Sayfa 1212/1255 İlkİlk ... 212712111211621202121012111212121312141222 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 9,689 - 9,696 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Burada oturmak için alınacak eve karşı çıkanı ben görmedim. Genelde yatırımlık olana karşı bir görüş var.

İhtiyaç ile yatırım farklı kavramlardır.

10 tane ev alıp kiracıları ile uğraşacağıma o parayı eurobond ve temettü hissesi sepeti yapmak için kullanmak bence de daha mantıklı. Hayatınıza renk gelsin istiyorsanız 1-2 tane de yatırımlık ev düşünülebilir tabi. Baktınız çekilir iş değil satarsınız gider

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Burada oturmak için alınacak eve karşı çıkanı ben görmedim. Genelde yatırımlık olana karşı bir görüş var.

10 tane ev alıp kiracıları ile uğraşacağıma o parayı eurobond ve temettü hissesi sepeti yapmak için kullanmak bence de daha mantıklı. Hayatınıza renk gelsin istiyorsanız 1-2 tane de yatırımlık ev düşünülebilir tabi. Baktınız çekilir iş değil satarsınız gider

ytd
    Yaşa, ağzın bal yesin
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Burada oturmak için alınacak eve karşı çıkanı ben görmedim. Genelde yatırımlık olana karşı bir görüş var.

ytd
    Konutun ihtiyaçla yatırım arasında kaldığı durumlarda var. Mesela çocuk üniversiteyi kazandı oradan ev almak yatırım mıdır ? İhtiyaç mıdır ?
    Çocuklu bir ailenin gelecek için çocuklarına ev alması yatırım mıdır ihtiyaç mıdır gibi ?

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Konutun ihtiyaçla yatırım arasında kaldığı durumlarda var. Mesela çocuk üniversiteyi kazandı oradan ev almak yatırım mıdır ? İhtiyaç mıdır ?
    Çocuklu bir ailenin gelecek için çocuklarına ev alması yatırım mıdır ihtiyaç mıdır gibi ?

Uzun süre boyunca oturulacaksa ihtiyaçtır. Yoksa yatırımdır. Bunun arada kalır tarafı yok. Kısa süreli oturulacaksa, üni bitinceye kadar mesela, o zaman almak şart değildir. Kiraya giden para gözden çıkarılabilir.

Oradan oraya 3-5 senede bir tayini çıkan asker, polis, öğretmen her gittikleri yerde ev mi alıyorlar?

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Uzun süre boyunca oturulacaksa ihtiyaçtır. Yoksa yatırımdır. Bunun arada kalır tarafı yok. Kısa süreli oturulacaksa, üni bitinceye kadar mesela, o zaman almak şart değildir. Kiraya giden para gözden çıkarılabilir.

Oradan oraya 3-5 senede bir tayini çıkan asker, polis, öğretmen her gittikleri yerde ev mi alıyorlar?
    Üniversite sonrası aynı şehirde yaşanacaksa, Çocuk bakması için kayınvalidenin yakınına taşınılacaksa yatırım ihtiyaca dönüşür. Siz kira vermeyi tercih edersiniz. Başkası bir fırsat varken alayım demeyi tercih eder.

6. İşyeriniz var, getir götür işleri için bir otomobil, bir de bilgisayar aldınız. Bunların fiyatını anlık olarak takip ediyor musunuz? Onlar artık demirbaş oldu. Envantere girdiler ve görevlerini icra ediyorlar. Oturulacak evi almanın arkasında yatan mantık da budur.

7. Turistik yerde yaşamanın kötü yanları da var malum yazın 3 milyona kadar artıyor nüfus.

Haliyle yazın sahillerde park sorunu oluyor.

Neyse bu durumu çözmek için kendime kawasaki motor almayı düşünüyordum ki ne göreyim. 2 buçuk 3 milyona satıyorlar.

Geçen kia sorentoya bir ev alabiliyorsunuz diyordum değiştiriyorum kawasaki motorsiklete bir ev alabiliyorsunuz.

Tabi canım konut fiyatları balon... Yersen...

5-10 bin liralık tarla fiyatları da milyonluk oldu..

Haliyle piyasada ucuz kalan bir tek konut kaldı...

---------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 1212/1255 İlkİlk ... 212712111211621202121012111212121312141222 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •