Sayfa 1143/1230 İlkİlk ... 1436431043109311331141114211431144114511531193 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 9,137 - 9,144 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. cozulmesı gerekenlerı sayfa sayfa yazarız tabı de... cozulmus 3 tane temel sorunu ben de merak etmıstım acıkcası...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alıntı Originally Posted by Serdardm79 Yazıyı Oku
    Tek maaşlı 2 çocuklu kirada oturan bir memurum.7 yaşından beri çalışırım finansal okur yazarlığım iyi sayılır. 2014 yılında bankaya bulaşmadan maaşımın %35 civarını tasarruf edip düğün borçlarını ödeyebildim.2018 yılı öncesine kadar maaşımın %20-25 civarinda tasarruf yapıp bankaya bulaşmadan 2004 bir corolla araba aldım.2018 den sonra tasarruf oranım %10 a düştü 2020 yılında ise tasarruf yapmayı bırak ayı zor getiriyorum.enflasyonun maaşa etkisi ve maaşın gerçek enflasyon kadar artmamasinin sonucu bu durumdayım maalesef.

SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hikayenin sonunu bankaya bulaşmadan ev aldım diye bitireceksiniz sandım.
    Daha ne olsun, tek maaşla yapabileceğinizin en iyisini yapmışsınız.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşlar artık bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum. Ülkede müthiş bir genç işsizliği var. Üstüne, çalışanlar da asgari ücretin 2 katı civarı ücretle çalışıyorlar ( 10 yıl altı kariyere sahip ortalama bir beyaz yakadan bahsediyorum).

Canım sıkkın. Kendi durumuma şükrediyorum, genç beyaz yakalıları, çalışanı, çalışmayanı hepsi adına çok üzülüyorum. Alın teriyle, hak yemeden çalışıp kazanan herkesin durumu kötüye gidiyor ama, gençler için durum çok daha kötü.

Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    genç işsizlik ve maaşlar gerçekten felaket durumda Allah herkesin yardımcısı olsun... 2018 sonrasında üniversiteden mezun olan arkadaşlarımız çok ciddi sıkıntılar çekiyor... öyle ki artık üniversiteler dolmuyor bile...
    Ben de işim gereği eğitimli gençlerin nasıl işsizlik ya da düşük ücret seçeneği arasında kaldığını birebir görüyorum. Çok üzücü, pırıl pırıl ümit dolu heyecanlı gençler duvara tosluyorlar.
    Üniversite mezunları bir çare olarak iş aramayı erteleyip nasıl olsa eğitim de uzaktan diye yüksek lisansa hücum etti, üniversitelerin lisansüstü bölümleri patlamış durumda.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben de işim gereği eğitimli gençlerin nasıl işsizlik ya da düşük ücret seçeneği arasında kaldığını birebir görüyorum. Çok üzücü, pırıl pırıl ümit dolu heyecanlı gençler duvara tosluyorlar.
    Üniversite mezunları bir çare olarak iş aramayı erteleyip nasıl olsa eğitim de uzaktan diye yüksek lisansa hücum etti, üniversitelerin lisansüstü bölümleri patlamış durumda.
    Bende zamanında yüksek lisans yapmıştım çok memnun kaldım.
    Ama ne istediğini bildikten sonra yapmak daha rasyonel.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

5. Sorun Düzende Değil Düzülenlerde .... Bunu idrak etmeden hic birseyin çözüleceğini sanmıyorum, istanbulda 2 milyon asalak yasiyor sosyal yardim alan suriyeliler vs dahil mi bu rakama bilmiyorum ustune adam yasli annesine bakiyor diye devletten maas aliyor , ben bilmem kac gun bagkur primi odeyip 1500-1600 tl emekli maasi almaya 60 yasinda hak sahibi olabiliyorum adam bir gun prim odemiyor 63 -65 yasinda 1000 kusur tl yaslilik ayligi aliyor sag sol farketmez bu adamlarin en buyuk başarısı herkesi hirsizligina ortak etti ....

SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu konu biraz tartışmaya açık...Burayı fazlaca tartışmaya açık konularla meşgul etmek istemem. Ancak çözülmesi gereken sorunları söyleyebilirim.

Planlama eksikliği..her konuda, eğitim, tarım, yatırımlar vs her şeyde orta uzun vade planlama eksikliği var...profesyonel olarak planlama işinde çalıştım...uzmanlık alanım diyebilirim..bu nednele bu konuda büyük eksikler var, çoğu sorunumuz da planlama eksikliğinden kaynaklanıyor bence...her zaman planlama vs operasyon konusu vardır...fazlaca operasyoncu bir yönetim var, günü kurtarmaya dönük, hızla bir şeyler yapmaya çalışan..ama ileriyi iyi planlamayınca, her konuda gündelik sorunlarla boğuşur hale geldik.
    Dediklerinize katılıyorum. En basitinden üniversite eğitimi bile planlanamadı bu ülkede, bazı mesleklerde çok fazla mezun var.

Cauti abi az önce altın ons fiyatına bakayım dedim, 1905'lerden 1900'lere 1 dakika içinde geldi. Gelirken rakamlar inanılmaz hızlı değişti. Böyle zamanlarda stoplar mı patlıyor yoksa robotlar mı coşuyor ?

Bir de altının tahtası var mı Bu fiyat nasıl belirleniyor ?

Teşekkürler,
    Saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Cauti abi az önce altın ons fiyatına bakayım dedim, 1905'lerden 1900'lere 1 dakika içinde geldi. Gelirken rakamlar inanılmaz hızlı değişti. Böyle zamanlarda stoplar mı patlıyor yoksa robotlar mı coşuyor ?

Bir de altının tahtası var mı Bu fiyat nasıl belirleniyor ?

Teşekkürler,
    Saygılar
    Valla hepsi var...sonuçta milyonlarca insan alıyor satıyor...tüm dünya ülkelerinde işlem görüyor bunlar...büyük bazı piyasalar var, ABD ve Londra merkezli...bunun yanında, replika piyasalar da var, bizim viopta işlem gören ons kontratı gibi.

Sonuçta, sık trade eden, yurt dışı işlem vs yapan biri değilim..bana 2 piyasa, 4-5 enstrüman yetiyor...her kuşun etini yedik, bıldırcın kaldı
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 1143/1230 İlkİlk ... 1436431043109311331141114211431144114511531193 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •