Bunun neresinde % 45 yazıyor evladım göster bakayım bana....Yazmamayım, çocuk gülünç durumlara düşmesin, zaten yeterince rezil oldu diyorum hala şu yaptığına bak...
Lütfen uzatma bu konuyu sv. kardeşim...Yazık ettin kendine yahu...
Bunun neresinde % 45 yazıyor evladım göster bakayım bana....Yazmamayım, çocuk gülünç durumlara düşmesin, zaten yeterince rezil oldu diyorum hala şu yaptığına bak...
Lütfen uzatma bu konuyu sv. kardeşim...Yazık ettin kendine yahu...
50 bin tl (herhalde makul bir rakam) bir BES fonunda her ay fon işletim kesintisi (her yerde farklı adlar kullanılabiliyor) ne kadar ? bu kesintiler aslında her gun yapılmıyor mu? fonun türüne göre de değişiyor ..
vergi haricinde bunu da bilmek gerekir..zira bazı yatırım türlerinde evet vergi var sonuçta ama süreç boyunca fon gideri olmayablir zira fon değildir ilgili yatırım!
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Benim paylaştığım tabloda kesintiler sonrası rakamlar var ve tiko para.
İlave: likit bes fonlarında kesinti %6. Vm de %15 dir.
Ancak oturup paylaştığım getiri tablosu gibi kesinti tablosu yapmak lazım.
Bu konuda Allianz yaşamdan eğitime gelen uzman kısa bilgi verdi ve bunlar doğru.
Çünkü devlet tasarrufu teşvik etmeye çalışıyor.
uzatan ve alakasız noktaya çeken sensin.. kendi yazını anlamıyormusun.. yazık gerçekten.. "%25 in üzerine konulacak" diyorsun.. yani toplanacak..
bu kadar izah ettirme bize bu kadar basit şeyleri..akşamdan beri durmadan rezil ettin kendini..sakin ol.. yazılanları anla..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
siz yazınızda BES te daha düşük vergiler var dediniz.. ama vergiler tek başına önemli değil.. BES fonlarında her gun kesinti yok mu? toplam fon büyüklüğü üzerinden.. bu da getirileri düşürmez mi? alternatif yatırım araçlarının bazılarında sonuçta sadece vergi var, fon işletim gider kesintisi yok..
mesela hisse alım satımında vergi de yok.. sadece alım satım komisyonu var ki çok düşük olabiliyor..ve bir kere ödüyorsun.. yıllarca satmazsan tek kuruş ekstra masraf olmaz.. sadece cüzi bir saklama masrafı olablir..
Yer İmleri