Sayfa 120/544 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 4351 madde; 953 - 960 arası.

Konu: EPLAS - Egeplast

1.  Alıntı Originally Posted by yatayseyir Yazıyı Oku
    Her şey bir yana; eğer bilirkişi raporuna istinaden kz bu parayı şirketlerde kullandıysa neden bilançolarda gösterilmedi...ya da borç senedi neden şirketer adına değilde kz adına düzenlendi...

bu durumda borcun alındığı tarihten itibaren bu şirketlerin bilançoları gerçeği yansıtmamaktadır...
    halka açık bir şirketin gerçeği yansıtmayan bilanço açıklaması da aleni manuplasyondur...

mahkeme kararına göre bu manuplasyonu yapan kişi ya da kişiler hakkında tazminat davası açılabilir..
    zira halka açık kısmın ortakları bilançolara göre yatırım kararı alıyor...

şimdi bir düşünün seneye bir şirket daha çıkıp dese benim alacağım var kz den işte senedi dese ...ve bu parayı şirketlerine kullandı dese bu sefer de fabrikaya kilit vuracak icra kararı çıkaramaz mı...??

mahkemenin verdiği karar çok ilginç..ne var bu bilirkişi raporunda onu dahi göstermiyor...

Ancak Allah başa çıkar bunlarla...
    bunu eplasın denetimini yapan bağımsız denetim firmasına sormak lazım nasıl imza atmışlar
    Son düzenleme : analiz5; 23-03-2022 saat: 20:02.

2.  Alıntı Originally Posted by mippek Yazıyı Oku
    Benim hala anlayamadığım bu borcu K.Zorlu şahsen aldı. Para/ Çek/ Senet ne ise nereye kulandıysa kullandı. Bundan şirketlere ne. Şahsi paylarına tedbir/haciz ne ise konulur tamam, hissesine düşen kar payı vs. o da tamamda şirketler ne alaka. Acaba Binbir Gıda bu parayı verirken aralarında imzaladıkları bir protokol vs. falan mı var bilmediğimiz. Bu borç şu zamana kadar ödenmez ise ortak olduğu şirketlerden alınır vs. böyle olsa bile TTK'ya göre hükümsüz olmaz mı? Birde bu para neden Binbir Gıda üzerinden Kemal'e veriliyor. Nasıl bir ticari ilişkisi var bunların. Normal bir alacak/ verecek olayı değil bu. Şu grubun hikayesi tam dedektiflik, çöz çözebilirsen.

Kısmen öğrendiğimiz Kadarıyla Mahkeme bilir kişi raporuna istinaden
    Nevzat Demir'den borç alındı ve şirket hesaplarına o paralar
    o tarihlerde yatırılmış diyor.
    Bilirkişi bunu da tespit etmiş ve şirketleri de bu borçtan dolayı sorumlu tuttu.

Lakin o tarihte 12 milyon $'ın ne kadarı eplas hesaplarına girmiş. Bunu bilemiyoruz.
    Girmiş ise neden o zaman ki vakıf borcu ödenmemiş.
    o kadar büyük para nerede kullanılmış.
    Şirket son 12 yıldır hep kar açıklıyor o karlar nerede kullanılmış.
    Gerçek bir soruşturma açılsa ne kemal zorlu ne de şirket yönetimi ve
    bilançoları hazırlayan denetçiler kesin hapis yatarlar
    her türlü kanun ve yasa dışı işler burada işlenmiştir.

3. Sayın köse yıllardır fabrika tıkır tıkır, makina sesi deyip duruyordun. İçimizdeki bilgili kişi olarak doktorun bile takdir ettiği bir kişisin.
    Bu paralar tomar tomar nereye gidiyor diye niye 3-5 yıldır sormadın ?
    Diğer yandan Dr abi, şirketin röntgenini, ultrasonu çekmiş, bilançolardaki virgüllerin yerine bile dikkat eden bir üstad olarak o nasıl farketmedi?

M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. üstadım her zaman söyledik
    şirket kar açıklıyor
    ama bir kılıfını bulup bilançoyu ona göre uyduruyorlar
    benim elimde bir kamu yaptırım gücü yok ki
    gidip hesap sorayım
    bunu yapacak olan kurum bizim adımıza SPK

Her zaman ne diyorum
    değişim güzeldir
    değişimden korkmamak gerekir
    ille de şeffaflık

bunlar bir serzeniş bir itiraz değil mi
    kar açıklasa da ben bunları devamlı yazdım Kemal Abiye karşı
    saygılar sunalım.

5. Açıklama
    Bilindiği üzere, Şirketimizin üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik bazı yatırım projeleri, 3 yıllık teşvik belgesine bağlanmıştı.
    08.04.2020 tarih ve 510223 sayılı Yatırım Teşvik Belgesi eki olan yerli makine ve teçhizat listesinde yer alan kayıtlı teçhizatlara ait olarak; konuya ilişkin yapılan son açıklamadan bugüne kadar 4.244.764,58 TL'lik ilave makina, teçhizat ve ekipman imali gerçekleştirilmiştir.

24.03.2022 ÖDA 2022/09

6.  Alıntı Originally Posted by ss.kose Yazıyı Oku
    üstadım her zaman söyledik
    şirket kar açıklıyor
    ama bir kılıfını bulup bilançoyu ona göre uyduruyorlar
    benim elimde bir kamu yaptırım gücü yok ki
    gidip hesap sorayım
    bunu yapacak olan kurum bizim adımıza SPK

Her zaman ne diyorum
    değişim güzeldir
    değişimden korkmamak gerekir
    ille de şeffaflık

bunlar bir serzeniş bir itiraz değil mi
    kar açıklasa da ben bunları devamlı yazdım Kemal Abiye karşı
    saygılar sunalım.
    Değişiklik olarak ne bekliyorsunuz nazifi mi :D yahu o adam kemodan daha beter,emin olun buna yani.Bir dünya malı tahtada sattı gözünü kırpmadan meymenetsiz.

7. evet maalesef Nazif kocaman bir hayal kırıklığı oldu.

Borç Kemal Zorlu’nun şahsi borcu ise bu borcu da Şirketleri işin içine karıştırmadan şahsi olarak ödemelidir.
    Şahıs olarak sahibi olduğu Eplas ve Mzhld hisselerini borsada işlem görür statüsüne dönüştürerek, borsada satabilir. Nafiz Zorlu’nun sattığı gibi.
    Borç ödemeye buradan başlayabilir.

Sayfa 120/544 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •