Sayfa 114/458 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214 ... SonSon
Arama sonucu : 3659 madde; 905 - 912 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

Yok sn finans mt elbette satmam da foruma bilgi katkısı olsun diye yazdım.Piyasa acaip kilit alım satım yok dediler.Aynı durumda başka evini satmaya çalışan forumdaş var mı acaba.Bu genele özgü bir durum mu.Yüzde 30 40 iskonto ile anca satılır dendi,çok garibime gitti.Ben üç dört ay boş tutarım,reis bir kredi genişlemesi falan yaparsa sonra duruma bakarız.Kiracı işi aklıma yatmıyor.

2. Piyasa çok geberik, alıcı yok, satıcılar da fiyat kırmıyor.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yok sn finans mt elbette satmam da foruma bilgi katkısı olsun diye yazdım.Piyasa acaip kilit alım satım yok dediler.Aynı durumda başka evini satmaya çalışan forumdaş var mı acaba.Bu genele özgü bir durum mu.Yüzde 30 40 iskonto ile anca satılır dendi,çok garibime gitti.Ben üç dört ay boş tutarım,reis bir kredi genişlemesi falan yaparsa sonra duruma bakarız.Kiracı işi aklıma yatmıyor.

3. Benim istanbuldaki daireyi bi suredir satmaya calisiyorum, sadece 1-2 tane ciddi alici oldu onda da anlasamadik. Doviz arttikca fiyati doviz bazli guncellemeye calisiyorum ama yine de su aralar nisan haziran tepe noktasina gore usd bazli fiyatlar dusmus durumda.

4. Şekil A'da görüldüğü gibi

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Piyasa çok geberik, alıcı yok, satıcılar da fiyat kırmıyor.
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Benim bi suredir satmaya calisiyorum, sadece 1-2 tane ciddi alici oldu onda da anlasamadik. Doviz arttikca fiyati doviz bazli guncellemeye calisiyorum ama yine de su aralar nisan haziran tepe noktasina gore usd bazli fiyatlar dusmus durumda.

5. bu arada sarı sitede istanbul satılık ilanları yatay giderken kiralık sayıları sürekli artıyor.

6. Yabancı alışı durdu, piyasa da durdu.

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Rize'de içinde 15 yıllık kiracım oturan bir evim var. 4 bine oturuyor, ama rayiç 7-8 bin gibi. Mayısta 1800 ile ilana koydum, 2 şer ay arayla 2, sonra da 2,2 yaptım. iki ay önce de ilandan kaldırdım.

3-4 ciddi alıcı, 10 civarı de soran oldu. Temel sorun konut kredisi limitleri çok düşüktü yazın. Son faiz artışları ile limitler açılsa da bu sefer yıllık %50 lere varan krediler var. Bu oranlarla kimse krediyle ev alamaz. Parası hazır adam alır, o da yatırımsıysa şu zamanda alıma pek yanaşmıyor...Oturmak için de ikinci el ev tercih etmez, yabancı aktivitesi de belli şehir ve mahallelerle kısıtlı.

Özetle maliyetlerin bu kadar arttığı, muadil yeni evlerin 3-4 milyondan başladığı yerde kimse 2 milyondan evini satmaz...Mecburi satışlar el altından el değiştirir, piyasaya çıkmaz zaten bunlar.

Özetle: kiracılar için zor günler geride kaldı, daha zor günler başladı. Zorunlu olmadıkça alıcı da satıcı da devreye girmez, bu nednele işlem sayısı azalır. Biz buna stagflasyon diyoruz zaten. 2024 ekonominin geneli için stagflasyon yılı olacak.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Demek ki forumdaşların geneli de aynı fikirde ve benzer deneyimlere sahipler.O halde ev boş durmaya devam edecek.Satamayacağız.Kira işi de bu ortamda sakıncalı.Kiraya verirsek asla satılmaz.Piyasa kilitli demektir.Reis bir kredi falan açıklamazsa barınma krizine bir ek de ben yapmış olacağım.Cidden yazık,o ev neden boş dursun,bu saçma sapan yüzde 25 işi olmasa verirdik kiraya kiralayanın da işine yarardı benim de.

Sayfa 114/458 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •