Originally Posted by
fortune
Sayın Cautionary, iş hayatına atıldığımda kendimce bir hedef koymuştum, 10 yıl sonra bir evim, 20 yıl sonra bir arabam olsun diye. Konut kredilerinin başlatıldiği yıllarda 1990 yılında iş hayatımın 13. yılında bir evim oldu, 19. yılında da bir şahin modeli 2. el bir araç alabildim. Şimdiki gençler hemen evim olsun, arabam olsun, bunlar olurken de iyi yaşayayım, tatilimi yapayım istiyor. Bu arada birçok yanlış adımlar atılıyor. Böyle bir dünya dün yoktu, bugün de yok. Dünyanın başka bir yerinde de yok... Tasarruf etmesini uzun vadeli plan yapmasını bilmeli insanlar... Eleştirmeye bayılıyoruz ama eleştiriye özeleştiri ile başlamak. lazım sanırım...
Sevgili fortune,
Dünyayı ve yeni nesli anlamaya çalışın, artık kendi mahallemizde yaşamıyoruz. Dünya bir köy oldu, Anadolu’nun köyünde yaşayan biraz meraklı bir genç bile Avrupalı nasıl yaşıyor, neleri dert ediyor biliyor. Bu nedenle geçmişte de bu işler kolay değildi, şimdi de değil lafını kaale almıyorlar.
Böyle sefil yaşamaktansa, evlenmem, çocuk sahibi olmam. Şansımı dener, tutarsa tutar, tutmazsa miktir olup giderim bu dünyadan diyor. Bize düşen çocuklarımızın bizden iyi şartlarda yaşaması için onların önünü açmak. Yoksa bizim zamanımızda çamaşır-bulaşık makinesi mi vardı, kombi mi vardı diyen babaaannemiz durumuna düşeriz.
Şahsen, böyle gelmiş olsa bile, böyle gitmemesi için elimden gelen mücadeleyi yapacağım…her alanda,
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri