Demek ki tl mevduat tutan kişiler faiz lobisi değilmiş, ülkeyi fonlayan kişilermiş. Günaydın Türkiye.
Demek ki tl mevduat tutan kişiler faiz lobisi değilmiş, ülkeyi fonlayan kişilermiş. Günaydın Türkiye.
bonolarda bir güncelleme olacak mı acaba
syg,
2 yıldır burdan bu mevduat stopaj olayını yazıyorum tl nin desteklenmesi gerektigini yazıyorum haralde yazılarımı okumuslarama eksik yapılmıs stopaj tum vadelerde 0 olmalıydı ..ve en az 1 yıl olmalıydı ..hersen vergi prim bvs gibi borcların faizine veya ana parasına da af geliyor bunu hesaplarsanız 10-15 milyar tl eder ..haksızmıyım stopajı 0 lamanın maliyeti affedilen vergiler kadar varmı dır ...ustelik her yıl bu aflar .
eskisi sanırım şöyleydi (2013) değiştiyse birisi uyarsın lütfen
1.1.Döviz tevdiat hesaplarına ödenen faizlerden;
Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda %18,(%20 olmuş)
1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda %15,
1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %13,
Arkadaşlar stopaj oranları arttırılıyor
Vadesiz hesaplardan stopaj kesilmediğine göre değişen birşey yok
Milleti telaşa vermeyelim
Sadece 3 aylık olması kısa evet ama 3 ay sonra tekrar uzatılır durumda bir iyileşme olmazsa
Bence burada önemli olan TL tasarrufları özendirmek için mantıklı bir hamle yapılmış olması
Bu olumlu bir sinyal görevi görebilir
vadesizden stopaj kesilmesi demek doların birazdan 9-10 lira olması demek ,sermaye kaçışı demek,%18 olan stopaj dövizde %20 ye çıkmış biraz da tl mevduatlar desteklenmiş ama 3 aylık sadece ve yeni açılacak hesaplara.büyük büyük bir adım değil bence merkez bankası elini belli etti yine 13 eylülde büyük bir artış beklemeyin dedi.
Vadesize vergi yok.
Yer İmleri