Kasabanın hanına bırakılan iki eşek dertleşiyormuş:
"benim sahibim çok iyidir. çok yük yüklemez, arpayı-samanı bol verir, hiç eziyet etmez, her gün tımar eder çok memnunum "demiş,
diğer eşek: "ahh ahh kardeş benim sahibim bana çok eziyet eder, ağır yük taşıtır, yemimi az verir, bana doğru dürüst bakmaz "deyince
öteki eşek: "bu adamın kahrını niye çekiyorsun arkadaş, bırak çık, benim sahibim seni de alır, sana da bakar " demiş,
diğer eşek: "sahibim beni çoğu zaman evin avlusuna çeker. yine böyle bir günde, evin hanımına bağırıp çağırıyor, dövüyordu.
bir ara hanımına "bir daha dediğimi yapmazsan seni bu eşeğe şaaptıracam" dediğini duydum. işte bu nedenle bunca eziyeti çekiyor, kaçıp gidemiyorum, benim beklentim var anlayacağın demiş.
Aradan yıllar geçmiş, bu iki eşek yine karşılaşmış ve eziyet gören eşek diğerine demiş ki teklifin hala geçerli mi diye sormuş. Öteki eşek ne oldu ki hani senin beklentin vardı deyince eziyet gören eşek demiş ki sahibimin karısı artık yaşlandı çok da kilo aldı.
Geçen gün sahibim seni şaapacağıma ahırdaki eşeği şaaparım dedi de ondan sordum demiş.
Ahhh pkart Ahhh. ‼️‼️‼️‼️‼️
Yer İmleri