Sayfa 114/1013 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Zordaki bir şirkete verdiği kredisi batan bankacıların artık mal varlıklarına el konulmayacak. Ayrıca 20 yıla varan hapis cezasından da yeni KHK ile kurtuldular.
    Tarihinin en büyük ekonomik krizine hazırlanan Türkiye'de batık bankalar dönemi mi başlıyor?
    AKP'nin son KHK'da yaptığı düzenleme, tam olarak bu beklentinin dışa vurumu... Batacak bankaları kurtarma çabası bir bakıma...
    Referanduma kadar ekonomiyi canlı tutmaya çalışan hükümetten şimdi de kredi batıran bankacılara ‘zimmet affı' geldi.
    Aftan geçmişte bankalarını batırdıkları gerekçesiyle tüm mal varlıklarına el konulan batık banka patronlarının da yararlanabileceği iddia ediliyor.
    Hükümet OHAL kapsamında yayımladığı yeni bir kanun hükmünde kararnameyle (KHK) zimmet affından, istihdam teşvikine hatta kış lastiğine kadar bir dizi yeni düzenleme yaptı.
    Düzenlemeyle Bankacılık Kanunu'ndaki ‘zimmet' maddesine, “Bankacılık mevzuatı ile bankacılık usul ve prensiplerine uygun kredi kullandırma, bu kredileri temdit etme veya ek kredi kullandırma, taksitlendirme, teminata bağlama ya da yeniden yapılandırma işlemleri zimmet suçunu oluşturmaz†fıkrası eklendi.
    Böylece, zor durumdaki bir şirkete verdiği kredisi batan banka patronları ve çalışanlarının artık mal varlıklarına el konulmayacağı gibi 20 yıla varan hapis cezasıyla da cezalandırılmayacaklar.
    Mevcut düzenlemede, bankaya ait para ve varlıkları zimmetine geçiren bankacıların yanı sıra, ‘her ne suretle olursa olsun' bankayı zarara uğratan banka patronları, yöneticiler ve banka çalışanları da zimmet suçu işlemiş sayılıyordu.
    Eklenen yeni maddeyle zora düşmüş, kara listeye girmiş, kredilerini geri ödememiş şirketlere bankacıların kredi açmasını önleyen, ‘her ne suretle olursa olsun' ifadesi anlamını yitirmiş oldu.
    KARA LİSTE KORKUSU BİTTİ
    Hükümet, piyasaları canlandırmak için Kredi Garanti Fonu (KGF) yoluyla piyasaya 250 milyar lira yeni kredinin önünü açmış, BDDK da borcunu demekte zorlanan şirketlere yeniden yapılandırma konusunda bankalara kolaylık getirdi. Ancak ‘zimmet' maddesinden korkan bankacılar kara listedeki şirketlere yeni kredi açmadı. Bunun üzerine hükümet, Türkiye'nin krize sürüklenmesini önleyen zimmet maddesini yumuşatma yoluna gitti.
    BATIK PATRONLARA DA AF
    Zimmeti yumuşatan yeni düzenlemenin sadece bundan sonra açılacak kredilere değil, aynı zamanda geçmişteki batık kredilere de uygulanabileceği konuşuluyor. Geçmişte yürürlükteki mevzuata göre kredi verip batıran bankacıların sonradan gelen ağır kurallara göre cezalandırıldığı, dolayısıyla yeni düzenlemeden mal varlıklarına el konulan eski bankacıların da yararlandırılabileceği iddia ediliyor.
    Yeni KHK ile Tassarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen şirketlerin kayyum tarafından faaliyetlerine devam ettirilmesi yerine direkt satılması ya da tasfiye edilmesi kararı da alındı.
    Neyse batarlar batmazlar, kurtarırlar kurtarmazlar bilemem ama öyle yada böyle benim Dolarları `sen vatan hainimisin dolar tasarruf ettin`` diye BADEM yapacaklar işte o neden babadan kalma usul en iyi saklama metodu gibi geliyor bana. Sona kalan dona kalır...

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın DeliKAN, bilinç altı reklam yapıyorlar anladığınıza eminim ama ben yine de söyliyeyim, demek istedikleri şu; hani koalisyon hükümetleri kaos yaratır deyip tek başlarına geldiklerinde ülkeye HUZUR getirdiler, analar ağlamadı ! ya şimdi tam olarak ağlatamadıkları anamızı padişahlık sistemiyle iyice ağlatmak için beyin yıkama yapıyorlar. Boşuna babadan kalma usulde dolar saklamıyoruz dimi ! Dolarımız var, tasarrufları koruduk diye sevinmeyelim , üç kuruş Dolar faizi için kümese girmeyelim , yaptıkları yapacaklarının garantisidir.
    Umutabi;

Eve bir miktar dolar zulaladım. Ne olur, ne olmaz diye.

Ancak küpü gömecek bahçem yok.

Ne önerirsiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Neyse batarlar batmazlar, kurtarırlar kurtarmazlar bilemem ama öyle yada böyle benim Dolarları `sen vatan hainimisin dolar tasarruf ettin`` diye BADEM yapacaklar işte o neden babadan kalma usul en iyi saklama metodu gibi geliyor bana. Sona kalan dona kalır...
    HEY GİDİ GÜNLER HEY......

Banker Kastelliler, İmar Bankası, Ege Bank (Demirel), Demirbank, Pamukbank......

Torunlara nostalji diye anlatacaktık. Ancak o da kursağımızda kalacak.

Anlı, şanlı YENİ OSMANLI.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Aynı duygular içindeyim...

Hem uzadı hem tadı kaçtı bu klişe ifadelerin...

Hepimiz ezberledik.

Yetti gali...

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Umutabi;

Eve bir miktar dolar zulaladım. Ne olur, ne olmaz diye.

Ancak küpü gömecek bahçem yok.

Ne önerirsiniz?
    Hmm en azından henüz oralara`da el koyamayacaklarını düşündüğüm kiralık kasalar şimdilik kaydıyla alternatif yerler gözüküyor.
    Yalnız o günlere yetişemedim 1960 ihtilalinde kiralık kasaları bile açtırmışlar diye duyduklarım var ne kadar gerçek bilmiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    hayır çıkarsa dolar ve faiz tam sizin istediğiniz gibi olur
    Bizim istediğimiz ne ki. ?

Bak rumennige. Anlatayım sana.

Şu yukarıda gördüğün sarı grafik var ya, bütün G20 ülke paraları benzer bir grafik çizmiş USD karşısında. Yani sadece bize özgü bir şey değil.
    Referandumlarla falan da alakası yok o grafiklerin.

Ama illaki senin anlayacağın dilden anlatcaksam;

2010 referandumunda EVET çıkmış ama USD yükselmiş. Bak yukarıdaki grafiğe. Bugün Evet isteyenler o gün de benzer sebeplerle Evet istiyorlardı.

Allahını seversen aklı selim şeyler yaz, zaten memleketin durumunu gördükçe milyonlarca insan acı çekiyor. Bir de sen acı çektirme bize.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hmm en azından henüz oralara`da el koyamayacaklarını düşündüğüm kiralık kasalar şimdilik kaydıyla alternatif yerler gözüküyor.
    Yalnız o günlere yetişemedim 1960 ihtilalinde kiralık kasaları bile açtırmışlar diye duyumlar var ne kadar gerçek bilmiyorum.
    https://m.youtube.com/watch?v=QDwvMkYzoT4
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

8.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Bizim istediğimiz ne ki. ?

Bak rumennige. Anlatayım sana.

Şu yukarıda gördüğün sarı grafik var ya, bütün G20 ülke paraları benzer bir grafik çizmiş USD karşısında. Yani sadece bize özgü bir şey değil.
    Referandumlarla falan da alakası yok o grafiklerin.

Ama illaki senin anlayacağın dilden anlatcaksam;

2010 referandumunda EVET çıkmış ama USD yükselmiş. Bak yukarıdaki grafiğe. Bugün Evet isteyenler o gün de benzer sebeplerle Evet istiyorlardı.

Allahını seversen aklı selim şeyler yaz, zaten memleketin durumunu gördükçe milyonlarca insan acı çekiyor. Bir de sen acı çektirme bize.
    Hocam o para birimlerini 2002 referans alarak atı versen de bizde ne kadar gelişemediğimizi bir görsek. Ben gördüm sizde görün derim...

Sayfa 114/1013 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •