mesajlar vermediler ümüt özdağın kkoğlunu sıkıştırmasını çok yerinde ve çok doğru bir harekettir . siyasal islamccılara göre bir suriyeli seçmen iki Türk seçmen demektir garantili seçmendir Türkiyenin saftirik kör muhalefeti bunun farkındadeğil siyasal islamcıların amacı bütün suriyelilere vadandaşlık verip sürekli iktidarda kalmak körler bunun farkında degil muhalefet liderleri bilmiyorlar ne yazikki partinin içindeki hiç kimsede bilmiyor siyasal islamcılar muhalaefetin farkına varamadığı oy hileleri yaptıklarına inanıyorum anketçiler hiç bu kadar yanılmamışlardı ben mhp nin bu kadar oyu olduğuna inanmıyorum ikiside ümmetçi siyasal islamcı ikinci turda bir süpriz olabili şımaran siyasal islamcılar bir tokat yiyebilir yeterki muhalefet milletin oylarını çaldırmasın siyasal islamcıların ysk sı muhalefetin hiç bir itirazını dikkate almaz onların her itirazına anında okey der siyasal islamcılar artık devlet oldular saftirik muhalefet bunun farkında değil muharrem gibi adamlar beş on kişyle parti kurup istikbal peşindeler vay yavrum vay gençlerimize çocuklarımıza yazık

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Soru

Diyelim ki, son dakikada, TL bazlı bütün kredilere asılıp, veya TL mevduattan KKM den v.s. çıkıp son anda 20 TL den dolar trenine binenlerdensiniz.

Seçimden hemen sonra, turizm sezonunu kaçırmamak adına, dış ticaret açığını makul seviyelere düşürmek amacıyla, seçim öncesi oluşan ekstra basınçtan kurtulmak için v.s. v.s.,

USDTRY...27 TL oldu.

Hemen satıp %40 TL faizle TL mevduata döner misiniz?

Hesap; 20 den 27 e kazancınız % 35 (1-2 ayda), üzerine %40 TL faizle bileşik, % 89 yapar kabaca yıllık.

Bence, bana göre tırt hala ama, genel duruma baktığımda, sanırım mevduatçının büyük çoğunluğu uygular.

Olursa (faraziyeyi sorgulamadan),

Ne olur? Yüzde kaçı çözülür dolarcıların? Ne kadarı borsadan geçici olarak park eden paradır? Ne kadarı son anda trene atlayangildir? Bu sefer ulan ben de ralliye katılacağım diyerek dolar bozduran eski dolarcıdır?

Bist-100 diyelim ki 4000 e sarkarsa eş zamanlı, 148 dolara kadar sarkmış gibi olur.

Tek gereken, Badem tahtalarının %20 daha sarkması, KCHOL ün 63-66 TL lere sarkması, bankaların %10 ilaveten sarkması gibi gibi, çok hızlı, bir anda...

Bunun diğer alternatifi 4200 lere sarkıp, üçgeni bozmadan, sonra roketlemek...dolar bazlı yakın değerler işte hesaplarsınız.

Bu ekonomi politikalarının devam etmesi varsayımıyla... hangi güç 27'de durmasını sağlayacak ?

Kırmızıya da boyadık ama, faraziye, varsayım, hipotez, koşullu önerme...

Olursa nolur?

Ülkede dövize adı ne olursa olsun %20-40 arası faiz -opsiyon-vs ne deniyorsa verilmeye başlanmışsa orada işler rayından ya çıkmıştır ya da çıkmak üzeredir.Bu oranlar tefeci faizinden daha yüksektir.

Böyle bir piyasada ne ticaret ne üretim ne de Borsa olur...

Neyse Hakkımızda hayırlısı

Tabi azerbeycan küçük ülke,doğalgazı petrolü falan var,rusya arkasında,halkı eğitimli,göç yok,cari açık yok,özenmemek lazım,orda devlet holding gibi yönetilebilir,aliyev misal mükemmelen işini yapıyor,her şey onun ,sistem ona çalışıyor,doğru dürüst muhalefette yok.Yani diyeceğim özenmemek lazım,ben de aliyev gibi yönetirim ne güzel sistem dememek lazım.Şimdi nerden aklıma geldiyse,seçim öncesi bu azerbeycan analizi de aklıma geldi yazmış bulundum.Neyse iki gün kaldı öyle ya da böyle çok büyük bir değişimin arefesindeyiz,hayırlısı artık.

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...gecti-2970560/
    Misal zenginler bir şekilde olaydan yırtar.Fakirler ve orta sınıf için bu iş çok zor.Buhran tam anlamıyla başladı.1929 benzeri bir şey geliyor.Amerika borç tavanı,almanyanın resesyona girmesi falan pek çok emare var.Ve biz bu buhrana tek adam yönetimiyle gireceğiz iki kere iki beş demeye devam edelim ,görelim bakalım bu kafalarla ne olacak.
    .Berat albayrağın power point le yaptığı ilkokul sunumunu bu sabancılar elleri patlayana kadar alkışladılar.Ama malta vatandaşı olmayı da ihmal etmediler.
    Neyse ben bir fıkra yazayım da sıkıcı hava dağılsın.
    Tren bozuluyor yolda kalıyor .Kış kıyamet dağ başında kalan yolculara konduktör geliyor.Merak etmeyin 1. mevkideki yolcular için anlaşılan transfer şirketi taksileri yolladı,onlar bir saate kadar taksilerle gidebilirler.Sonra devam ediyor ikinci mevkide seyahet eden yolcularımız içinde otobüs ayarladık,iki saate kadar otobüs gelecek onlar da yola otobüsle devam edebilirler.Sonra konduktör dönmüş gitmiş.Üçüncü mevkideki yolcular da birbirlerine bakmışlar ,işin başa düştüğünü görünce bavullarını alıp yola çıkmak için yürümeye başlamışlar.Konduktür bunu görünce koşa koşa gelmiş,nereye gidiyorsunuz lan treni kim itecek.

7. Hiçbir şey olmaz..

Kalbur üstü kalbur altı bütün sınıflar, bindiği dalı kesecek kadar şuurunu kaybetmişken
    Termit gibi evi yerken(döviz çektik diye semirirken), bütün teknik argümanlar geçersizdir..
    Deli oranlar veriliyor inatla bu davranış devam ediyor.

Ev gidince kuşlara ziyafet çıkacak.

**Devletin/sistemin kalbini hard shortlayıp, borsa longlamakta abesin allahıdır..
    Memento mori

Ülke icindeki dövizi yer değiştirerek bir sonuca ulaşmak imkansız. Kaçağı kesip, havuzu doldurmadikca sonuç belli. 500 milyar dolara yaklasan, 200+ milyar doları 1 yilda çevrilecek dış borç, yüzde 10 u aşan dış borclanma faizi, kronik cari açık, -76 milyar dolar MB rezervi varken sen ülke içindeki dolari dolap beygiri gibi oradan oraya gezdirsen ne olur? KKM çıkardın 120 kusur milyar dolar karşılığı oldu, 100 milyara yakini dövizden donme. Ne olacak buna meçhul.

Sayfa 106/1003 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206606 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •