Sayfa 119/191 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169 ... SonSon
Arama sonucu : 1528 madde; 945 - 952 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

Şubedeki müşteri temsilcileri hazineden fiyat alıp size iletiyor. Yurtdışında iseniz nasıl olur bilemiyorum.

Şu sıralar Garanti, Teb, Ziraat, YKB,İş bankasında internet yada mobil bankacılıktan Eurobond alınabiliyor diye biliyorum. Fiyatlar şu sıralar devamlı düşüyor. Eğer tek bir vadede eurobond almayacaksanız, bu şekilde bankacılık uygulamaları üzerinden alabilirsiniz.

Forumda daha önceki mesajlarda dar mükelleflerle ilgili sorular cevaplar yer alıyor. Beni direkt ilgilendirmediğinden detaylı bilgim yok maalesef. Forum mesajlarını okumanız faydalı olabilir.

Alıntı Originally Posted by Florin Yazıyı Oku
    Ilk defa alim yapmayi dusunuyorum. Gec kalmisim, yillarca yaptigim mevduat eridi bankalarda. Sistem disina cikicam yada gozumu karartip EB alicam. Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Yuklu alim dusunuyorum ilk etapta 100k euro/dolar. Banka hazinesinden alim sahsen muracaatlami oluyor? Ayrica yurt disindayim, TR de dar mukellefim bildigim kadariyla.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by Florin Yazıyı Oku
    Ilk defa alim yapmayi dusunuyorum. Gec kalmisim, yillarca yaptigim mevduat eridi bankalarda. Sistem disina cikicam yada gozumu karartip EB alicam. Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim. Yuklu alim dusunuyorum ilk etapta 100k euro/dolar. Banka hazinesinden alim sahsen muracaatlami oluyor? Ayrica yurt disindayim, TR de dar mukellefim bildigim kadariyla.
    Merhaba,

Akil vermek gibi olmasin ama madem yurt disindasiniz yurt disi bir kurumdan almak daha mantikli degil mi sizin icin?

Misal 2028 vadeli US900123DF45 bondu su an ziraatte 101,842806 fiyattan satilirken IBKR de ayni bond 95.7500 fiyattan islem goruyor,
    100k alimda baya bir fark eder sanki

3.  Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Merhaba,

Akil vermek gibi olmasin ama madem yurt disindasiniz yurt disi bir kurumdan almak daha mantikli degil mi sizin icin?

Misal 2028 vadeli US900123DF45 bondu su an ziraatte 101,842806 fiyattan satilirken IBKR de ayni bond 95.7500 fiyattan islem goruyor,
    100k alimda baya bir fark eder sanki
    Sayin Fezalli, tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim. Bunu bilmiyordum. Yurt disi kurumun daha uygun fiyattan satabilecegini dusunemedim. Bunu degerlendirecegim.

4. - CDS primimiz nerede, ödemeler dengesi sorunu olacak kadar dövizsiz kaldığımızda nereye çıkmıştı?
    - Tarihimizdeki ilk 30 yıllık dolar borçlanması, gösterge 2030 Eurobond'un faizi nerede, döviz sorunu olduğunda nereye çıkmıştı?
    - Son 2 yılda CDS ve 2030 Eurobond trendi nasıl gelişti?

bu soruların cevabı grafiklerle gösterilmiş.

https://twitter.com/e507/status/1661007099244220419

Ülke Risk Priminin 700 bp seviyelerine yükselmesi sadece dış borçlanmaların faizinin artması anlamına gelmiyor.

Bankacılık sektöründe yapılan uzun vadeli bazı dış borçlanmalarda kimi CDS "eşik seviyeleri" yabancı para cinsi teminat arttırımına neden olur.

Örneğin 2030 vadeli Türkiye Eurobondu'nu 5 yıl vadeli bir repo borçlanması için teminat olarak veren banka, CDS belli seviyelere gelirse yabancı para teminat arttırımı yapmak zorunda kalabilir.

Bu CDS "eşik" seviyelerinin en popüler olanları 600/700 ve 900'dür.

Bu hafta CDS 700'ü geçince alacaklılarına yabancı para ek teminat gönderen bankalar mutlaka olmuştur.

Dolayısıyla CDS'in aşırı yükselişi uluslararası rezervlerin azalmasına da neden olur.

Ülke Risk Priminin düşürmenin yolu bellidir. Güven veren liyakatlı bir ekonomi yönetiminin yanı sıra, aklı başında bir para ve maliye politikası uygulamak gerekir.

Uzun süredir bunların hiçbiri bizde yok.

Bataklığı kurutamayanlar sineklerle mücadele etmeyi tercih ederler.

Bu akıl! muhtemelen CDS çok yükselince bankaları toplar, "hepiniz Eurobond alın CDS'i 700'ün altına düşürün" diye emir verir.

Sonucunda CDS geçici olarak birkaç gün düşer, Türkiye riskinden çıkmak isteyenlere likidite verilmiş olur, uluslararası rezervlerimiz daha da azalır.

Ulusal varlıklarımıza sahip çıkmak ve hak ettiği değeri kazandırmak için, geleceğimiz için 28 Mayıs'ta sandığa gidelim.

https://twitter.com/kerimrota/status...557968386?s=20
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

6. Merhaba,

IBKR üzerinden Eurobond alımı yaptığımızda, kupon ödemeleri hangi hesaba yatıyor ? IBKR’ye para gönderdiğimiz hesaba mı yatıyor ?

Teşekkürler

Selam dostum aman ha diye uyari yapmak istedim
    saygi duyarim sana da

Alıntı Originally Posted by fezalii Yazıyı Oku
    Evet biliyorum dostum, yazdıklarımda vergi yoktur diye birşey geçmiyor zaten? Zaten ben satmaktan bahsetmiyorum, kendime ait başka bir hesaba virmanlamaktan bahsediyorum.

Neyse uzadı mevzu, büyük ihtimalle ziraat bankası bu işi beceremez ben de bu virman işini yapamam, kaldığımız yerden eurobond muhabbetine devam.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Yasadiginiz ulkenin vergi mukellefisiniz illa ki vergi odemeniz gerekir satis ta
    saygilarimla

Alıntı Originally Posted by Florin Yazıyı Oku
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 119/191 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •