Sayfa 122/1000 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 969 - 976 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    İhracat ağırlıklı çalısiyor demişsiniz tamamda hiç mi katkisı yok? içpazar oranı ülkemizde ne kadar? kredi faiz oranları 2.50 leri geçmişken kaç kişi kredi çekip sıfır araba alacak önceden kaç kişi alabiliryordu yüzdelik bazda söyler misiniz?
    Boş verin hala 16 yılın lale devrini yaşıyorlar zannediyorlarki REİS her şeyi düzeltecek ama bilmiyorlarki Reis 16 yıl hiç bir şey yapmadı sadece konjonktürün nimetlerinden yararlandı. Sürüsüne adam kapını önüne konulunca TAKKE DÜŞÜP KEL gürünecek. O günlere fazla kalmadı biz bekleriz hiiiç ama hiiiç acelemiz yok.

Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    yazdıklarımı okuyan neden vergi vermediğimi anlar 3 yıl boyunca aldığım kira kiramı ödedi dedim... Ama işte neresinden okursak orasından yorum yapıyoruz.
    Yok siz yanlış anlamışsınız benim anladığım evi misal 250 ye aldınız 450 ye sattınız .5 yıl aradan geçmediyse 200 bin lira karınız vergiye tabi.Olay kira işi değil.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    yazdıklarımı okuyan neden vergi vermediğimi anlar 3 yıl boyunca aldığım kira kiramı ödedi dedim... Ama işte neresinden okursak orasından yorum yapıyoruz.
    Hala gayrımenkul sermaye iradına takılmış gidiyorsunuz...

Oya konu gayrımenkulu 5 sene içinde elden çıkarmanız durumunda elde ettiğiniz kazanç.

Bu kazanç belirli bir hesaplamayla GVK Md. 80/6 maddesine göre vergiye tabi...

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Aman ha...

Yanlış anlarsa küfürü yersiniz...

Ben mağdurum bu konuda...
    Abi Üzgünüm sorry
    Gençken biraz hararetliydik
    Geçti o günler
    Sende unut artık :-)
    Ne bilem ben
    Yengeç burcunu
    Cahilik işte netcen
    Okuma yazmayı sende internetten öğrensen
    Aynını yasarsin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Aldığınız kirayı verdiğiniz kiradan mahsup ettiğinizi beyanname ile bildirdiniz tabi...

Dikkatli bir vergi dairesi kira beyannamesi vermediğiniz ilk yılda size o gayrımenkulun ne olduğunu soracaktır.

Evet dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz, konuyu açan da ben değildim sadece yine söylüyorum 600 K lık bir evin 1.000TL gibi komik bir rakam getirilmesine inanan arkadaşa cevaben yazdığım bir cevaptı.

Siz konuları yok dolar alsaydın söyle olurdu şunu yapsaydın böyle olurdu.

Tuvalet kağıdına yatırım yapsaydım dolardan fazla kar yapardım ee nolcak şimdi?

Bu doların yatırım yapılamaz olduğu anlamına mı gelirdi?

Yok kiracısı çıkarmış, boş kalırmış yok vergisi algısı varmışâ€¦

3 sene boyunca 3 kiracı değiştirdim 1 gün boş kalmadı…

Her kiracı çıktığında da evi baştan aşağı boyatıp yeniletip çıkardım…

Sözleşmem sağlam, eşyalar için 10 bin TL senet imzalattım!

Tek kuruş vergi de vermedim kiracıydım aynı zamanda sonuçta…

250 ye aldım 450 ye sattım.

36*2250 (ortalama kira) 81.000 TL

281.000 TL net kar bana yeter oldu mu rahatladın mı?

Benim yaşadıklarım bunlar, kime al demişim sat demişim?

610 K ile 1000 TL kirası olan bir evi almayın diyorum aksine..

Herkes kendi işine baksın!
    şimdi 250 ye alıp 3 sene içerisinde 450 satıp hiç vergi vermedinse adını soyadını yaz şuraya devlete katkı yapmana yardımcı olalım. ha bu arada evinde oturmayıp kiraya vermiş ve başka evde de kiracı isen hepsini indiremezsin yani sen çift araflı vergi kaçırmışsın. eminim vergi çıkmıyor diyerek beyannamede vermemişsindir yakalarlarsa kabak gibi oyarlar bide 3 katı ceza yersin işin zor şu barışlardan ayrarlansau-ydın keşke
    bir halt olacağı yok.

Tapusuz, projeden beton alanlara sonra şirket batınca tapularının bankalara ipotekli olduğunu öğrenip ağlayan sızlayanlara acıyanın amk... Hele `sizde aynı acıyı yaşayın` diye beddua edene dötümle gülmezsem tüm alem beni..sin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Abi Üzgünüm sorry
    Gençken biraz hararetliydik
    Geçti o günler
    Sende unut artık :-)
    Anlaşılan çabuk büyüyen (ergenleşen) bir durumun var .

Neyse.

Bu yaşta kötü laf kolay unutulmuyor.

Sayfa 122/1000 İlkİlk ... 2272112120121122123124132172222622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •