Sayfa 1142/1230 İlkİlk ... 1426421042109211321140114111421143114411521192 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,129 - 9,136 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Gecen yuzyilin ortasinda gazetenin birisi soyle bir manset atmis..
    "Halk plajlara hucum etti, vatandas denize giremedi."
    Kim halk kim vatandas siz dusunun artik.
    Syg,
    Kiymetli buyugum,

Bu "vatandas ne halk ne?" sorusunu size sorduran haberlar falan hic de tesadufi yanlislar degil emin olun. Bugun koyluyu koyunde "Buraya 200 asker yığarım" diye tehdit edebilen ve devletin "hot" demedigi elitler haric hepimiz reaya olacagiz bir sure sonra.

Gecen hafta saglik bakani korona vaka sayilari yerine degisiklik net bir sekilde anlatilmadan hasta vakalarinin aciklanmasi hakkinda su aciklamayi yapti:

"Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır"

Her gun vatandasin cocuk yerine konmasi hususuna hic girmiyorum ya da vaka-hasta gecisinin oldugu gunlerde sayilarda atlama olmamasinin dogru olamayacak olmasina da girmiyorum ama samimi bir sekilde "halkin sagligi ile ulusal cikarlar farkli seylerdir ve celisebilir" diye dusunebilen bir tane turk vatandasi var mi merak ediyorum. boyle dusunen birisi ulkede bakan mi oluyor anlamiyorum. para mi yani olay? 10 bin kisi anlami muglak sekilde aciklanan ve hafife alinan bir virus nedeniyle olse ama super bir turizm sezonu gecirsek kabul edilbilir bulan birileri mi var yani bu ulkede? bu insanlar yoksa bakan mi? vatandasin canini onemsemeyen cebini hic onemser mi? bakan beyin sozlerinden ziyade, bu sozlerin gundem olmamasi cok daha korkutucu benim icin. bu normal yani, ben normal degilim diyorum.

bence bu ulkede malesef 10 yildir ne egitim, ne hukuk ve ekonomi ne de ahlak; malesef hic bir sey iyiye gitmiyor. gidecek gibi durmuyor. tahminim on onbes yila uc otuz paraya ulkenin mevcut uretim altyapisini yabancilara satmis oluruz, calisanlarin 80%i asgari ucret alan ihracat neferleri olur ama ihracat pastasini da patronlara yediririz. gazetelerimizde de ihracat rekor kiriyor diye birbirimizi pohpohlariz.
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

2. Bu ekibin 18 sene önce geldiginde de sonumuzun ne olacagini soylemistik, yanlis tercih demistik.
    Filmin sonuna geldik.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Bu ekibin 18 sene önce geldiginde de sonumuzun ne olacagini soylemistik, yanlis tercih demistik.
    Filmin sonuna geldik.
    Saygilar.

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Katılıyorum.. Filmin sonunda kaybeden yine inanmış ve kandırılmışlar olacak.. Kaybedenler kulübü en büyük ülkelerden biridir Türkiye.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ama halk memnun..

Syg,
    Bence halk memnun değil. Geleceğe umutla bakmıyor ve kaderine razı diye düşünüyorum.

İstiklal savaşı döneminde, milli mücadele başlamadan önce, İstanbul ve Anadolu işgalinde ses çıkarmayan bir halk varken, Mustafa Kemal ve arkadaşları bir umut ışığı yaktığında, halkın nasıl vatanını savunduğunu gördük.

Şu anda da en büyük sıkıntı, geleceğe karşı umutsuzluk/güvensizlik.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Valla yoksulluk algısını konuşuyoruz. Yoksa, keyif içinde, maddi kaygı olmadan yaşamak için çok daha yüksek rakamlar gerekiyor.

Ayrıca, tasarruf kültürüne adapte olmuş kişiler olarak, bazı harcamalarımızı optimize etmek vs çok da zor gelmemeli. Mesela gıda harcamalarından puan toplama, yakıt alış verişlerinden puan alma vs yıllardır yaptığım şeyler. hatta harcanabilir gelirim iki katına çıksa yine dikkat ederim herhalde.

öte yandan ülkemizin geleceği konusunda ben hala iyimserim..büyük resme baktığımda çok büyük 2-3 temel sorunu çözdük bence. Bu nedenle kısa vade 2-3 yıl daha sorun yaşasak bile, 5 yıl ve sonrası için çok daha umutluyum.

Dolayısıyla, pes etmeden mücadele etmeye devam bence.
    cauti hocam, sizce çözdüğümüz 2-3 temel sorun nedir? Şu anda çözmemiz gereken diğer temel sorunlar nedir? Ne kadarını çözebildik 18 senede?
    Teşekkürler.

6. Ülkedeki sadaka kültürü artmasından ben de şikayetçiyim.

15 sene 2 aydır, özel sektörde , yıllık izin kullanmadan, (maalesef hiç haftalık izin kullanamadım), eşşek gibi çalışıyorum.
    Geçmişte haftalık 100-120 saat çalıştığım dönemler oldu. (1 sene boyunca sabah 9 akşam 23 gibi, hafta sonları dahil).

Genç yaşta üst düzey yönetici oldum. Lakin, hiç çalışmadan yardımla, sadaka ile geçinen tipleri sırtımda taşımaktan artık yoruldum.

Geçen sene eşim (ki o da özel bi bankada iyi bir pozisyonda yönetici idi ve benden çok kazanıyordu), iş hayatını bıraktı.
    Yakın zamanda ben bırakmayı planlıyorum. 15 sene ben baktım ülkeye, biraz da ülkem bana baksın mantığındayım.

7.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Ülkedeki sadaka kültürü artmasından ben de şikayetçiyim.

15 sene 2 aydır, özel sektörde , yıllık izin kullanmadan, (maalesef hiç haftalık izin kullanamadım), eşşek gibi çalışıyorum.
    Geçmişte haftalık 100-120 saat çalıştığım dönemler oldu. (1 sene boyunca sabah 9 akşam 23 gibi, hafta sonları dahil).

Genç yaşta üst düzey yönetici oldum. Lakin, hiç çalışmadan yardımla, sadaka ile geçinen tipleri sırtımda taşımaktan artık yoruldum.

Geçen sene eşim (ki o da özel bi bankada iyi bir pozisyonda yönetici idi ve benden çok kazanıyordu), iş hayatını bıraktı.
    Yakın zamanda ben bırakmayı planlıyorum. 15 sene ben baktım ülkeye, biraz da ülkem bana baksın mantığındayım.
    Benim iş hayatımı sonlandırmadaki en önemli motivasyonum da buydu...Bir nevi çalışıp, %50 sini doğrudan vergilerle, %25 ini de dolaylı olarak devlete bırakıyordum...üçün birini bile değil, dördün birini alıyordum...Artık kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, yeri geldiğinde bağ bahçemde de çalışıyorum, ama daha huzurlu bir hayatım var.

şu pandemi olayı biraz moralimi bozdu..yoksa off peak saatlerde yaşamak gayet keyifliydi...boğazın en güzel mekanlarında, belediyeye ait tesislerde, kahvaltı yapıyor, belediyenin spor tesislerinde spor yapıyordum...18 sene boyunca ödediklerimin acısını çıkarıyordum adeta
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    cauti hocam, sizce çözdüğümüz 2-3 temel sorun nedir? Şu anda çözmemiz gereken diğer temel sorunlar nedir? Ne kadarını çözebildik 18 senede?
    Teşekkürler.
    Bu konu biraz tartışmaya açık...Burayı fazlaca tartışmaya açık konularla meşgul etmek istemem. Ancak çözülmesi gereken sorunları söyleyebilirim.

Planlama eksikliği..her konuda, eğitim, tarım, yatırımlar vs her şeyde orta uzun vade planlama eksikliği var...profesyonel olarak planlama işinde çalıştım...uzmanlık alanım diyebilirim..bu nednele bu konuda büyük eksikler var, çoğu sorunumuz da planlama eksikliğinden kaynaklanıyor bence...her zaman planlama vs operasyon konusu vardır...fazlaca operasyoncu bir yönetim var, günü kurtarmaya dönük, hızla bir şeyler yapmaya çalışan..ama ileriyi iyi planlamayınca, her konuda gündelik sorunlarla boğuşur hale geldik.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 1142/1230 İlkİlk ... 1426421042109211321140114111421143114411521192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •