Originally Posted by
varsayım
Ülkedeki sadaka kültürü artmasından ben de şikayetçiyim.
15 sene 2 aydır, özel sektörde , yıllık izin kullanmadan, (maalesef hiç haftalık izin kullanamadım), eşşek gibi çalışıyorum.
Geçmişte haftalık 100-120 saat çalıştığım dönemler oldu. (1 sene boyunca sabah 9 akşam 23 gibi, hafta sonları dahil).
Genç yaşta üst düzey yönetici oldum. Lakin, hiç çalışmadan yardımla, sadaka ile geçinen tipleri sırtımda taşımaktan artık yoruldum.
Geçen sene eşim (ki o da özel bi bankada iyi bir pozisyonda yönetici idi ve benden çok kazanıyordu), iş hayatını bıraktı.
Yakın zamanda ben bırakmayı planlıyorum. 15 sene ben baktım ülkeye, biraz da ülkem bana baksın mantığındayım.
Benim iş hayatımı sonlandırmadaki en önemli motivasyonum da buydu...Bir nevi çalışıp, %50 sini doğrudan vergilerle, %25 ini de dolaylı olarak devlete bırakıyordum...üçün birini bile değil, dördün birini alıyordum...Artık kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, yeri geldiğinde bağ bahçemde de çalışıyorum, ama daha huzurlu bir hayatım var.
şu pandemi olayı biraz moralimi bozdu..yoksa off peak saatlerde yaşamak gayet keyifliydi...boğazın en güzel mekanlarında, belediyeye ait tesislerde, kahvaltı yapıyor, belediyenin spor tesislerinde spor yapıyordum...18 sene boyunca ödediklerimin acısını çıkarıyordum adeta
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri