Sayfa 114/1230 İlkİlk ... 14641041121131141151161241642146141114 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 905 - 912 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Mevzu portföyü iyi yönetmek..,bu günlerde portföydeki döviz ve altın oranının azaltılıp hisse oranının arttırılması uygun olur diye düşünüyorum...tabii ki güzel hisseler seçmek lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Aynen katılıyorum sayın Jonathan, çok geç anladık bunu. Maalesef bu borsada kendi kendimizi inandırdığımız yatırım mavalıyla yediğimiz kazığın boyutu çok büyük oldu. O parayı apple, geçtim nasdaq endeks'e yatırsaydınız; hadi onu da geçtim o dövizi eurobond yapsaydınız bileşik faizi ne olurdu bir de öyle hesaplayın. O zaman facianın gerçek boyutu daha net ortaya çıkar. 20 küsür milyar dolarları görmüş bankalar şirketler bugün 3-4 milyar dolarlara geldi.
    Tasarrruf kültürü çok önemli, ama önce sizin tasarrufunuza saygı gösterilecek bir ortam, iklim olacak; yoksa Buffet olsanız boşmuş.
    Nasdaq dediniz de bende seçim sonrası teknoloji fonunu yarısını satmıştım.
    http://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YAY
    1yılda %107 getirmiş..

3. Sayın cautionary elbette konu portfoy yonetmek doğru, biz de portfoy yapıyoruz. Bunu hakkıyla yapabilsek zaten şimdi milyar dolarlık fon yönetiyor olurduk şu anda. Hatırlar mısınız altın 200 tl bile olabilir bu süreçte demiştiniz, hatta olunca biz de tebrik etmiştik. Şimdi altında bu fiyatlar görülecek deseniz insanlar sevinçten havalara uçacak noktada.
    Yani bu ortamlarda para kazanmak portfoy yonetmek çok ama çok zor malum, trade edebileni tebrik etmek lazım elbette.

Net olan şu, bu borsada biriktireyim anaparam kazandığı gibi temettüsü de getirsin maalesef bu yok, olamadı çok üzücü, böyle olmamalıydı. Bir nostradamus 2000 başında satıp 2003'de almış, 2007'de satıp 2009'da almış vs ve zengin olmuştur elbette olası, tıpkı birine yılbaşında büyük ikramiye vurduğu gibi bu yatırım alanı olduğunu göstermiyor.

Sayın oğuzvortex siz onu bir de 80'lerden 90'lardan başlatırsanız yatırım ne demekmiş o zaman anlaşılır. Bizim senetler çöp oldu bu sürede.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
    Hisselerin çöp olduğu falan yok...tamamen siyasilerin beceriksizligi...buda geçer.....iddia ediyorum..önümüzdeki 5 yıl hisselerin yılı olacak.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Hisselerin çöp olduğu falan yok...tamamen siyasilerin beceriksizligi...buda geçer.....iddia ediyorum..önümüzdeki 5 yıl hisselerin yılı olacak.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Geçer de deler de geçer demişler. Şu anki fiyat çöp mü öyle. Ha inanıyorsan buradan sonra artık işler düzeliyor, kesinlikle mükemmel bir alış noktası olur. Ama yine taktik bir hareketten öteye geçemeyecek yatırım konusundaki görüşüm değişmez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,111
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Geçer de deler de geçer demişler. Şu anki fiyat çöp mü öyle. Ha inanıyorsan buradan sonra artık işler düzeliyor, kesinlikle mükemmel bir alış noktası olur. Ama yine taktik bir hareketten öteye geçemeyecek yatırım konusundaki görüşüm değişmez.
    valla çok duyduk bunları...yabancı kelepir fiyattan mal toplama derdinde...hep öyle oldu..Ha dolar çıkarmı daha mümkündür...Başarısız bir ekonomi yönetimi daha devam eder mi? edebilir....Ama eninde sonunda yabancı gelir kelepir hisseleri toplar gider...arkasından da bakarsınız..belki bist önce dahada düşer.....ama şirketler batmadıkça sorun olmaz..sabancı mı batacak,koç mu batacak? hikaye bunlar.....Asıl önemli olan nokta doğru hisse seçmek..temeli sağlam batmayacak hisse seçmek.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Büyük grupların şirketlerinin ne kadar borçları olursa olsun batacaklarını bende düşünmüyorum. Ama ülkemizde her beladan bir ders
    çıkarmış olsaydık ülkemizde tekrarlayan krizlerede maruz kalmazdık. Milletimiz kolay yoldan köşeyi dönmenin peşinde, kısa zamanda köşeyi dönmesini sağlayacak söylemleri duymak istiyor. Bu söylemlere prim veriyor. Değişim önce millette başlamalı bu da eğitimle olur. Eğitimin durumunu anlatmaya gerek yok sanırım. Kısacası kısır bir döngünün içine girdik çıkamıyoruz.Üretim odaklı büyüme konseptini devlet ve millet olarak benimsemediğimiz müddetçe, biz bu krizlere daha çok maruz kalırız.
    Herkes bu krizlere karsı en azından koruyacak önlemleri almak zorunda. Dövizde bunlardan birisi ne yazık ki.

Bu saatten sonra dolar almak mı yoksa yüklü miktarda dövizi olan soda benzeri şirketlerin hisselerini almak mı mantıklı ?

Düşünceniz nedir üstatlar ?

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    valla çok duyduk bunları...yabancı kelepir fiyattan mal toplama derdinde...hep öyle oldu..Ha dolar çıkarmı daha mümkündür...Başarısız bir ekonomi yönetimi daha devam eder mi? edebilir....Ama eninde sonunda yabancı gelir kelepir hisseleri toplar gider...arkasından da bakarsınız..belki bist önce dahada düşer.....ama şirketler batmadıkça sorun olmaz..sabancı mı batacak,koç mu batacak? hikaye bunlar.....Asıl önemli olan nokta doğru hisse seçmek..temeli sağlam batmayacak hisse seçmek.
    Ne anlatıyorsunuz, neyi çok duydunuz anlamadım. Anladığım yukarı beklentiniz var, iyi güzel benim de senetlerim de var, birşeyin arkasından bakmam merak etme memnun olurum. Böyle bir beklentiniz varsa sizde ciddi almışsınızdır o zaman, ne güzel işte yakalamışsınız fırsatı kendi fikrinizce. Koç sahol neden batsın öyle bir öngörüm yok.
    Senetlerin çöp seviyesine geldiğini çok duyduysanız zaten öyle. Ha borsa uzun vadede bekleyince birşey getirmiyor bunu eleştiriyorsan, bu konu matematik konuşulacak bir tarafı yok. Tersini düşünüyorsan al 20 sene bekleyip tecrübe et beklentine göre, sanırım siz uzun vade ile taktik trent yükselişlerini birbirine karıştırıyorsunuz.

Batuhan görüşlerine katılıyorum. Ne alacağına herkes kendi karar verecek ama kriz zamanı işler düzeleceğini gördüğün nokta önemli fırsatlar barındıracağı açık.

Sayfa 114/1230 İlkİlk ... 14641041121131141151161241642146141114 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •