Sayfa 115/1002 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,676
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Neyse elektrik faturası geldi. 2 aylık. Binamızda ki su basma sorunundan elektrik faturaları okunmamış. Şimdi 335 geldi. İyi 2 kere okuma bedeli vermedik
    Ekimde yüklüce gaza ve buna yine zam var,zaten çoklarına var,ısınma maddeleri vatandaşın canını çok yakacak bu sene,Avrupada gaz fiatları 2 misli oldu,kömüre yönelenler kömür fiatlarınıda fırlattı %50 yukarı çıktı,geçim derdinde olan vatandaşlar patlama noktasında olur bu sene bana öyle geliyor,utanmadan merkez faiz düşürüyor,acaba hiç dövizi düşünmüyormu ?,senin herşeyin dövize endexli,köprü geçişleri bile dövize endexli,bu milletlen alay etmektir.

Iki ayaklılar, kendilerinden çok daha iyi durumda olanlar onların hakkını savunuyor, bunu dahi anlamıyorlar yahu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Ekimde yüklüce gaza ve buna yine zam var,zaten çoklarına var,ısınma maddeleri vatandaşın canını çok yakacak bu sene,Avrupada gaz fiatları 2 misli oldu,kömüre yönelenler kömür fiatlarınıda fırlattı %50 yukarı çıktı,geçim derdinde olan vatandaşlar patlama noktasında olur bu sene bana öyle geliyor,utanmadan merkez faiz düşürüyor,acaba hiç dövizi düşünmüyormu ?,senin herşeyin dövize endexli,köprü geçişleri bile dövize endexli,bu milletlen alay etmektir.
    Ithal kömür ~ 50 dolar gaymeymiş ~ 170 dolar gaymeye fırlamış, kimi ithal kömürlü santraller ünite ünite kapatıyorlarmış, galiba % 30 zarar varmış.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Cereyan kesintilerini yaşamış biri olarak, bu kış kesinti olursa şaşırmam doğrusu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,676
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Sokak kürtajlarında öyle dümbükler görüyorum ki, açlıktan bırakın ağzını bağırsakları çürümüş götü kokuyor, hala A.K. partisini savunuyor yahu.
    Benim evim ana cadde kenarı adamlar gece yarısı dıstaka, dıstaka yüksek müzik volümü ile arabada gezeliyor,acaba bilmiyorlarmı ülkenin durumunu,zaten abem arabamı al bana bir lokma ekmek ver diyecekler çoğu,üstelik vermezsen bu tipler gırtlağını bile keser,açlık çok kötü şeydir insanlıktan çıkarsın,o dedikleriniz daha kötüsünü bile yaparlar,resmen çok kötü zaman içerisindeyiz...Aklıma hemen önceden yazdıklarım geldi,2 durum gerçekleşti şimdiki durum,eyyy devlet baba,malım mülküm beni bakmıyor al malımı mülkümü beni bak diyecek,mezarlıklara gidecek artık yattığın yeter artık ben yatayım diyecek ölülere,bunu iktidara oy verenler stedi onların ateşine bizde yanıyoruz...Ama iyi bir durum var yinede bir genç lider bekleniyor tez zamanda bu lider güneşimiz olacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,676
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Ithal kömür ~ 50 dolar gaymeymiş ~ 170 dolar gaymeye fırlamış, kimi ithal kömürlü santraller ünite ünite kapatıyorlarmış, galiba % 30 zarar varmış.
    1 torba ithal ceviz kömür 60-70 tl arası,yazın 40 tl idi,önceden belirtmiştim 70 yılında bakanlıkta çalışırken ABD ambargosu yüzünden fueloil krizi yaşamıştık,çoğu bakanlıkta soba deliği yoktu duvarları deldiler soba için delik açmışlardı,konutlarda öyleydi Ankara is duman içindeydi,bu senede bu darboğaza girecek gibiyiz ABD zıtlaşması yüzünden.

7.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    1 torba ithal ceviz kömür 60-70 tl arası,yazın 40 tl idi,önceden belirtmiştim 70 yılında bakanlıkta çalışırken ABD ambargosu yüzünden fueloil krizi yaşamıştık,çoğu bakanlıkta soba deliği yoktu duvarları deldiler soba için delik açmışlardı,konutlarda öyleydi Ankara is duman içindeydi,bu senede bu darboğaza girecek gibiyiz ABD zıtlaşması yüzünden.
    Belki yeri değil ama ceviz de öyle. Bim de bile ceviz içinin kilosu 100 TL olmuş. Küçükken her sabah taze somun ekmeğin içine peynir ve ceviz koyup doya doya yerdik. Tek memur çalışan ve çok çocuklu bir aile olmamıza rağmen ve ucu ucuna aybaşını getirmemize rağmen demek ki eve yeterince peynir ve ceviz alabiliyormuşuz. Şimdi ise marketleri gezince bazen bunları bu fiyatlardan kim alıyor ya da alan oluyor mu diye düşünmeden edemiyorum.

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Ben de gördüm Bizansta, camlardan duvarlardan çıkan soba borularını, şimdi ise durum daha vahim, Anadolu kasabaları kalorifer bilmezken, şimdi her yer bacasız bina dolu, keza o yıllarda Bizansta bile sobalı ev çoktu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 115/1002 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •