Sayfa 114/147 İlkİlk ... 1464104112113114115116124 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

1.  Alıntı Originally Posted by Hasandağı Yazıyı Oku
    Merhaba,
    Maliye teoriyle çalışmaz, kanunu uygular. Ücretin tanımı da gelir vergisi kanununda yapılmıştır... Dikkate alınacak tutarın brüt mü net mi olduğu bellidir, kanunda yazılıdır... Özel sektörde anlaşmaların net tutar üzerinden olması kanun uygulamasını değiştirmez. Saygılar...
    şunu demek istiyorum siz özel sektörde netten de alıyor olsanız işyeriniz sizin için brüt maaş olarak bildirir. brüt net hesabı işletme ile sizin aranızdadır demek istedim.
    bende net alıyorum. yıl içerisinde brütüm artıyor ama elime geçen hep aynı. çıkan ekstra vergiyi de şirket üstleniyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. [emoji106]
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    şunu demek istiyorum siz özel sektörde netten de alıyor olsanız işyeriniz sizin için brüt maaş olarak bildirir. brüt net hesabı işletme ile sizin aranızdadır demek istedim.
    bende net alıyorum. yıl içerisinde brütüm artıyor ama elime geçen hep aynı. çıkan ekstra vergiyi de şirket üstleniyor.

3. 1982 dogumluyum yani 40 yaşındayım. Sanırım, cauti hocamın, özel sektörü bıraktığı yaştayım.

Bugünlerde, ucuz konut kredisinden faydalanmak adına, kira getirisi yüksek, kira çarpanı 200-250 arasında olan bir konut almak istiyorum. Eğer bunu başarabilirsem, sadece kira gelirlerimiz ile, tüm ailemin orta veya orta/üst seviyede yaşamını sürdürebiliyorum. Yani, çocuğu özel okula göndermek ya da tatil yapmak v.s.

Şu anda ben çalışmıyorum, eşim 2 buçuk sene önce iş hayatını bıraktı, akademik kariyer (çok seviyor üniversitede zaman geçirmeyi, acayip mutlu) yapıyor/yapmaya çalışıyor. (doktora öğrencisi)

Ben çok mutlu ve huzurlu olduğum bir işte çalışıyorum. (özel sektör)"

Yaptığım planlamada;

Hedefim;

1) Sadece Kira gelirlerimiz ile tüm yaşamsal giderlerimizi karşılayalım. (Şu anda %70 civarı karşılıyorum)
    2) Faiz, hisse al-sat geliri, temettü v.s. gelirleri ile yatırımlarımızı büyütelim
    3) Benim maaşım ile yatırımlarımızı büyütelim
    4) Benim ve eşimin danışmanlık gelirleri ile yatırımlarımızı büyütelim

modundayım.

Şu an iş hayatındaki önceliğim para olmadığı için daha mutlu ve huzurlu çalışıyorum.

40 yaş özetim budur.

Hassas olduğum konular:
    1) Sağlık / Sigorta: Eşim ve oğluma, evlere ve eşimin arabasına tam kapsamlı sigortalar yapıyorum (hedge)
    2) Sağlık: Kaliteli ve sağlıklı gıda için ciddi para harcıyorum. En büyük kalemim, mutfak gideri
    3) Konfor: Konforumdan ve huzurumdan ödün vermiyorum.
    4) Fayda / Maliyet analizi: Bunları yaparken de, iktisat derslerinde öğrendiğimiz benefit/cost analyses ı gündelik hayatımın her noktasında kullanıyorum. Bir ürün alırken, bu ürün bu fiyat eder mi? En az aynı kalitede, Daha ucuzu var mı? vs
    5) İnsanca yaşamaya çalışıyorum.

>Foruma katkı sunan herkese de çok teşekkür ederim<

4.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    1982 dogumluyum yani 40 yaşındayım. Sanırım, cauti hocamın, özel sektörü bıraktığı yaştayım.

Bugünlerde, ucuz konut kredisinden faydalanmak adına, kira getirisi yüksek, kira çarpanı 200-250 arasında olan bir konut almak istiyorum. Eğer bunu başarabilirsem, sadece kira gelirlerimiz ile, tüm ailemin orta veya orta/üst seviyede yaşamını sürdürebiliyorum. Yani, çocuğu özel okula göndermek ya da tatil yapmak v.s.

Şu anda ben çalışmıyorum, eşim 2 buçuk sene önce iş hayatını bıraktı, akademik kariyer (çok seviyor üniversitede zaman geçirmeyi, acayip mutlu) yapıyor/yapmaya çalışıyor. (doktora öğrencisi)

Ben çok mutlu ve huzurlu olduğum bir işte çalışıyorum. (özel sektör)"

Yaptığım planlamada;

Hedefim;

1) Sadece Kira gelirlerimiz ile tüm yaşamsal giderlerimizi karşılayalım. (Şu anda %70 civarı karşılıyorum)
    2) Faiz, hisse al-sat geliri, temettü v.s. gelirleri ile yatırımlarımızı büyütelim
    3) Benim maaşım ile yatırımlarımızı büyütelim
    4) Benim ve eşimin danışmanlık gelirleri ile yatırımlarımızı büyütelim

modundayım.

Şu an iş hayatındaki önceliğim para olmadığı için daha mutlu ve huzurlu çalışıyorum.

40 yaş özetim budur.

Hassas olduğum konular:
    1) Sağlık / Sigorta: Eşim ve oğluma, evlere ve eşimin arabasına tam kapsamlı sigortalar yapıyorum (hedge)
    2) Sağlık: Kaliteli ve sağlıklı gıda için ciddi para harcıyorum. En büyük kalemim, mutfak gideri
    3) Konfor: Konforumdan ve huzurumdan ödün vermiyorum.
    4) Fayda / Maliyet analizi: Bunları yaparken de, iktisat derslerinde öğrendiğimiz benefit/cost analyses ı gündelik hayatımın her noktasında kullanıyorum. Bir ürün alırken, bu ürün bu fiyat eder mi? En az aynı kalitede, Daha ucuzu var mı? vs
    5) İnsanca yaşamaya çalışıyorum.

>Foruma katkı sunan herkese de çok teşekkür ederim<
    Gecikme. İnsanlar plan yaparken hep 70-80 yıl yaşayacağı kabulü üzerinden hareket ediyorlar. Sağlık sorunu olmayan 35-40 yaşlarındaki hemen herkesin kabulü bu yönde.

Belki son yaşadığımız pandemi vs bu eğilimi biraz değiştirmiştir. Ben yakın bir arkadaşıma bu düşüncemi aktarırken..bu nedenle çok sıkı koşullar koymamalı kurumsal hayattan ayrılmak için, 65-70 den sonra ne yaparım diye 30 lu-40 lı yaşları heba etmek anlamsız demiştim. Arkadaşım, "ya ölmezsek" demişti Ölmedik diye üzülecek halimiz yok ya demiştim.

İyi ki bu yaşlarda bu planları yapmaya başlamışsın. Bir yaştan sonra zaten cesaret de kırılıyor, kaldı ki bu yaşlarda sen kurumsal hayatı bırakmazsan, 5x li yaşlarda kurum seni illa ki bırakıyor.

Son aylarda, eski şirketimde 10 larca arkadaşım 20 yıllık hizmet ardından yolcu edildi, kaçınılmaz son..bu nedenle, veda edilen değil de, veda eden olmak her zaman büyük avantaj..planları buna göre yapmak lazım.

Bir de sıkılır mıyım, bunalım takılır mıyım diyenler oluyor. Unutmayın yeterli parası olan insan sıkılmaz
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Gecikme. İnsanlar plan yaparken hep 70-80 yıl yaşayacağı kabulü üzerinden hareket ediyorlar. Sağlık sorunu olmayan 35-40 yaşlarındaki hemen herkesin kabulü bu yönde.

Belki son yaşadığımız pandemi vs bu eğilimi biraz değiştirmiştir. Ben yakın bir arkadaşıma bu düşüncemi aktarırken..bu nedenle çok sıkı koşullar koymamalı kurumsal hayattan ayrılmak için, 65-70 den sonra ne yaparım diye 30 lu-40 lı yaşları heba etmek anlamsız demiştim. Arkadaşım, "ya ölmezsek" demişti Ölmedik diye üzülecek halimiz yok ya demiştim.

İyi ki bu yaşlarda bu planları yapmaya başlamışsın. Bir yaştan sonra zaten cesaret de kırılıyor, kaldı ki bu yaşlarda sen kurumsal hayatı bırakmazsan, 5x li yaşlarda kurum seni illa ki bırakıyor.

Son aylarda, eski şirketimde 10 larca arkadaşım 20 yıllık hizmet ardından yolcu edildi, kaçınılmaz son..bu nedenle, veda edilen değil de, veda eden olmak her zaman büyük avantaj..planları buna göre yapmak lazım.

Bir de sıkılır mıyım, bunalım takılır mıyım diyenler oluyor. Unutmayın yeterli parası olan insan sıkılmaz
    Bugün emekli olmak için yeterli para ne kadar?

6.  Alıntı Originally Posted by seref9 Yazıyı Oku
    Bugün emekli olmak için yeterli para ne kadar?
    Her case, ayrı bir durum değerlendirmesi gerektirir. Evli/bakar, çocuk durumu, emeklilik yaşı ve emekli olununca alınacak maaş, mevcut yaşam standardı nedir, ve bu ne oranda korunmak istenecektir vsvs. Bu analizi en iyi şekilde kişinin kendisi yapabilir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. ben de net maaş alanlardanım. bu sene şirket zam yaparken kaybolan agiyi dikkate alacağını söylesede adım gibi eminim önümüzdeki yıllarda maaşın içinde eriyip gidecek bu tutar.

agi maaşın içinde en tatlı gelen para idi, ne güzel maaşı hep net konuşuruz üzerine bedavadan agi gelirdi. bu sene bir de 500tl olacaktı. gitti

8. @Cautionary hocam, şu an ülkede nispeten fena kazanmayan beyaz yakanın birikim ve erken emeklilik önündeki en büyük engel özel okul meselesi.

ileride belki devlet okulları iyileşir ikinciyi veririz, ya da ortaokulda devlete geçer v.s. dedikçe devlette her şey daha da kötüleştiğini gözlemliyorum. ilk başlarda özel okul olursa iyi olur derken şimdi alternatifini düşünemiyorum bile. hatta ona bir de kalbur üstü iyi okul olsun, franchise veren tabela okulları olmasın dedikçe bütçe sarsılıyor.

özel okul yüzünden resmen erken emeklilik hayallerini bitirmiş durumdayım artık nereye kadar giderse saldık cayira mevla kayıra moduna girdik. bi gün sizin arkadaşlar gibi şirket işten çıkarınca aklımız başımıza gelecek ama şimdilik müzik devam ediyor.

Sayfa 114/147 İlkİlk ... 1464104112113114115116124 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •