Sayfa 113/147 İlkİlk ... 1363103111112113114115123 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 897 - 904 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1. Merhaba,
    Maliye teoriyle çalışmaz, kanunu uygular. Ücretin tanımı da gelir vergisi kanununda yapılmıştır... Dikkate alınacak tutarın brüt mü net mi olduğu bellidir, kanunda yazılıdır... Özel sektörde anlaşmaların net tutar üzerinden olması kanun uygulamasını değiştirmez. Saygılar...
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Sanmıyorum çünkü maliye herkesi brüt maaşlı görüyor teorikte. Net maaş uygulaması işletmelere özel uygulamalar oluyor bu durumda. Net maaş alanların aslen aylar bazında değişen brüt maaşları oluyor bunu şirket üstleniyordu.

2.  Alıntı Originally Posted by debo Yazıyı Oku
    Ben maaşı net olarak alıyordum, şu an zam oranlarının ne olacağı kadar konuşuyoruz kendi aramızda bu konuyu. Bizdeki duyumlar şirketin hukuk biriminin AGİ'yi çalışana vermesi yönünde görüş bildirdiği ama nihai karar ne olur bekliyoruz.
    Hukuk biriminin AGİ'yi çalışana vermesi yönünde görüş bildirmesinde çıkar çatışması vardır. 193 sayılı Gelir Vergisi
    Kanunu’nun AGİ uygulamasını düzenleyen 32’nci maddesi, uygulama alanı kalmadığından yürürlükten kaldırılmış.

Zam oranlarında ise belirleyen faktör ise iş gücüne olan talep olsa gerek. Bu nedenle AGİ var ya da yok personel mutlu değilse gidebilir. Özetle AGİ yok ama iş yeri olanağı var ise bunu telafi eder.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3. Çıkar çatışmasından kastınız nedir?

4.  Alıntı Originally Posted by Hasandağı Yazıyı Oku
    Çıkar çatışmasından kastınız nedir?
    Şirketin hukuk biriminin de faydalanacağı bir konuda görüş bildirmesi kanımca bir çıkar çatışmasıdır.

Yanlış mı düşünüyorum?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5. Biliyorsunuzdur, gelir vergisi kanunu kapsamında, asgari geçim indirimi uygulaması kaldırıldı. Mevzuatta olmayan bir hüküm için şirket içi hukuk biriminin görüş bildirmesinin yasa karşısında bir anlamı yok. Şirket, çalışanlarının memnuniyeti, yeterli gelire sahip olmaları, yetişmiş insan kaynağını kaybetmemek gibi nedenlerle istediği kadar ödemeyi yapabilir, bu ödemenin adının ne olduğunun da bir önemi yoktur. Kanun, ne adla ödenirse ödensin ben onu ücret kabul ederim ve çalışana yapılan ödeme üzerinden vergiyi isterim diyor. Gerisi, işverenle çalışan arasındaki (tutar anlamında) ücret pazarlığı olur. Yapılacak ilave ödemenin adının agi olup olmaması bir seyi değiştirmez. Saygılar...

6. Merhaba, uygulamanın nasıl olacağını son cümlenizde siz de belirtmişsiniz. Hukuk biriminin hukuki görüşüne gerek yok yani. [emoji3526]
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hukuk biriminin AGİ'yi çalışana vermesi yönünde görüş bildirmesinde çıkar çatışması vardır. 193 sayılı Gelir Vergisi
    Kanunuâ��nun AGİ uygulamasını düzenleyen 32â��nci maddesi, uygulama alanı kalmadığından yürürlükten kaldırılmış.

Zam oranlarında ise belirleyen faktör ise iş gücüne olan talep olsa gerek. Bu nedenle AGİ var ya da yok personel mutlu değilse gidebilir. Özetle AGİ yok ama iş yeri olanağı var ise bunu telafi eder.

7.  Alıntı Originally Posted by Hasandağı Yazıyı Oku
    Merhaba, uygulamanın nasıl olacağını son cümlenizde siz de belirtmişsiniz. Hukuk biriminin hukuki görüşüne gerek yok yani. [emoji3526]
    Konuyla direk alakası olmasada banka çalışanları sendikalıdır. Bir çalışan müdür olduğunda çalışan sendikasından çıkar.

Artık yönetici vasfıyla işvereni temsil eder.

arkadaşımızın mesajından anladığım kadarıyla sayın diproyal böyle bir çıkar çatışmasını kast etmektedir.
    Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.

8. Diproyalin söylediğini, hukuk birimi de nihayetinde şirketin çalışanları olduğu için, kendilerine de yapılacak ödeme konusunda görüş bildirmesi açısından anladım ben.

Sayfa 113/147 İlkİlk ... 1363103111112113114115123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •