Sn. Cauti.
Viop piyasında tecrübeli olduğunuzu biliyorum,
Viop24 sayfasında eksi bakiye yazan bazı arkadaşlar var. Ben ödenmemesi gerektiğini düşünüyorum ama mevzuata hakim değilim.
Böyle birşey mümkün olabiliyor mu. Ben teminat bitince param sıfırlanır diye biliyordum. Öyle değil mi konuya hakim misiniz.?
Mesela yarın devlet dolar 2tl ye sabitledim işte o kadar dese ben hesabı açtığımda yüklü bir borç yazmış olurum...
Hedge edelim derken çulsuz olmayalım...
YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Her ay 8 bin tl tasarruf ediyorum soda biriktirerek hedefim 2 yıl içinde 20 bin lot
SM-G530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
@oguz
2006 da filan başladı sanırım vob...ben de o zamandan beri işlem yaparım.
Bahsettigin konu tartışmaya açık, konu mahkemeye taşınacak ve dava konusu olacak..,mahkeme kararına göre konu netleşir...imzalanan sözleşmelerde kurumlara önemli avantajlar sunuluyor, ama mahkeme yatırımcı lehine karar alabilir.
Bu arada dediğin gibi bir karar alınması dünyaya meteor çarpması gibi bir şey...2 tl değil de, 4-5 tl desen anlayacağım...ayrıca sabit kur ya da serbest piyasa dişi bir kararda bu piyasaların bir işlevi olmaz...adil bir değer üzerinden pozisyonlar karşılıklı kapatılır.
Öte yandan...kaldıralı piyasalarda sabit kontrat ve %20 kadar ters pozisyon ihtimal dahilinde tutulmalı, pozisyon büyüklüğü buna gore ayarlanmalı.
Teşekkürler Ziraatın Zprosuna girdim. Veriyi tradingten alıyor aylık grafigi getir diyince maksimum 10yıl onceye gitti ama grafigin sağ altında Git yazan yere 2003 2004 vs yazınca o tarihe gitti.. Sistemin bugı heraldeoradan dolar/euro grafiğine geçebiliyorum.
Aynı taktik trading view sitesinde yemedi
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Para bitince pozisyon kapatılmıyorsa kumar masasından beter bir durum var.
Kaldıracı kendimizin ayarladığı bir platform var mıdır?
Şuanda dolar kuru için eski teminat değerine göre kaldıraç 1e 30seviyelerinde.. Yeni girenler için 1e 10 seviyesinde
YTD.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Viopta algo işlemler yapiyorum , kullandigim sistemin back teslerine bakinca art arda işlemlerde -30.000 puan yaptigi donem var biz buna Max DD diyoruz , 1 lot pozizyonumu 1 yil icinde 3 defa batirmiş gibi düşünun
Kisaca piyasada kalabilmem icin 1 lot 1000 tl kabul edin hesapta en az 4000 tl tutup 1000 tl poz aliyorum egerki 3 defa batarsam 4 defa ayağa kalkabilmek için
Yatirimci butun parasina poz alip 10 kaldiraci köküne kadar kullanip eksi yazmasi normal , ciddi kar etseler kimsenin sesi cikmazdi
Boyle dalgali günlerde dolarin viopta tavan yapma ihtimali vardi ki yapti haliyle insanlar poz kapatmaya firsat bulamadi
Araci kurumun suçu nedir ben anlamadim
Yer İmleri