Artan

50,60 10 18:10
155,10 10 18:10
11,55 10 18:10
13.622,50 9.99 18:10
13,43 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

4,77 -10 18:10
66,60 -10 18:10
6,40 -9.99 18:10
15,31 -9.99 18:10
82,10 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.842.464.081,50 18:10
6.247.549.422,94 18:10
6.027.012.246,57 18:10
5.114.424.935,79 18:10
5.095.291.413,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1074/1255 İlkİlk ... 745749741024106410721073107410751076108411241174 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,585 - 8,592 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    sayın viva pandemi de
    insanlar sokağa çıkamazken
    cumaya gidemezken
    hacca gidemezken
    0,64 konut kredi dağıtılılıp suni olarak konut fiyatları artarken bu muhalefeti yapıyo muydun.
    0,64 konut kredi si de yanlıstı. yüzde 25 kira sınırı da
    ama sen yüzde 25 tüm gücünle elestirirken
    0,64 konut kredisine niye itiraz etmedin
    Evet onu da eleştirdim. O düşük faizli 0,64 faiz kampanyası yüzünden %50 pahalıya ev aldım. Ne sigortam var, ne emekli maaşım o yüzden bana zaten kredi çıkmıyor, nakit aldım.

O kampanyadan sonra Favoriye aldığım ilanlar bir anda satıldı elimdeki nakitle o dönem öylece kalakaldım...

Ama kesinlikle düşük faizli ev alanları kıskanmadım helal olsun dedim. Adamlar bir şekilde riske girdi, düşük ihtimalli de olsa kaybedebilirlerdi ama kazandılar. Helal olsun o zaman ev alanlara..

Ben kazanan kişileri severim, asla kıskanmam...

Bu arada %25 olayının bana en ufak zararı yok. Çünkü benim bir tane bile kirada evim yok.
    %25 yasası kalksa da ben uzun süreli kiraya ev vermem çünkü mevcut yasalar maalesef ev sahiplerini koruyamıyor.
    Ama adaletsiz bir durum varsa onu eleştiririm.

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : vivatrader; 21-07-2023 saat: 18:29.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Bir diğer şahit olduğum konuşma. Geçen haftaydı sanırım...

Adamın kiracısı 2000 bin liraya oturuyor. ve kiracısı başkasına gizlice alt kiralama yapıyor hem de 19 bin liraya.

Arada 17 bin lira kontratta adı geçen eski kiracının cebinde kalıyor.

Ev sahibinin durumdan yeni haberi olmuş, sinirden kuduruyor adam. Para kaybettiğine mi yansın, enayi yerine konduğuna mı...

Bunlar hep %25 yasası yüzünden...

---
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : vivatrader; 21-07-2023 saat: 17:50.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

bokkun bile aynı oranda yükseldiği yerde

- kazanan olmaz.

yaz kızım.

economi a101

4. Bu son silkeleme...

Aman ne tesadüf... bu mesaj araplara giderken uçakta verildi...

Araplar ve Klaus Schwab'ın adamları ucuza toplayacak mallarınızı...

Suyun altında nefesini en uzun sürede tutan kazanır...

Silkelenmeyin, Malınızı kaptırmayın

--------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Son düzenleme : vivatrader; 21-07-2023 saat: 22:41.

5. Boş tutmak ev sahibinin kararıdır, mal adamın sana ne, sen mi yardım ettin adama ev almaya da kiraya ver sat vb diyorsun, kiracı kirayı ödemezse veya kaçarsa veya eve zarar verirse devlet karşılıyor mu, mahkeme kaç yıl sürüyor avukat , ücretini , parasını hem mal sahibinden hem davayı kaybeden kiracıdan alıyor , bu sistem yürümez saçma ötesi bir durum , bir kiracıya kirayı öde demek için noterden protesto çekmek 1000 lira 30 gün ek süre veriliyor adam kirayı öderse 1000 lira gitti, ödemezse bir kez daha ödemezse o zaman tahliye davası açılıyor 2 yıl dava sayın devletimiz bu esnada nerede duruyor? Adalet mülkün temelidir.
    Bazı sığırlara iyi oldu beter olsunlar. Mööö diye böğğrsünler
    sığırlar. Not sığır lafı üstüne alınan içindir kim kendini sığır hissediyorsa sığırdır hissetmiyorsa değildir. Zaten.

Boşuna kendinizi yerlere atmayin devlet öyle bir karışır ki aklınız şaşar. Bak nasıl kitledi ikinci mtvyi. Ayrica iyi oldu oy verenlere dediğiniz bu isin bir de kiraci tarafı var herkesi ev sahibi zannetme sanrinizdan kurtulun lütfen
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Boş tutmak ev sahibinin kararıdır, mal adamın sana ne, sen mi yardım ettin adama ev almaya da kiraya ver sat vb diyorsun, kiracı kirayı ödemezse veya kaçarsa veya eve zarar verirse devlet karşılıyor mu, mahkeme kaç yıl sürüyor avukat , ücretini , parasını hem mal sahibinden hem davayı kaybeden kiracıdan alıyor , bu sistem yürümez saçma ötesi bir durum , bir kiracıya kirayı öde demek için noterden protesto çekmek 1000 lira 30 gün ek süre veriliyor adam kirayı öderse 1000 lira gitti, ödemezse bir kez daha ödemezse o zaman tahliye davası açılıyor 2 yıl dava sayın devletimiz bu esnada nerede duruyor? Adalet mülkün temelidir.
    Bazı sığırlara iyi oldu beter olsunlar. Mööö diye böğğrsünler
    sığırlar. Not sığır lafı üstüne alınan içindir kim kendini sığır hissediyorsa sığırdır hissetmiyorsa değildir. Zaten.
    M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Boşuna kendinizi yerlere atmayin devlet öyle bir karışır ki aklınız şaşar. Bak nasıl kitledi ikinci mtvyi. Ayrica iyi oldu oy verenlere dediğiniz bu isin bir de kiraci tarafı var herkesi ev sahibi zannetme sanrinizdan kurtulun lütfen

M2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Devletimizin kararları karşisinda boynumuz kıldan incedir, ama, böyle de bir durum var deme hakkımızı kullanıyoruz , yere atma falan yok, vergide ödenir .
    Bazı kararlar alınırken alkış tutanlar bu ülkeye neden Wolkswagen gelmekten vazgeçti, GM neden kapattı gitti vb. diye merak etmesinler.
    O yüzden batı başkentleri yerine ancak onların emriyle para verebilecek olan Arap başkentlerini turluyoruz.

8.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Devletimizin kararları karşisinda boynumuz kıldan incedir, ama, böyle de bir durum var deme hakkımızı kullanıyoruz , yere atma falan yok, vergide ödenir .
    Bazı kararlar alınırken alkış tutanlar bu ülkeye neden Wolkswagen gelmekten vazgeçti, GM neden kapattı gitti vb. diye merak etmesinler.
    O yüzden batı başkentleri yerine ancak onların emriyle para verebilecek olan Arap başkentlerini turluyoruz.
    Türkiye ekonomisi %70 kayıtdışı. Dolayısı ile tüm göstergeler naylon. Ciddi oranda kayıtdışı para var. Kelepir bir ürün satıldığında sıra var.

Şimdiye kadar 21 senedir, betonculara dokunmuyordu, ama bundan sonra ske ske dokunacak. Çünkü açığı kapatmanın en kolay yolu konuta vergi yüklemek. Başka gelir kaynağı yok bu büyüklükte.

Ayrıca ev fiyatlarını mecburen düşürecek ki kiralar da düşsün.

Yoksa bu belediye seçimlerinde, geçen belediye seçimini bile mumla arar, büyük şehirlerin hepsini komple kaybeder.

Belediye seçimlerinde FETÖ PKK kaygısı olmadığı için kimsenin umurunda bile olmaz milliyetçi söylemler.

Bir şekilde kirayı düşürmesi lazım çok ama çok acil olarak. %25 zam sınırı işe bir işe yaramadı.

Şimdilik ilk iş bu ay boş evlere yüksek vergi gelecek ve ev rayiç değerleri normalleştirilecek. Sonrasına sonra bakarız önümüzdeki ay.

Kiralar düşmezse ölene kadar mokoko yerel seçime kadar.

Sayfa 1074/1255 İlkİlk ... 745749741024106410721073107410751076108411241174 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •