Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 132/1113 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu başlık eskiden daha canlı ve dinamikti..
     Alıntı Originally Posted by mechul Yazıyı Oku
    Sayfada güzel paylaşımlar oluyordu.

E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında meyve veren ağacın taşlandığı ülkemizde, buna bile şükür demek lazım.

Ara sıra paylaşım yapan arkadaşlar yorumlarını azaltsın ki, gerçekten faydalananlar ortaya çıksın...mesela dudu abimiz yaz tatilinden döndü, eğer yeterli ilgi-alaka-talep gelirse yine yazılarını sıklaştıracaktır muhtemelen.

açıkçası ctuğrul abimiz bu başlıkta daha sık yaza keşke...yetkisiz abimizi de görmek isteriz daha sık.

şu an aklıma gelmeyen çok değerli abilerimiz var başlıkta yazan, daha sık yazarlar umarım...gençler kıymet bilmese bile, benim gibi orta yaşlılar yeterince faydalanıyor bu tür yazılardan.

amma naz yapılıyor diye düşünmesin kimse...yazılan her yazı bazen bir sürü gereksiz tartışmaya dönüşüyor, ona laf anlat, buna izah et...neden bu zahmete katlanılsın ki...dediğim gibi meyve veren ağaç genelde taşlanıyor ülkemizde.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

açıkçası ctuğrul abimiz bu başlıkta daha sık yaza keşke...yetkisiz abimizi de görmek isteriz daha sık.

.
    Sayın Cautionary,
    Çok kibarsınız. Çok teşekkür ederim.
    Elimden geldiğince takip ediyorum. Açıkçası yazarken tereddüt ediyorum, zira başka bir başlıkta, kendisi ile aynı düşünmüyorsun diye insanların nasıl tepki verebildiğini kötü bir şekilde tecrübe ettim.

Daha öncede yazmıştım başlığınızı gerçekten çok önemsiyorum çünkü özellikle belli bir yaş aralığına ve tecrübeye sahip kesime çok faydalı olduğuna inanıyorum.

Elinden geldiğince katkı yapmaya çalışırım elbette.

İyi akşamlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,
    Elimden geldiğince takip ediyorum. Açıkçası yazarken tereddüt ediyorum, zira başka bir başlıkta, kendisi ile aynı düşünmüyorsun diye insanların nasıl tepki verebildiğini kötü bir şekilde tecrübe ettim.

Daha öncede yazmıştım başlığınızı gerçekten çok önemsiyorum çünkü özellikle belli bir yaş aralığına ve tecrübeye sahip kesime çok faydalı olduğuna inanıyorum.

İyi akşamlar.

bir arkadaş başlık hareketsiz dedi, diğer bir arkadaş da ne güzel paylaşımlar oluyordu dedi...ahan da size hareket davete icabet ettiğiniz için biz teşekkür ederiz..başlık müdavimleri adına yazıyorum bunları.

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary,

İyi akşamlar.

Sn CTugrul hoşgeldiniz,

Sizi görmek sevindirici, daha sık uğrarsınız umarım. Paylaşımlarınızdan çok faydalanmıştım ilk başlıkta.

Benim çok sevdiğim, saydığım, öğrendiğim ve yaşça benden büyük 4 kişi var. Alfabetik sırayla; Sn Cautionary, Sn CTugrul, Sn Dudu ve Sn Wiseinvestor. Bu isimleri bu başlık altında daha sık görmek isterim, mutlu olurum.

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn CTugrul hoşgeldiniz,

Sizi görmek sevindirici, daha sık uğrarsınız umarım. Paylaşımlarınızdan çok faydalanmıştım ilk başlıkta.

Benim çok sevdiğim, saydığım, öğrendiğim ve yaşça benden büyük 4 kişi var. Alfabetik sırayla; Sn Cautionary, Sn CTugrul, Sn Dudu ve Sn Wiseinvestor. Bu isimleri bu başlık altında daha sık görmek isterim, mutlu olurum.
    Miriel kardeşim yazarız tabi bir faydamız olacaksa. Yalnız ben gerçekçi olmayı tercih ederim, az çok tanımışsındır. Gerçekler de çoğunluğun hoşuna gitmez ve gitmiyor da. Zaten son zamanlarda başımıza ne geldiyse bundan geldi, akıl ve rasyonalizm olmayan yerde refah değil fakirlik olur.

Son yazılarımda birkaç noktaya değinmiştim hala aynı yerdeyim. Hesaplamalar bileşik eurobond faizi üzerinden yapılmalı, bizim borsa uzun vadede yatırımları yok ediyor maalesef, sebebi de kronik cari açık, bu yüzden taktik hareketler yapılmalı. İkincisi de hiçbir kriz birbirine benzemez. Eski grafiklere bakıp şu kadar düşmüş demek ki buradan dönecek demek için şartların benzer olması lazım.
    Çok kritik yerlerdeyiz, herkes düşünüp taşınıp belli kararlar almalı. Şu saatten sonra ülkemizin cari açığı kapanır, dış politika düzelir, rasyonel akıl hakim olabilir diyorsanız tarihi fırsatlar var. Yok eskisi gibi devam edecek diyorsanız grafik fayda sağlamaz, mevduat en azından para kazandırmasa da az kaybettirir, her türlü zarardasın zaten.

Gelelim beyaz yakalının makus talihine. Eğitimsiz kesim Istanbul'da hazine arazisi yağmalayıp, üstüne aflarla apartman yaptırıp zengin olmuş. Orta kademe çocuğu okuyup birşeyler yapmaya çalışıyor ama maalesef zorlaştı. Ücretli kesim bu krizden de en fazla etkilenen kesim olacak ve oluyor. Tasarruf diyoruz ama devletimiz sağolsun enflasyonu körüklediği sürece tasarruflar da eriyor bir taraftan.

Yurtdışına gitmek de bir tercih tabi ama göründüğü kadar cazip mi tartışılır. Orada 3-5 bin dolar eur neyse alıyorsun ama ona göre de harcaman oluyor. Adaptasyon vs. giden jenerasyon kayıptır, çocukları için gitmiş olur.

Benim naçizane tavsiyem şudur, ülkemizde daha belirgin ama dünyada da bu trend var artık, girişimcilik. Türkiye'de isen ihracata yönelik girişimcilik ve kendi yetkinliklerine yatırım bu iki alan önemli. Yoksa beyaz yaka dediğin de artık yalan oldu, eskiden 5 bin dolar karşılığı gibi maaşlar alınırdı, şimdi 2 bin doları bulamıyor insanlar senior seviyelerde. Ancak geçimini sağlarsın bu paralarla, ev alırsın refah bir hayat, rahat bir emeklilik çok zor.

Sorun en tepede şu; bu ülkenin ve insanlarının global ölçekte ekonomide rekabet edememesi. Bireysel olarak ediyor, karasabanı kullanamayan köylü alman mersedeste rahatça çalışıyor, mühendisimiz yurtdışında harikalar yaratıyor ama maalesef ülke toplu olarak üretim yapamıyor. Sonuç olarak da bunlar oluyor.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bes fonlarında macera aramaya gerek yok...altın, döviz bazlı türk bonoları(eurobond) ve likit fon..bunlar arasında git gel yapılabilir...o da yılda 1-2 kez, belki 2-3 yılda bir kez filan...haa, borsa diplerde, dönme çabaları var, bu durumda %50 yi geçmemek üzere u-30 endeks fonu alınabilir...sadece bu...yoksa değişken fon, atak fon, saldırgan fon hikayelerine para yatırmayın...
    Portföyünde fon tutanlar varsa çok dikkat edilmeli,

Tacirler portföy tpf alıp sattığım bir fondu, geçen baktım çökmüş, neden diye bakınca içindeki derindere otomotiv tahvilin itfasını yapamamış. Fon değer kaybedince yatırımcılar satış talimatı girmiş, fondan büyük para çıkışı olunca bu sefer de değerinin altonda tahvil satmak zorunda kalmışlar fon daha da düşmüş. 115 milyon tl büyüklükten 15 milyonlara gerilemişler.

Şimdi de arma elektropanç, pakpen gibi şirketlerin ödeme yapamadıkları yazıyor. Bazı fonlar batık tahvillere %100değil %50 gibi kısmen karşılık ayırıyor bu yüzden fon alırken batık tahvilin %50sine para vermiş oluyorsunuz.

Bunun gibi sene başında Deniz yatırımın değişken fonunu az kalsın alıyordım ki içinde bimeks tahvili olduğunu ve karşılık ayırılmadığını görüp kurtuldum. Para piyasası fonlarında dahi bu tip kayıplar olabiliyor. Alırken mutlaka kap'tan içine bakılmalı.
    Başka bir siteden alıntıdır...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
    Isimiz cok zor.
    2 seneden once cikamayiz bu krizden, o da basiretli bir kriz yonetimi ile.
    Allah'a sukur borcum yok.
    Devir siki tasarruf devri.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Isimiz cok zor.
    2 seneden once cikamayiz bu krizden, o da basiretli bir kriz yonetimi ile.
    Allah'a sukur borcum yok.
    Devir siki tasarruf devri.
    Syg,
    Son cümleyi Atilla Yeşilada anlatmak için Youtube'da çok çabalıyor fakat umarım anlaşılıyordur.

Bu başlığın 1. kısmı da bir hazine değerinde.. Sn Cautionary EMA konusundaki tartışmadan sonra beni engelledi mi bilmiyorum fakat o konuda yapılmış çok değerli bir iş var.

Sayfa 132/1113 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •