Sayfa 1089/1230 İlkİlk ... 895899891039107910871088108910901091109911391189 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,705 - 8,712 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Euro yu bilmiyorum ama benim bıraktığımda ise 5000 dolar civarında idi ortalama maaşlar .

Nereden nereye gelmiş demek ki

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hemde nasıl. Sokakta kimse Dolar veya Euro bazlı bakmıyor fiyatlara, erezyon artık hissedilir boyutta.
    USD bazında yıllık kapanışlara göre maaş grafiği yapmıştım. TR'nin big 4 bankalarından bide bu .Resmen Afrika ülkesiyiz şu an.
    Syg.

Son düzenleme : Trade Shark; 30-08-2020 saat: 22:32.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2. Tablodaki Asgari ücret bir de en yüksek oransal artışı alan maaş. 2016da %30 zam vardı.

Bu durum düzelirse endeks de düzelir ya da ilk endeks gider maaşlar peşinden.
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    bende bizden bir istatistik paylaşayım.
    2010 yılında işe başladığımda 600 TL (280 EUR) idi asgari ücret. Plaza maaşlarımız (uzman) ise asgariye göre 3.00 kat oranla gitti yıllarca.
    Konuştuğum arkadaşlardan öğrendiğim: ortalama beyaz yaka maaşının asgari ücrete oranının 2.00 - 2.50'ye indiğidir.
    Kabaca 570 EUR - 800 EUR bandında. (İstanbul geneli finans sektörü ortalama rakamlarıdır)

3. 2010-2012 civarlarında, 10 senelik tecrübeli yazılım geliştiriciler 5bin dolar net maaş alıyordu, şimdi ancak 2bin dolar.

4. Selamlar,

Bilmenizi isterim ki sevgili üstadlar! Takibinizdeyim ve takdir ediyorum her birinizi ayrı ayrı.

İyi akşamlar herkese.

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. enseyi karartmışsınız madem ben biraz ağartayim.
    covid sonrası uzaktan çalışma fırsatı olacak beyaz yaka için.
    bugün bana bir mesaj geldi kariyer sitesinden avrupa şirketi.
    herifin dediğini aynen yazayım su an ne aliyorsun biz onu gecebiliriz .
    tanışalım dedim bakalım ne olacak.
    hayat bu nasibin nerden geleceği belli olmaz.

6. Ülkemizde beyaz yakalı maaşları günden güne eriyor. 2012 de orta kademe yönetici olarak asgari ücretin nette 13 katını alıyordum. Şuan durum tabi ki böyle değil. Beyaz yakalıların hemen hepsinin gelecek hayalleri, hobileri, merakları var. Ancak artık maaşlar beyaz yakalılar içinde yaşam mücadelesi haline geldi. Yatırım için , hobiler için para ayırabilmek gitgide zorlaştı...
    Maalesef durum bu ...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. Selam
    Ben 12-13 yıl daha çalışıp yaklaşık $2000-2500 emekli maaşını hak ettiğim gün TR’ye dönmeyi planlıyorum. Bahsettiğim süreçte yaklaşık $400-500K arası bir nakit birikimi olacak emekli fonunda, ikramiye misali. TR’den de an itibari ile emekli hakedişim ₺5000 yaklaşık. Ev var 2 tane Allah’a şükür. Borsadaki yatırımı temettüleri tekrar yönlendirerek devam ettirmeyi düşünüyorum. Ne iş stresi ne piyasa stresi yaşamaya niyetim var. Darısı başınıza.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Birisi 9 digeri 6 yasinda iki aracim var..
    Bunlar boyle yaptikca ben de otv alabilecekleri hic bir seyi tuketmemeye devam edecegim.
    Syg,
    Sen almazsın.

Ben de almam.

Ama avrupanın iflasın eşiğinde olduğuna inanan on milyonlar alır.

Bu iş de demokrasi gibi..

O on milyonlarca cahilin tükürüğü bizi boğmaya yeter.

LM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 1089/1230 İlkİlk ... 895899891039107910871088108910901091109911391189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •