Sayfa 112/999 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212612 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 889 - 896 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    ailede başka emekli maaşı alan yok mu? bu 4 kişilik ailenin açlık sınırı
    Esim de aliyor cok sukur..
    Istege baglisini en dusukten de olsa odedim calismadigi donemlerde..
    O da 1980 TL alabiliyor yeni zam ile..
    Iki kisi ev gideri yoksa veya dusukse yeter..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. 20.000 USD yıllık

1.666 aylık eder.

acaba ne kadar aylık prim ödüyorlar ?

300 USD ödüyorlar ise ;

primin 3 misline yakın emekli maaşı alıyorlar !!!
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    20.000 USD yıllık

1.666 aylık eder.

acaba ne kadar aylık prim ödüyorlar ?

300 USD ödüyorlar ise ;

primin 3 misline yakın emekli maaşı alıyorlar !!!
    benim kaba hesabıma göre;

TR'de , 25-30 yıl once USD bazı ödediğim prim kadar emekli maaşı alıyorum !
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    benim kaba hesabıma göre;

TR'de , 25-30 yıl once USD bazı ödediğim prim kadar emekli maaşı alıyorum !
    Yine de iyiymiş. Benim 6 ay önce prim ve yaştan emekli olmam gerekiyordu. *Geriye dönük* olarak değiştirilen bir yasa ile 10 sene daha prim ödeyeceğim ve 10 sene sonra ne kadar emekli maaşı alacağım ise belli değil. Devlet bana 11 sene eksik emekli maaşı ödemiş olacak.

Aylık 2000TL'den senede 24.000TL. 11 senede 264.000TL. Şu ana kadar ödediğim primlerin toplamının (Bağkur+SSK) tahmini olarak 500.000TL olduğunu düşünürsek. Bugünkü değer ile sisteme 764.000TL katkı yapmış bulunuyorum.

İleriye dönük 11 sene içinde ödeyeceğim primleri de sayarsak tahmini olarak bugünün parası ile devlete kabaca 1.250.000TL'lik bir katkım olacak.

Tahminime göre kendiminki hariç 3 emeklinin maaşını finanse etmiş olacağım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yine de iyiymiş. Benim 6 ay önce prim ve yaştan emekli olmam gerekiyordu. *Geriye dönük* olarak değiştirilen bir yasa ile 10 sene daha prim ödeyeceğim ve 10 sene sonra ne kadar emekli maaşı alacağım ise belli değil. Devlet bana 11 sene eksik emekli maaşı ödemiş olacak.

Aylık 2000TL'den senede 24.000TL. 11 senede 264.000TL. Şu ana kadar ödediğim primlerin toplamının (Bağkur+SSK) tahmini olarak 500.000TL olduğunu düşünürsek. Bugünkü değer ile sisteme 764.000TL katkı yapmış bulunuyorum.

İleriye dönük 11 sene içinde ödeyeceğim primleri de sayarsak tahmini olarak bugünün parası ile devlete kabaca 1.250.000TL'lik bir katkım olacak.

Tahminime göre kendiminki hariç 3 emeklinin maaşını finanse etmiş olacağım.
    aynı hesabı bende yapıp moralim bozuluyor sgk primini ödemek yerine mevduat yapsak çok daha iyiydi sadece zorunlu gss primini öderdik ! Zaten kaliteli sağlık hizmeti almak istersen devlette bunu bulamıyorsun ! 10 gün önce annem iki gözünden özelde katarakt ameliyatı oldu 12k ya mal oldu kaliteli merceği tetkiki tomografisi ıvırı zıvırı ! Ayrıca yazılan pahalı göz damlalarından birini devlet karşılamadı karşıladıklarında bile hem eczaneye para ödedik üstüne birde bir sonraki maaşından kesinti yapılacak !!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben de bagkur primi olarak 25 sene veya 9000 gun yaklasik her ay 100 dolar gibi bir seyler odedigimi soyleyebilir..
    51 yasinda emekli oldum 26 yas ilk girisim var.
    Aldigim maas su an yeni zam ile 2007 TL
    Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    aynı hesabı bende yapıp moralim bozuluyor sgk primini ödemek yerine mevduat yapsak çok daha iyiydi sadece zorunlu gss primini öderdik ! Zaten kaliteli sağlık hizmeti almak istersen devlette bunu bulamıyorsun ! 10 gün önce annem iki gözünden özelde katarakt ameliyatı oldu 12k ya mal oldu kaliteli merceği tetkiki tomografisi ıvırı zıvırı ! Ayrıca yazılan pahalı göz damlalarından birini devlet karşılamadı karşıladıklarında bile hem eczaneye para ödedik üstüne birde bir sonraki maaşından kesinti yapılacak !!
    Benim de devam etmemdeki tek neden ozel saglik sigortalarina guvenememem idi..
    Buyuk hastaliklarda policeyi yenilemezler, cok yuksek surprim uygularlar en guzeli SGK'dan da bir saglik hizmeti demistim, su ana kadar cok sukur hic kullanmadim.
    Syg,

8. Son ödediğim isteğe bağlı prim ödeme dekontunu buldum.

31.03.2014 ............342.72 tl

31.03.2014 USD/TL 2.1455

342.72 / 2.1455 = 159.7 USD

Sayfa 112/999 İlkİlk ... 1262102110111112113114122162212612 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •