Sayfa 121/637 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 961 - 968 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Eskiler hep der akarken küpünü doldurmalisin diye.bu ise yeni başlayanlara örnek olarak kartopu vermek yerinde olur .o ilk kartopunu yapmak zordur.ince kar birbirine yapışmaz kayar elinden insanın .? işte parada ince kar gibidir nasıl savruldugunu anlamazsınız ..o ilk kartopu yapıldimi gerisi gelir ..naçizane tavsiyem ilk birikimlerinizi TL olarak bankada yapın yahut dolar olarak.misal 3 bin attınız kenara bi 3.000 daha bir sene geçmiş 36 000 TL niz olmuş cüzdanda gördünüz mü büyük mutluluk yaşarsınız ..motivasyon yapar ..36 bin TL 350 TL faiz getirir.daha çok biriktirmek istersiniz. .

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Zaten bilesik getiri etkisini hissetmek en erken 3-5 sene sonra oluyor, bir kere bu etkiyi gorunce motivasyon kaynagi oluyor ve birakmiyor insan.
    Ayrica tasarruf ve yatirimia da bu arada alismis da oluyor iyice.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Tasarruf konusuna gelince tasarrufu yaşam biçimi haline getirmelisiniz ..üstün körü değil ..en önemli mesele hiç düşünmeden srakk diye bir şey almayın yaşım 42 bir kere bile zevkine çıkartıp bir şey almadım ..hep öncesinde hesabını yapın .para küçük harcamalardan kaçınma ile birikir ..işten artmaz disten artar ....bir kere kafanızda ucuzluk pahalılık kavramını yer ettirin ..misal 80 lira apikoglu sucuk pahalı 20 sene yemesem vermem o parayı ...istavrit ilk çıktı 30 lira almayın 15 olunca yiyin .

3. Büyüklerime bi sorum olacak. Portföyü yüzde olarak bölerken atıyorum yüzde 50 hisse. Yüzde 30 döviz. Yüzde 20 nakit olsun. Hisse için yatırılan para mı önemli. Yoksa son kâr da eklenmiş son sermaye mi ?

Ana param hisse için 5 olsun
    Son fiyatta 5 liram 15 lira olsun
    Toplam 5 senede de 2 lira temettü almışım diyelim.

Ben nasıl hesaplıcam? Yardım eder misiniz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Tasarruf konusuna gelince tasarrufu yaşam biçimi haline getirmelisiniz ..üstün körü değil ..en önemli mesele hiç düşünmeden srakk diye bir şey almayın yaşım 42 bir kere bile zevkine çıkartıp bir şey almadım ..hep öncesinde hesabını yapın .para küçük harcamalardan kaçınma ile birikir ..işten artmaz disten artar ....bir kere kafanızda ucuzluk pahalılık kavramını yer ettirin ..misal 80 lira apikoglu sucuk pahalı 20 sene yemesem vermem o parayı ...istavrit ilk çıktı 30 lira almayın 15 olunca yiyin .

Tasarruf etmenin binbir turlu yolu var.
    Siz isteyin yeter ki..
    Ikinci el esya almaktan tutun da..
    Alisverisleri halk gununde yapmaya kadar.
    Sezon sonu indirimler de guzel bir firsat.
    Kahve icenler icin guzel bir espresso makinesi cok iyi bir yatirim olabilir.
    Syg,

bir tecrübedir anlatmakta belki fayda olabilir.

geçen sene nisan ayında kirada oturduğum semt kentsel dönüşüme gireceği için oturmak için ev almaya karar verdim. burda evsahipleri kiracılardan çok şikayet ediyor ama ben de şikayetçiyim

o zaman piyasa çok kötüydü. güya çok uyguna çok iyi ev bulmuştum. yüklü miktarda ve uzun vadede çok güvendiğim ereğli demir çeliklerimi 4 liradan satıp nakite çevirdim. aynı şekilde 2 liradan trakya ve anadolu camı da sattım. aynı dönemde bir arkadaş o parayla alınabilecek ankara susuzda arsalar olduğunu çok değerleneceğini söyledi. tam bilmediğim için garanti yolu seçtim.

sonra ne mi oldu? evi aldım, çok da memnunum evden. ama gel gelelim ereğli 8 lirayı geçti. cam hisseleri zaten ortada. susuz arsaları da 3 katına çıktı.

ereğlinin sadece verdiği temettü yıllık kira masrafını karşılamaya yetiyordu. hatta artıyordu.

diyeceğim zamanlama da çok önemli. hisseye şirkete inanmak da önemli.

hisse iyiyse bırakmamak lazımmış. hisse satmadan beklesem en iyi evde temettü gelirinin yarısı bile kira gelirini karşılardı.

son 1 yılda da bu forumda emek veren adını bile hatırlamadığım bir üye tüpraş incelenmeli tarzı kısa bir yazı yazdı. inceleyip aklıma yatınca artan nakitle 65 liradan girdim. hisse aylarca 55 lirada süründü. inat edip her ay aldım.

son bir yılda da ev parasının yarısını tekrar çıkardım. aynı şekilde devam etmeye karar verdim.

iyi akşamlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Hisse senedine yatirim yapanlarin arada bir okumalarinda cok fayda gordugum bir yazi.

https://medium.com/@tansel.tokuroglu...i-17e4811fc3ea

Syg,

7. tüpraş için uzun vadede 2.400 tl beklentisi var ne dersiniz. her ay tupras ve aselsan yada koc grubu oyak grubu hisseleri alalım mı temettü emekliliği için tavsiye eder msn ?

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hisse senedine yatirim yapanlarin arada bir okumalarinda cok fayda gordugum bir yazi.

https://medium.com/@tansel.tokuroglu...i-17e4811fc3ea

Syg,
    Necip Bey onceki forumda portfoyun zarar yazma olasiligi - yil grafigini paylasmisti. Simdi bulamadim ama ilk 2-3 sene cok onemli. Zarar yazma olasiligi asimptotik olarak sifira yakinsiyor. Benzer bir grafigi asagida paylasiyorum. (Kaynak: https://www.nutmeg.com/nutmegonomics...erm-investing/)

Sayfa 121/637 İlkİlk ... 2171111119120121122123131171221621 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •