Sayfa 126/147 İlkİlk ... 2676116124125126127128136 ... SonSon
Arama sonucu : 1173 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-3

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,083
     Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Ben de hiç zam pazarlığı yapmadım. Sevmem de. Beceremem de...

İşini seviyorsan, yaptığın işte mutluysan, zaten çok iyi iş çıkarıyorsun... bir zaman sonra yönetim seni takdir ediyor (bunu yaşadım 2007'den 2008'e gecerken maaşım %70-80 yükselmişti, normalde herkes %5-10 alırken). Ama takdir etmeyen de oluyor. O zaman da bir süre sonra ayrılıyorsun... (Bunu da yaşadım)....

Cauti hocam, sende kendimi görüyorum )
    ilginç... kamu kısmı tam tersidir... takdir bir tarafa çalışan tekdir edilmeye hazır olmalıdır ( yerimde gözün mü var?)... ücretlerle ilgili sanki kirli bir şey imiş gibi bahsedilir kamu beyaz yakalarda ( arka kapılardan şimdilerde 3-5 yerden maaş almak peşine düşülür) ben sadece maaşımla geçinen bir insan olarak maaşımı hakederim ama sefil bir duruma düşmeyi istemem, memurun en tabii hakkıdır ücretiyle ilgilenmek dediğimde şok olmuşlardı... kamuda sorumluluğun artması... bir arkadaşım saat 18 de memurları sopa ile kovacaksın derdi. nihayetinde geçmiş dönemlerin anlı şanlı yöneticilerinden birine ekonomiyi sormuştum ( çok önce sormuştum sonra çoookkk hızlı yükseldi) kağıt üzerinde saydı epeyce peki piyasayı dışarıyı biliyor musunuz dediğimde ben aylardır hiç erken saatte çıkmadım dışarıya da çıkmıyorum demişti...
    madem konu gençler masanın başka tarafından yazayım dedim kusur ettik ise affola ...

2. Gauss’un hikayesi var. İlkokulda öğretmeni tahtaya 1’den 100’e kadar sayıların toplanması ile ilgili soru yazar. Öğretmenin beklentisi bu işin uzun sürmesidir. Gauss soruyu hızlıca cevaplar. Buradan gauss formülü çıkar.

Bizde oturup rakamları teker teker toplayan kişi çoğu zaman formülle çözenden daha fazla çalışıyor kabul edilir. Teoride yapılan iş aynıdır. Birinde çaba vardır. Diğerinde yok kabul edilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. https://m.youtube.com/watch?v=0sj-8pjt9Xk
    Amerika’da neden orta sınıf kayboluyor.

https://twitter.com/necip_tansel/sta...Ilo1O1jzw&s=19
    Ihracatci sirketlerden olusan bir fon
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

5. yakın zamanda finansal özgürlüğü kazanmış bir beyaz yaka arkadaşın hikayesi.

https://medium.com/@finansal_ozgur/f...m-d3c6e3d20d58

6.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    yakın zamanda finansal özgürlüğü kazanmış bir beyaz yaka arkadaşın hikayesi.

https://medium.com/@finansal_ozgur/f...m-d3c6e3d20d58
    Güzel hikaye, keşke soda endekste olsaydı. Tahminen şu anda en çok tercih edilen hisse olurdu.

7. Güzel hikaye.Ancak finansal özgürlüğe daha önce öngördüğü 120 ay yerine 54 ayda ulaşmasının önemli bir sebebi de yurtdisinda bulduğu işte Turkiye'dekinin en az 3 misli aylık geliri olmasi.Tabi esas sebep te portfoyunu disiplinli ve iyi yönetmesi.Bende Turkiyeye yurtdisinda uzun seneler çalıştıktan sonra hatırı sayılır bir birikim ile dönmüştüm ama iyi yönetmenim.Ayni paramı arttirmayi birak korusa idim bile şimdi finansal özgürdüm.Neyse,en azındanzengin olamadım ama sıkıntı olmadan yaşadım ve deneyim kazandım.Gerci şu dönemlerde gelecekten pek emin değilim ayrı konu.

8.  Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Güzel hikaye.Ancak finansal özgürlüğe daha önce öngördüğü 120 ay yerine 54 ayda ulaşmasının önemli bir sebebi de yurtdisinda bulduğu işte Turkiye'dekinin en az 3 misli aylık geliri olmasi.Tabi esas sebep te portfoyunu disiplinli ve iyi yönetmesi.Bende Turkiyeye yurtdisinda uzun seneler çalıştıktan sonra hatırı sayılır bir birikim ile dönmüştüm ama iyi yönetmenim.Ayni paramı arttirmayi birak korusa idim bile şimdi finansal özgürdüm.Neyse,en azındanzengin olamadım ama sıkıntı olmadan yaşadım ve deneyim kazandım.Gerci şu dönemlerde gelecekten pek emin değilim ayrı konu.
    her türlü hikayeye açık olmak lazım.

örneğin bir şekilde shitcoin para kazanıp iradeli bir şekilde onu sistemine sokan biri varsa o da olabilir.

veya ne bileyim memleketten kalma bir miras satışından gelen bir pay da olabilir.

veya tesla türevi bir hisse yakalarsınız zamanında çıkarsınız.

ana mesele dediğiniz gibi disiplinli bir şekilde gelen parayı portföye eklemek aç gözlü veya müsrif olup parayı çarçur etmemek.

tabii ki herkes daha motive edici olduğu için finansal özgürlüğe odaklanıyor ama SGK sisteminin mevcut durumu göz önüne alınınca her türlü nakit akışı değerli olacaktır.

Sayfa 126/147 İlkİlk ... 2676116124125126127128136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •