Sayfa 130/637 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Cagr da sadece iki tane fiyat var. Ama medyan için 10 tane fiyat gerekiyor. Medyan kullanmamın amacı şu: Diyelim ki bir hisse geçmiş 10 yılın ilk 9 yılında hiç artmamış ve yerinde saymış olsun. Sadece son yıl 5 kat artmış olsun. Bu hissenin cagr ı %20 eder. Ama medyan yıllık getirisi sıfırdır. Yani getiriyi alışkanlık halie getiren hisseleri keşfetmek için medyan kullanıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Cagr da sadece iki tane fiyat var. Ama medyan için 10 tane fiyat gerekiyor. Medyan kullanmamın amacı şu: Diyelim ki bir hisse geçmiş 10 yılın ilk 9 yılında hiç artmamış ve yerinde saymış olsun. Sadece son yıl 5 kat artmış olsun. Bu hissenin cagr ı %20 eder. Ama medyan yıllık getirisi sıfırdır. Yani getiriyi alışkanlık halie getiren hisseleri keşfetmek için medyan kullanıyorum.
    Medyandan analiz yapmak zor olmalı..

Bunun için ben hissenin yıl sonu bilanço açıkladığı tarihli fiyatını bir yere yazıyorum 2010 ve sonrası (temettü dahil fiyatı da oluyor)

Bilançosuna bakıyorum , bilançodaki iyileşmeler ve kötüleşme hisse grafiğiyle paralelse temeline göre hareket eden bir kağıttır diyip takip ediyorum.
    Ek olarak Çeyreklikte izliyorum
    2014 yıl sonu bilançosunda temettü dahil 19, tl olan akçansa , bilanço kötüleşmesiyle 17tl ye düştüğü görünüyor.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3. Herkese iyi forumlar
    Kendimi tanıtarak başlayayım 21 yaşındayım, üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Hisse.net i 4 yılı aşkın bir süredir takip ediyorum. Geçimimi aldığım burslarla ve özel ders vererek kazandığım parayla sağlıyorum. Arttırabildiğim kısmıyla da karınca kararınca yatırım yapmaya çalışıyorum. Hisse.net teki ilk gönderimde sizlere teşekkür etmek istedim. Gerek eski forumda gerek yeni forumda ufkumu açan sayısız gönderi okudum. Hatta üyelik açmamdaki amaç da sayın Dudu'nun geçmişteki mesajlarını daha rahat görebilmekti ne yalan söyleyeyim :D Bir nevi stalkerdım yani.

Konuyu okuyan yaşıtlarım vardır belki diyerek naçizane borsa serüvenimi paylaşmak istiyorum.

Başlarda çoğu insan gibi ben de borsayı kısa yoldan zengin olma aracı olarak hayal ediyordum. Bu piyasaları araştırma sebebim de kolay yoldan para kazanmaktı. Akla mantığa önem veren biriydim ancak kendime de güveniyordum. Hangimiz wolf of wall street olmak istemeyiz ki öyle değil mi. Ancak okuyup araştırdıkça daha da rasyonel düşünmeye başladım. Düzenli olarak yıllık yüzde 10 reel getirinin ne kadar büyük bir başarı olduğunu gördüm. Şimdi geriye dönüp bakınca ne kadar toymuşum diyorum. Neyse ki o zamanlar da binbir emekle arttırdığım üç beş kuruşumu böyle hayallere kaptırma lüksümün olmadığını erkenden fark ettim.

Bu noktada bir eleştiri yapmam gerekirse şunu söyleyebilirim bence zengin olma hayali hepimizin ortak noktası. forexte ya da spekülatif hisselerde varlıklarını hiç eden insanların yaptıkları hata ise kendilerine fazlaca güvenmeleri ve yanılabileceklerine ihtimal vermemeleri. Başarılı olacağımıza kör bir biçimde inanıyoruz. Bunu yapmamalıyız.

Aldığım ilk ders, egomu yenmek oldu. Kumarbaz değil yatırımcı olacaktım.

Sonra eski forumda uzun vadeli hisse senedi yatırımcılığını keşfettim. Bu konudaki neredeyse bütün arşivleri okudum diyebilirim. Nihayet aklıma mantığıma uyan bir yatırım stratejisi bulmuştum. Yatırım demişken al satı bir yatırım olarak görmediğimi belirtmek isterim. Hele fx firmalarının üyelerine sürekli yatırımcı demesine uyuz oluyorum  Yatırımcı aşağı yatırımcı yukarı 3 ayda hesapların %80 i sıfırlanıyor. Borsada al sat bir zero-sum game yani sizin kazandığınız kadar birileri kaybediyor. Komisyona giden parayı hesaba katmıyorum üstelik. Ben böylesi bir rulete 1 milyon dolarımı yatıramayacağımı düşündüm. öyleyse 1 kuruşumu bile yatırmam dedim.

Uzun vadeli temettü yatırımcılığı böyle değildi kimseye kaybettirmeden istikrarlı bir şekilde para kazanmak mümkündü.

Hemen burada bir parantez açıp şunu söylemek istiyorum. Uzun vade yatırımcılığı kavramının da zaman zaman içinin boşaltıldığını düşünüyorum. Sözümona teknik analizle 3 aylık vadeli 25 hisse seçen uvy ustalar, hangi hisse olursa olsun al unutçular... Hele uzun vade yatırımcılığını pazarlarken 20 sene önce aselsan alsan uçardın 30 sene evvel isctr alsan kaçardın diyenler. Hiçbir zaman madalyonun öteki yüzünü göstermiyorlar. 20 sene önce alıp unutsaydınız bugün tl bazında bile eriyen bir dünya hisse var. Üstelik devrinin parlak gelecek vaadeden şirketleri. borsadan çıkarılanları saymıyorum bile.

Aldığım ikinci ders, benim kazancımın birilerinin kaybı olmaması gerektiğiydi. Üçüncü olarak ise uzun vadeli yatırımın dokunduğu her hisseyi uçuran sihirli bir değnek olmadığını öğrendim.

Bu konuda sn. wiseinvestor’un gönderilerinden çok şey kattım kendime. Kritik yapan bir yaklaşıma sahip ve hiç acımadan doğru bildiklerini söylemekten çekinmiyor  Kendisine de bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Aldığım dördüncü dersi de bir olay üzerinden anlatmak istiyorum. Bugünün en beğenilen hissesi olan Tüpraş çok değil bir buçuk sene önce yerden yere vuruluyordu. Böyle bilanço olmaz olsun. Elektrikli arabalar gelecek tüpraş bitecek. Fosil yakıtlar uzatmaları oynuyor vesaire vesaire. Tüpraş teker teker bütün model portföylerden kapı dışarı ediliyor. 85 te zirve yapan hisse 15 temmuzun da etkisiyle 50 liraya doğru emin adımlarla ilerliyordu. Bendenizin de portföyünde ciddi bir ağırlığa sahipti tahmin edeceğiniz üzere  Yaptığım über analizler sonucu tüpraşı kestirmiştim gözüme  Tüpraş topiği de çoktan kaynamaya başlamıştı. Sn. wiseinvestor ilk kötü bilançoda n satmak lazımdı treni kaçırdık deyip üzülüyor sn dudu ise envai çeşit peynire cevap yetiştirirken bir yandan temettüsünü bekliyordu  Ben yerimde duramıyordum. Hisseyi satmalı mıydım yoksa maliyet mi düşürmeliydim ne yapmalıydım= İtiraf edeyim çok da bilinçli olmadan bir tercih yaptım ve şansım yaver gitti. Tüpraş düştükçe ben alıyordum. Maliyetim hatrı sayılır ölçüde düşmüştü ama yine de bir ara bilançonun düzelmesi ve dolayısıyla temettünün yükselmesi gerekiyordu. Bu hamleyi yaparken iki şeyi göz önüne aldım, tüpraşın piyasadaki neredeyse tekel konumu, ve bir koç holding iştiraki olması. 2 kötü çeyreğin ardından işler yoluna nihayet girdi. Kocaoğlan bu şekilde giderse 3 4 temettüye kalmaz maliyetimi sıfırlayacağım  Bugünlerde pektim topiğinde sn wiseinvestoru tüpraş ile petkimi karşılaştırırken görünce hep o tatlı telaşını hatırlıyorum. Umarım tüpraşın bu rallisinden o da para kazanmıştır alacağı temettüden memnun olur.

Ve gelelim aldığım dördüncü derse: Daha önce okuduğum ancak bizzat tecrübe etmeden anlamadığım, omahalı yaşlı bir adamın öğüdüne ‘Başkaları açgözlü olduğunda kork, başkaları korktuğunda açgözlü ol’

Yahu zaten öğrenci adamsın üç beş liran ne kadar da değerliymiş bu kadar uğraştığına değmez gidip iddaa oynasana diye düşünenleriniz olabilir. Belki haklılardır da ancak benim asıl niyetim belli bir plan oturtup ileride iş hayatına atılınca yani başlıkta da belirttiğiniz gibi ‘Beyaz Yakalı’ olunca birikimlerimi doğru bir şekilde değerlendirebilmek. Bugünki çabamı bir nevi staj olarak görüyorum.

Bu yolculuğumda sizlerin katkısı tahmin edebileceğinizden çok daha fazla. Hiçbiriniz zorunda olmamanıza rağmen insanlara yardımcı olmak adına bilgi birikimlerinizi paylaşıyorsunuz. İçtenlikle teşekkür ederim. Benim küçük tecrübelerimin de birilerine yardımcı olacağını umuyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur boş konuştuysam affınıza sığınıyorum

Düzenli alım yaptığım hisseleri de hukuken bir sakınca yaratmayacaksa paylaşmak ve eleştirilerinize açmak istiyorum: Froto Toaso Tuprs Petkm Thyao Tskb Soda Hekts Arclk Asels

Saygılarımla

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Yazini ilgi ile okudum degerli kardesim.

Yazindan ozellikle yenilerin ogrenecekleri cok sey oldugunu dusunuyorum.

Kisa ve oz yazmam gerekirse:

1. Kisa zamanda cok sey ogrenmissin ve daha onemlisi yola da koyulmussun.

Simdi tek yapacagin sey biraz sabir gostermek.

2. Bundan haha onemlisi gercek bir yatirimci kimligi, karekteri kazanmissin. Simdi sira bir de kriz tecubesi edinmende.
    Ondan da basarili bir sekilde cikarsan seni kimse tutamaz. Istikbalin cok parlak diyebilirim rahatlikla.

3. Portfoyunun icinde benim portfoyun %95 i var.
    Sectigin hisseler cok guzel ancak Thyao'yu bir yatirim kagidi olarak ben sahsen goremiyorum.
    Para kazandirabilir tabii, ama alim yerine bagli olarak, buna bir sey diyemem.

Okumaya, ogrenmeye, surekli kendini gelistirmeye devam.

Allah yolunu acik etsin.

Syg,
    Son düzenleme : Dudu; 30-10-2017 saat: 08:26.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5. Tebrik ederim kardeşim 21 yasında İSTE BUDUR diyeceğim... yolun acık olsun doğru yoldasın...

Alıntı Originally Posted by wukian Yazıyı Oku
    Herkese iyi forumlar
    Kendimi tanıtarak başlayayım 21 yaşındayım, üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. Hisse.net i 4 yılı aşkın bir süredir takip ediyorum. Geçimimi aldığım burslarla ve özel ders vererek kazandığım parayla sağlıyorum. Arttırabildiğim kısmıyla da karınca kararınca yatırım yapmaya çalışıyorum. Hisse.net teki ilk gönderimde sizlere teşekkür etmek istedim. Gerek eski forumda gerek yeni forumda ufkumu açan sayısız gönderi okudum. Hatta üyelik açmamdaki amaç da sayın Dudu'nun geçmişteki mesajlarını daha rahat görebilmekti ne yalan söyleyeyim :D Bir nevi stalkerdım yani.

Konuyu okuyan yaşıtlarım vardır belki diyerek naçizane borsa serüvenimi paylaşmak istiyorum.

Başlarda çoğu insan gibi ben de borsayı kısa yoldan zengin olma aracı olarak hayal ediyordum. Bu piyasaları araştırma sebebim de kolay yoldan para kazanmaktı. Akla mantığa önem veren biriydim ancak kendime de güveniyordum. Hangimiz wolf of wall street olmak istemeyiz ki öyle değil mi. Ancak okuyup araştırdıkça daha da rasyonel düşünmeye başladım. Düzenli olarak yıllık yüzde 10 reel getirinin ne kadar büyük bir başarı olduğunu gördüm. Şimdi geriye dönüp bakınca ne kadar toymuşum diyorum. Neyse ki o zamanlar da binbir emekle arttırdığım üç beş kuruşumu böyle hayallere kaptırma lüksümün olmadığını erkenden fark ettim.

Bu noktada bir eleştiri yapmam gerekirse şunu söyleyebilirim bence zengin olma hayali hepimizin ortak noktası. forexte ya da spekülatif hisselerde varlıklarını hiç eden insanların yaptıkları hata ise kendilerine fazlaca güvenmeleri ve yanılabileceklerine ihtimal vermemeleri. Başarılı olacağımıza kör bir biçimde inanıyoruz. Bunu yapmamalıyız.

Sonra eski forumda uzun vadeli hisse senedi yatırımcılığını keşfettim. Bu konudaki neredeyse bütün arşivleri okudum diyebilirim. Nihayet aklıma mantığıma uyan bir yatırım stratejisi bulmuştum. Yatırım demişken al satı bir yatırım olarak görmediğimi belirtmek isterim. Hele fx firmalarının üyelerine sürekli yatırımcı demesine uyuz oluyorum ïŠ Yatırımcı aşağı yatırımcı yukarı 3 ayda hesapların %80 i sıfırlanıyor. Borsada al sat bir zero-sum game yani sizin kazandığınız kadar birileri kaybediyor. Komisyona giden parayı hesaba katmıyorum üstelik. Ben böylesi bir rulete 1 milyon dolarımı yatıramayacağımı düşündüm. öyleyse 1 kuruşumu bile yatırmam dedim.

Uzun vadeli temettü yatırımcılığı böyle değildi kimseye kaybettirmeden istikrarlı bir şekilde para kazanmak mümkündü.

Hemen burada bir parantez açıp şunu söylemek istiyorum. Uzun vade yatırımcılığı kavramının da zaman zaman içinin boşaltıldığını düşünüyorum. Sözümona teknik analizle 3 aylık vadeli 25 hisse seçen uvy ustalar, hangi hisse olursa olsun al unutçular... Hele uzun vade yatırımcılığını pazarlarken 20 sene önce aselsan alsan uçardın 30 sene evvel isctr alsan kaçardın diyenler. Hiçbir zaman madalyonun öteki yüzünü göstermiyorlar. 20 sene önce alıp unutsaydınız bugün tl bazında bile eriyen bir dünya hisse var. Üstelik devrinin parlak gelecek vaadeden şirketleri. borsadan çıkarılanları saymıyorum bile.

Aldığım ikinci ders, benim kazancımın birilerinin kaybı olmaması gerektiğiydi. Üçüncü olarak ise uzun vadeli yatırımın dokunduğu her hisseyi uçuran sihirli bir değnek olmadığını öğrendim.

Bu konuda sn. wiseinvestor’un gönderilerinden çok şey kattım kendime. Kritik yapan bir yaklaşıma sahip ve hiç acımadan doğru bildiklerini söylemekten çekinmiyor ïŠ Kendisine de bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Aldığım dördüncü dersi de bir olay üzerinden anlatmak istiyorum. Bugünün en beğenilen hissesi olan Tüpraş çok değil bir buçuk sene önce yerden yere vuruluyordu. Böyle bilanço olmaz olsun. Elektrikli arabalar gelecek tüpraş bitecek. Fosil yakıtlar uzatmaları oynuyor vesaire vesaire. Tüpraş teker teker bütün model portföylerden kapı dışarı ediliyor. 85 te zirve yapan hisse 15 temmuzun da etkisiyle 50 liraya doğru emin adımlarla ilerliyordu. Bendenizin de portföyünde ciddi bir ağırlığa sahipti tahmin edeceğiniz üzere ïŠ Yaptığım über analizler sonucu tüpraşı kestirmiştim gözüme ïŠ Tüpraş topiği de çoktan kaynamaya başlamıştı. Sn. wiseinvestor ilk kötü bilançoda n satmak lazımdı treni kaçırdık deyip üzülüyor sn dudu ise envai çeşit peynire cevap yetiştirirken bir yandan temettüsünü bekliyordu ïŠ Ben yerimde duramıyordum. Hisseyi satmalı mıydım yoksa maliyet mi düşürmeliydim ne yapmalıydım= İtiraf edeyim çok da bilinçli olmadan bir tercih yaptım ve şansım yaver gitti. Tüpraş düştükçe ben alıyordum. Maliyetim hatrı sayılır ölçüde düşmüştü ama yine de bir ara bilançonun düzelmesi ve dolayısıyla temettünün yükselmesi gerekiyordu. Bu hamleyi yaparken iki şeyi göz önüne aldım, tüpraşın piyasadaki neredeyse tekel konumu, ve bir koç holding iştiraki olması. 2 kötü çeyreğin ardından işler yoluna nihayet girdi. Kocaoğlan bu şekilde giderse 3 4 temettüye kalmaz maliyetimi sıfırlayacağım ïŠ Bugünlerde pektim topiğinde sn wiseinvestoru tüpraş ile petkimi karşılaştırırken görünce hep o tatlı telaşını hatırlıyorum. Umarım tüpraşın bu rallisinden o da para kazanmıştır alacağı temettüden memnun olur.

Ve gelelim aldığım dördüncü derse: Daha önce okuduğum ancak bizzat tecrübe etmeden anlamadığım, omahalı yaşlı bir adamın öğüdüne ‘Başkaları açgözlü olduğunda kork, başkaları korktuğunda açgözlü ol’

Yahu zaten öğrenci adamsın üç beş liran ne kadar da değerliymiş bu kadar uğraştığına değmez gidip iddaa oynasana diye düşünenleriniz olabilir. Belki haklılardır da ancak benim asıl niyetim belli bir plan oturtup ileride iş hayatına atılınca yani başlıkta da belirttiğiniz gibi ‘Beyaz Yakalı’ olunca birikimlerimi doğru bir şekilde değerlendirebilmek. Bugünki çabamı bir nevi staj olarak görüyorum.

Bu yolculuğumda sizlerin katkısı tahmin edebileceğinizden çok daha fazla. Hiçbiriniz zorunda olmamanıza rağmen insanlara yardımcı olmak adına bilgi birikimlerinizi paylaşıyorsunuz. İçtenlikle teşekkür ederim. Benim küçük tecrübelerimin de birilerine yardımcı olacağını umuyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olur boş konuştuysam affınıza sığınıyorum

Düzenli alım yaptığım hisseleri de hukuken bir sakınca yaratmayacaksa paylaşmak ve eleştirilerinize açmak istiyorum: Froto Toaso Tuprs Petkm Thyao Tskb Soda Hekts Arclk Asels

Saygılarımla

6.  Alıntı Originally Posted by wukian Yazıyı Oku
    Herkese iyi forumlar

Sonra eski forumda uzun vadeli hisse senedi yatırımcılığını keşfettim. Bu konudaki neredeyse bütün arşivleri okudum diyebilirim. Nihayet aklıma mantığıma uyan bir yatırım stratejisi bulmuştum. Yatırım demişken al satı bir yatırım olarak görmediğimi belirtmek isterim. Hele fx firmalarının üyelerine sürekli yatırımcı demesine uyuz oluyorum ïŠ Yatırımcı aşağı yatırımcı yukarı 3 ayda hesapların %80 i sıfırlanıyor. Borsada al sat bir zero-sum game yani sizin kazandığınız kadar birileri kaybediyor. Komisyona giden parayı hesaba katmıyorum üstelik. Ben böylesi bir rulete 1 milyon dolarımı yatıramayacağımı düşündüm. öyleyse 1 kuruşumu bile yatırmam dedim.

Bu konuda sn. wiseinvestor’un gönderilerinden çok şey kattım kendime. Kritik yapan bir yaklaşıma sahip ve hiç acımadan doğru bildiklerini söylemekten çekinmiyor ïŠ Kendisine de bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Aldığım dördüncü dersi de bir olay üzerinden anlatmak istiyorum. Bugünün en beğenilen hissesi olan Tüpraş çok değil bir buçuk sene önce yerden yere vuruluyordu. Böyle bilanço olmaz olsun. Elektrikli arabalar gelecek tüpraş bitecek. Fosil yakıtlar uzatmaları oynuyor vesaire vesaire. Tüpraş teker teker bütün model portföylerden kapı dışarı ediliyor. 85 te zirve yapan hisse 15 temmuzun da etkisiyle 50 liraya doğru emin adımlarla ilerliyordu. Bendenizin de portföyünde ciddi bir ağırlığa sahipti tahmin edeceğiniz üzere ïŠ Yaptığım über analizler sonucu tüpraşı kestirmiştim gözüme ïŠ Tüpraş topiği de çoktan kaynamaya başlamıştı. Sn. wiseinvestor ilk kötü bilançoda n satmak lazımdı treni kaçırdık deyip üzülüyor sn dudu ise envai çeşit peynire cevap yetiştirirken bir yandan temettüsünü bekliyordu ïŠ Ben yerimde duramıyordum. Hisseyi satmalı mıydım yoksa maliyet mi düşürmeliydim ne yapmalıydım= İtiraf edeyim çok da bilinçli olmadan bir tercih yaptım ve şansım yaver gitti. Tüpraş düştükçe ben alıyordum. Maliyetim hatrı sayılır ölçüde düşmüştü ama yine de bir ara bilançonun düzelmesi ve dolayısıyla temettünün yükselmesi gerekiyordu. Bu hamleyi yaparken iki şeyi göz önüne aldım, tüpraşın piyasadaki neredeyse tekel konumu, ve bir koç holding iştiraki olması. 2 kötü çeyreğin ardından işler yoluna nihayet girdi. Kocaoğlan bu şekilde giderse 3 4 temettüye kalmaz maliyetimi sıfırlayacağım ïŠ Bugünlerde pektim topiğinde sn wiseinvestoru tüpraş ile petkimi karşılaştırırken görünce hep o tatlı telaşını hatırlıyorum. Umarım tüpraşın bu rallisinden o da para kazanmıştır alacağı temettüden memnun olur.

Saygılarımla
    Sayın wukian, gerçekten kısa sürede çok önemli deneyimler edinmişsiniz, bizim de minimum da olsa aktardığımız tecrübelerle katkımız olduysa ne mutlu.

Petkim de tüpraş'da bence potansiyeli yüksek senetler ve uzun yıllardır elimde varlar. Ama belirttiğiniz gibi bu eleştirel bir durum gördüğümüzde bunu ifade etmeyeceğiz veya yapısal bir sorun gördüğümüzde satmayacağız anlamına gelmiyor.
    Özellikle uzun vade konusunu kavramanıza çok sevindim, çünkü bence bu konu çok önemli ve çok sayıda kişi yanlış anlıyor. Belki üzerine sonra konuşulur daha başka birçok bileşeni var. Gelecek vadeden belli senetler alınarak ve hiç satılmayarak zengin olunabilseydi şimdi herkes senet alıyor olurdu 20 yıl sonrası için, mantıksızlık buradan belli.
    Yatırımcılık konusunu tam kavrarsanız aslında borsa, emlak, emtia, yurtdışı borsalar benzer belli prensipler etrafında döndüğünü görürsünüz hatta binlerce yıldır. Bunu idrak edince önünüzde trilyon dolarlık pazar olduğunu anlıyorsunuz.
    Keşke üniversiteler bunları ders gibi anlatabilse sizin gibi bilinçli nesiller yetişse.

7. Sn. wukian,
    Yaşınıza göre çok olgunlaşmışsınız, tebrik ederim. Bir iki ufak hata var görüşlerinizde onları yorumlamak isterim. Borsa tam olarak zero sum game değildir, daha doğrusu yatay piyasada öyledir ama endeks ya da hisse yükselirken herkes (ya da çoğunluk diyelim) kazanır, düşerken de herkes kaybeder. İkincisi de uzun vadeli yatırım küçük yatırımcının kurtlardan korunma yoludur, bu başlık dahil hep bu tarz yatırım önerilir buna itirazım yok ama bu kısa vadeli al-sattan para kazanılmaz demek değil, böyle de para kazananlar var. Kısacası borsada kesin kurallar yoktur, türlü türlü kazanma (ve kaybetme) yöntemleri var.
    En önemlisi de duygusal davranmamak, gaza gelmemek ve paniğe kapılmamaktır, iradenizi böyle terbiye etmek de tecrübeyle olur, yol almışsınız bu konuda, tebrik ederim.
    Size bol kazançlar diliyorum.

8. Herkese merhabalar,
    Böyle değerli bir konuyu açan ve değerli görüşleri ile bizleri bilgilendiren tüm üstadlara teşekkürlerimi sunarım.

Öncelikle kendimi tanıtayım; 40 yaşındayım, kamuda mühendis olarak çalışıyorum.
    Borsayla ilk tanışmam yaklaşık 4 yıl kadar önce mynet forumlarında gezinirken oldu ve orada yazılanlarında gazına gelerek 9,50 tl civarlarından THY ile oldu. Klasik olarak ben aldıktan sonra ufak bir yükselişten sonra hızlıca geri çekilme başladı ve sadece bakıyordum. O zamanlarda piyasa hakkında hiç bilgim olmadığı, stoploos nedir bilmediğim için sadece seyrettim.

Hepimizin bildiği gibi bu zaman diliminde hisse 4,50 leri bile gördü, satmadım. Okuyarak öğrendiklerim üzerine bir miktar daha al sat yaparak maliyetimi 6,04 e kadar düşürdüm ve hala elimde tutuyorum. Sanırım bu süreçte işin psikolojik boyutunu ve sabretmeyi deneyimledim.

Bu geçen sürede forumları dolaşırken UVY olayının farkına vardım ve bunun benim için daha uygun bir yatırım tarzı olduğunu anladım, çünkü teknik ve temel bilgim hiç yok ve al sat ile sadece elimdeki parayı kurtlara vereceğimin farkına vardım.

Yaklaşık 1 yıl kadar önce UV için hisse almaya başladım. Portföyümde Hektaş, Boluc, ttrak, Aselsan, Anhyt ve soda var. Aylık olarak azar azar almaya çalışıyorum maaşdan arttığı kadarıyla.
    Hedefim şuan 16 aylık olan kızım lise çağlarına geldiğinde okul ücretine destek olacak bir gelir elde edebilmek.

Değerli üstadlardan tavsiye ve değerlendirmelerini almak beni mutlu edecektir.

Saygılarımla.

Sayfa 130/637 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230630 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •