Originally Posted by
3c1a
Erhan hocam yeni sisteminizde oldukca linear bir getiri egrisi ve cok dusuk bir MaxDD yi hedeflemissiniz diye anliyorum. Az riskli, guven veren ve duzenli getiri saglayan bir yapi. Emeklerinizin karsiligini alacaginizi umuyorum.
Grafikteki ardisik 2 nokta en yuksek ve en dusuk getiri degerleri diye yorumladim. Noktalar islem basina statiskleri mi temsil ediyor yoksa aylik bir periyotta KZ gibi bir sey mi? Bir de verdiginiz MaxDD degeri komisyon+kayma dusulmus KZ den hesaplandi, dogru mu anladim?
Grafikteki zig zaglar o döneme ait en tepe ve en dipleri temsil ediyor. Aylık 2 aylık periyot gibi düşünebilirsiniz Yani gerçek hesap tam olarak bu kz eğrisini elde edecek. Bir noktadan dıger noktaya giderkenki anlık hareketleri yansıtmıyor sadece. tüm kayma komısyon gapler düşülmüştür KZ den. Neyi görüyorsanız onu elde edecek sekılde aklıma gelebilecek herşey düşüldü sistemden.
şöyle yorumla grafiğin başına bak başlıyor aşağı giderek sonra anlık olarak en dibi görüyor oradan yukarı gidiyor anlık olarak en tepeyi görüyor oradan aşağı düşüyor anlık olarak en dibi görüyor sonra yukarı gıdıyor anlık olarak en tepeyi görüyor böyle böyle devam ediyor aynı döngü.
Ben burda bir nevi özet kz eğrisini göstermiş oldum. Anlık olarak gördüğü en dibin daha dibi yok mesela dediğim gibi maliyetlerde düşülmüş halde yani maxdd işlem maliyetlerini içeriyor.

Originally Posted by
HALİL KALKAN
Üstat bu yeni sistem değil mi, Optimus Prime değil
Değil bu 3 serverimdaki robot bir süredir üzerinde çalışıyordum bitti nihayet.

Originally Posted by
atakanözbaki
Bugün büyük bir şok yaşadım. Tavandan hisse almışım. Normal fiyattan satmışım. % 20 zarar var.
Vadesi belirsiz yüklü bir altın borçum vardı. Ben bu altınları çok önceden almış, koymuştum kenara. Sonra dedim borsada gldtr diye gram altına endeksli yatırım fonu var , bunu robota bağlayım alsın satsın dedim. 15 gündür güzelce alıp satıyordu. Bugün sabah bir kontrol edeyim dedim, müthiş bir zarar gözüküyor. 29.90 dan fiyattan alış yapmış robot, 24,70 den satış yapmış. Grafiği kontrol ettim up uzun bir çubuk var.
Bu ay viopta süper bir kar etmiştim, hepsi uçtu gitti. Büyük bir bedel ödeyerek dersimi almış oldum.
Geçmiş olsun bildiğim kadarıyla 15 dakıka içinde bildirirseniz kurumunuz iptal edebiliyor ancak bu süreyi gecikirse malesef geri dönüşü olmuyor. Robotlar aktife(piyasa) emir gönderdiği için bu tarz durumları sığ tahtalarda yaşamanız olağan bir durum Özellikle sabah açılışlarına çok dikkat etmek lazım. Mesela benim robotumda anlık bar kapanışını beklemeden emir gönderir. Koca viop piyasasında endeks30 sözleşmesi sabah açılışları genelde bom boş olur. Robotun da daha ilk 30 saniye içerisinde işlem açacağı tutar lop diye o barın en düşüğü benim satışımla belirlenmiş olur. Halbuki robotun işlem gerçekleştirdim diye Sinyal bıraktığı seviye ile benim gerçek maliyetim arasında uçurum oluşur. TÜm bunları işte yaşadıkça öğreniyorsunuz. Bende bunu bildiğimden 3 wps serverdaki sistemin sabah açılışın emir göndermesini ve o seviyeye sinyal bırakmasını engelledim testlerede bunu yasıttığım için herşey gerçekte olması gerektiği gibi görünüyor.
Kusursuz güzellik derler ya o hesap başıma gelebilecek her türlü hareketi düşünerek tasarladım. Back testteki sonuçla gerçek hesap sonucu uzerınde en ufak bir kımıldama dahi oluşmamalı sadece kaymaların öngördüğümden daha büyük/küçük çıkabilir.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri