Sayfa 132/460 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon
Arama sonucu : 3679 madde; 1,049 - 1,056 arası.

Konu: KGYO - Koray Gayrı Menkul YO

1. Hayırlısı olsun bakalım inşallah herkes Kazanir siz yatırımcı kardeşlerden ricam hissenizi kiraya vermeyin tahtanın yükselmesi için bir tuğla da siz koymuş olursunuz .

Discovery Elite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by jackal65 Yazıyı Oku
    Nasil ele gecirdi kardes piyasadaki lotlarin % kacini ele gecirmisti,sinraki hareketi nasil oldu yil araligini soyler misin hatirliyorsan bi bakalim hareketlerine
    Sizin için kısaca bir internet araştırması yaptım. Durumu açıklayan kısa bir haberi paylaşıyorum. Tarihini bulursam ayrıca yazarım.

Galip Öztürk, Van Et’i holding yapmaya çalışıyordu
    Van Et’te yaptığı operasyonlarla borsa tarihinin en büyük soruşturmasında kilit isim haline gelen Galip Öztürk, enerji işine de girdi. Van Et’in iştiraklerinden Metro Maden Pazarlama, maden işletme ve arama ruhsatlarına sahip BYS Metal Madencilik‘in yüzde 78’ini iki gün önce satın aldığını açıkladı.
    Otogar’ın İstanbul Topkapı’da bulunduğu dönemde çay ocağı açarak iş hayatına atılan Galip Öztürk ‘hızla yükselerek’ önce Metro Turizm’in patronu, ardından Otogar’ın ana hissedarı durumuna geldi. Öztürk, borsada hisse toplayarak göz diktiği Van Et’in de yüzde 70’ini aldı.

Çok hızlı yükseldi
    Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Galip Öztürk’ün projesiyle halka açılmaya çalışılan Otogar’a, Öztürk’ün uyuşturucu kaçakçılığı, çete kurma, dolandırıcılık suçlarıyla yargılandığı ortaya çıkınca izin vermemişti.
    Galip Öztürk, bu tarihten sonra borsada dolaylı işlemler yaptı. Van Et’i ele geçiren Öztürk, Van Et’in altına birçok şirketi toplayarak kuruluşu holding haline getirmeye çalıştı. 424 milyon TL cirosu olan Metro Turizm’i de 45 milyon TL cirosu olan Van Et’in altına aldı.
    8 milyon TL sermayeli küçük ve yöresel bir firma olan Van Et, sermayesini önce 40 milyon TL’ye yükseltti. Ardından 300 milyon TL’ye çıkarmak için SPK’ya başvurdu. Bu operasyon, ‘bedeli küçük yatırımcıya ödetilen bir satın alma’ ve Metro Turizm’in dolaylı halka açılması olarak değerlendirildi.
    Van Et’in yüzde 70’i Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ve kızına ait. Metro Turizm, Vanet’in 8’inci iştiraki olmuştu. Grup geçen yıl da maden şirketi kururak 4 ruhsat almış, 4 yeni ruhsat için de görüşmeler yapıyordu. Grubun geçen yıl kurduğu Metro Enerji, Yeşilırmak üzerinde kurulucak bir hidroelektrik santralının yüzde 25’ine ortak.

3. Bizim kafamiz bunlari almaz adam cinmiş kardes tesekkur ederim,ama almaya devam ederse bunun altindan da boyle birsey cikacaktir sanirim

4. YKK Şirket Esas Sözleşmesinden bir bölüm;

.....
    Şirketin çıkarılmış sermayesi tamamı ödenmiş 40.000.000 TL(Kırk Milyon Türk Lirası) olup, bu
    çıkarılmış sermaye 1 TL itibari değerde 40.000.000 (Kırk Milyon) adet paya ayrılmış ve tamamı
    ortaklar tarafından muvazaadan ari olarak taahhüt edilmiş ve nakden ödenmiştir.
    Çıkarılmış sermayeyi temsil eden pay grupları, A Grubu nama yazılı 20.400.000 (Yirmi Milyon
    Dört Yüz Bin) adet pay karşılığı 20.400.000 (Yirmi Milyon Dört Yüz Bin) TL’ndan ve B Grubu
    hamiline yazılı 19.600.000 (Ondokuz Milyon Altı Yüz Bin) adet pay karşılığı 19.600.000
    (Ondokuz Milyon Altı Yüz Bin) TL’ndan oluşmaktadır.
    A Grubu paylar nama, B Grubu paylar hamiline yazılı olup A Grubu nama yazılı payların devri
    kısıtlanamaz.
    Yönetim Kurulu, 2017-2021 yılları arasında Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine ve Sermaye
    Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olarak; kayıtlı sermaye tavanına kadar yeni paylar ihraç
    ederek çıkarılmış sermayeyi artırmaya ve pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının
    sınırlandırılması ile sermaye piyasası mevzuatı hükümleri dahilinde imtiyazlı veya nominal
    değerinin üzerinde veya altında pay çıkarılması konusunda karar almaya yetkilidir. Yeni pay
    alma hakkını kısıtlama yetkisi, pay sahipleri arasında eşitsizliğe yol açacak şekilde kullanılamaz.
    A grubu payların, Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde bu Esas Sözleşmenin 15. maddesinde
    belirtilen surette aday gösterme imtiyazı vardır.
    ......

5. Yani A grubu nama yazılı hisseler var. Yönetim kurulunu bunlar belirliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by 60zrf Yazıyı Oku
    Yani A grubu nama yazılı hisseler var. Yönetim kurulunu bunlar belirliyor.
    Anladim kardes tesekkur ederim o zaman neden topladigini yine burdan cikaramayiz galip efendinin

7. Ancak A grubu nama yazılı hisselerin devri kısıtlanamaz diye bir ifade var. Yani olabilir mi bilemiyorum ama YKB veya Koray hisselerini devir ederler mi? Bu da danışıklı bir iş olur ki SPK'ya, BİS'e bildirmedikleri için sıkıntı yaratabilir mi bilemiyorum.

8. 2011 den beri tahtaya takip ederim bu hareketlerin altında başka bir iş var galip getirisi iyi olan gayri menkule el atiyor bu şirket bulunmaz nimet hem isim yapmış hem bedava bir diğeri de şirket yeni bir proje aciklayabilir

Sayfa 132/460 İlkİlk ... 3282122130131132133134142182232 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •