Sayfa 120/582 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon
Arama sonucu : 4655 madde; 953 - 960 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

Alıntı Originally Posted by coletta Yazıyı Oku
    İhracatçıyi kur lar malesef çok zorluyor. Kira lar personel maliyeti ve diğer giderler enflasyona paralel artarken dolar aynı. Üstüne bir de kazandığın dolar ı gidip geri veriyorsun, ihracatı çok zora sokan hareketler.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sn. coletta,
    İhracatçı şirketlere yatırım yapmayı planladığım için bu yazdığınız kur konusu oldukça önemli.

İhracatçının kur ile olan sıkıntısı tam olarak nedir? Rekabet zayıflaması mı?

Mesela şirketim ithalatçı. Mal aldığımız 2 avrupa firmasının maliyeti usd, satışı eur üzerinden. Eur/usd paritesindeki düşüş nedeniyle bu yıl sattıkları ürünlere iki defa zam yaptı.
    Bizim ihracatçımız da çoğunlukla usd ile maliyet ve eur ile avrupaya satış yapıyor. Ürününe zam yapamıyor mu? Rekabet içinde olduğu global firmaların da dertleri aynı değil mi? Onlar zam yapmıyor mu?

Avrupa şirketleri ile aramızda görebildiğim tek fark çalışan maaş zamları. Bizde enflasyon kadar yapılıyor ama avrupada enflasyonun yaklaşık yarısı kadar yapıyor. Sadece bu fark ile de rekabet ne kadar etkilenir bilmiyorum.

2. Sezgin abi Temettü vermeme ihtimali varmı sence ?
    Geçen öteki köyde bu tarz bir konu geçmişt

Malı kaptırırım korkusu yokta satanların acaba böyle bir ihtimal mi var DİE düşünmeden edemiyorum

3.  Alıntı Originally Posted by thebigshort Yazıyı Oku
    Sezgin abi Temettü vermeme ihtimali varmı sence ?
    Geçen öteki köyde bu tarz bir konu geçmişt

Malı kaptırırım korkusu yokta satanların acaba böyle bir ihtimal mi var DİE düşünmeden edemiyorum
    Erğeli bizim gibi coviti ilk kez yaşadı, o dönem resmî olarak temettü vermeyin dedi devlet. Sonraki sene sadece Ereğli 2020 de ödemediğini de ekleyerek 2021 de dağıtıma konu temettüyü verdi. Bu mantıkta bir hissenin temettü vermemesi mümkün değil. %52,5 sahip Oyak veya ataer bu payına düşeni alıp Oyak saydığı üzerinden ortaklarına para dağıtıyor. Ereğli’de sistem diğerleri gibi değil, ortaklar toplanmış bir sandık kurmuş, sonra sandığa para yatırmış, bu sandığa para yatırma belki 50 yıldır devam ediyor. Sandığı yöneten bir ekip var, seçimle geliyor, bizim devlet gibi yada İngiltere gibi anadan oğula babadan kıza değil, seçimle geliyor. Seçilen ekip sandıktaki paraya bakarak yatırım yapıyor, iş kuruyor, yine onun başına baba oğul kutsal ruh gelmiyor, profesyonel yönetici geliyor, sistemi kuruyor, şirket çalışıyor. Sandığın başındaki heyet, yönetime temettü üret diye talimat veriyor, ekip çalışıp temettü üretiyor ve dağıtıyor, çok para kalıyor, kalan bu parada yatırıma gidiyor. O yüzden %100 temettü firması ülkemizde sadece Ereğli ve İsdemir dir. Diğerleri ihtiyari temettü firması, bunlar mecburi temettü firması. Daha yazayım mı. 😆😆😆

KAR DAĞITIM POLİTİKASI
    Şirket, prensip olarak, geçerli olan mevzuat ve Şirket Esas Sözleşmesi hükümleri
    çerçevesinde, finansal kaldıraç oranlarının ve yatırım / finansman ihtiyaçları ile piyasa
    öngörüleri dahil ileriye dönük serbest nakit yaratma beklentisinin izin verdiği ölçüde
    dağıtılabilir dönem karının tamamını nakit olarak dağıtma politikasını benimsemiştir. Kar
    dağıtım politikası, ulusal ve global ekonomik şartlara, şirketin gündemindeki projelerine ve
    fonlarının durumuna göre Yönetim Kurulu tarafından her yıl gözden geçirilir.
    Kar payı, dağıtımına karar verilen genel kurul toplantısında Yönetim Kurulu’na yetki verilerek,
    mevzuat hükümleri çerçevesinde eşit veya farklı tutarlı taksitlerle, ilgili takvim yılının 15 Aralık
    tarihine kadar ödenir.
    İlgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Kar Payı Avansı dağıtımına Genel Kurul yetkilidir.

5. Yahu abiler adam traderın önde gideni
    Gidin bakın Ereğli forumunu adeta işgal altına aldılar
    Açıkça yazmış ben traderım alıp satmadan duramam diye zaten
    Eline her fiyattan yapıştırdılar bunların hehehe
    Terste kalıp piyasada sertleşince psikolojisini rahatlatmak için size temettü soruyor
    Aklınca zararını çıkartana kadar tutunacak dal arıyor
    Sizlere de şaşıyorum böylelerine temettü anlatıyorsunuz
    Gidin Ereğli forumunda sizinle bizimle dalga geçiyorlar
    Bunlarla muhatap olmak bunları buraya kene gibi yapıştırır
    Bırakın Ereğli forumunda karanlıklarında boğulsunlar
    Az insan çok huzur

Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Yahu abiler adam traderın önde gideni
    Gidin bakın Ereğli forumunu adeta işgal altına aldılar
    Açıkça yazmış ben traderım alıp satmadan duramam diye zaten
    Eline her fiyattan yapıştırdılar bunların hehehe
    Terste kalıp piyasada sertleşince psikolojisini rahatlatmak için size temettü soruyor
    Aklınca zararını çıkartana kadar tutunacak dal arıyor
    Sizlere de şaşıyorum böylelerine temettü anlatıyorsunuz
    Gidin Ereğli forumunda sizinle bizimle dalga geçiyorlar
    Bunlarla muhatap olmak bunları buraya kene gibi yapıştırır
    Bırakın Ereğli forumunda karanlıklarında boğulsunlar
    geçen sefer de sordum size ama cevap yazmadınız , rica etsem şu " gerçek temettücü " olmanın kriterleri nedir yazsanız , engin bilginiz ile bizi aydınlatsanız ...

7. Hisse bugün %4 gitseydi bunlar olmazdı, gitmeyince birbirimizi yiyoruz. Yine bu tahtacı yaptı yapacağını... Bizi birbirimizden ayırmak için bilerek yapıyor. Önce ayırıp sonra sattıracak
    Kucağımıza bombayı bıraktı gitti, yarın toparlamazsak bura karışır...

8. Ben Demir’de özellikle yassı metalden üretilen her türlü boru profilde iyiyimdir, en çok sevdiğim şey planlama. Bir şey satmak, onu üretmek ve sevk etmek işlemine ait süreç bu planlamanın en büyük parçasıdır. Mesela 10 bin ton mal alacaksın, en az 3-5 gün uğraşırsın, o mal gelecek üretilip satılacak, aylık kapasite 12-14 bin ton arası. Bu işleri yaparken yorulmuyorum ama burada yoruluyorum. Dikkat ederseniz aslında bir konuya branş sahibi sığ bir kişiliğimiz var. Çok yönlü değil, olaya düz bakıyoruz. Gönül verdiğimiz bür şirket ve hissesi var, ona birisi kötü dediğinde savunma yapacak boyutta bir gönül verme. Bizim bu küçük dünyamızda herkese yer var, ama yılların tecrübesi ile tek bir şeye yer yok, oda özellikle yüze karşı alay edene. Bunu yazısı sorusu tarzı ile anlarız, yeterki bu bizim küçük dünyamızla alay edilmesin. Diğer her şeyin üstesinden geliriz ve gelinir. Ereğli topiğinde 15 gün önce 60-70 dolar fiyat hareket olur diye 1-2 satır yazdık, alaycılar dk sında geldiler. Buraya gelirlerse Halkbank topiğine gider Ereğli’yi orada yazarız. Ereğlisi olana her yer Paris.

Sayfa 120/582 İlkİlk ... 2070110118119120121122130170220 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •