Gundwane şirketin onune git bana hisse verin diye eylem yapsana. Tüm bildikelrimi.unuttum de ahahhaahahahahahhahaahha almak istiyorum al ceketimi her şeyi getirdim alın de ahhahahhaah
HEKTAŞ-SASA: %10 ETKİLİYOR...peki bu hisseler düşmek isterse endeks ne olur? bir de o var..
Uzaya çıkmış bu hisseler %50 düşse endeks sadece bunlardan dolayı %5 düşer.
onları düşürdüklerinde başka hikayesi olan tahtaları alacaklar eregl 2 gündür aldılar neden aldılar
seçim var mı var , borsa badem spor için gösterge mi evet, 2.750 milyon kişi borsaya gelmiş mi evet, kriptodan tokat yiyenler buraya geliyor mu evet, kamu bankalarından kredi çekip gelen bademcuk var mı var , telegramcılardan tut , gruplara kadar herkes kendine bir sağ yaratmış mı evet seçime giden yolda tahtaların düşmesinden ziyade bana göre 2 şeye bakılmalı Hikayesi olan ,düzeltmenin oranı, tahta seçiminde seçili olunmalı.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Hep aklıma gelir...GARAN da QNBFİNBNK olayı yaşanabilir mi?
pratikte %7 gibi halka açıklığı var dersek...
PD işlemhacmi falan filan üzerinden garip bir ağırlık ayarlaması var.Bir zamanlar EREGL yüzde 13 lerde idi.
Yüzde 3 hareketlendi mi 0.50 götürür idi tek başına endeksi..
Yani SASA ve HEKTS yüzde 50!! (imkansız gibi bişi şu an ) düşerse ağırlıklarıda otomatik düşüyor.
Bu durumda misal EREGL ye hemen yükleniyorlar EREGL nin ağırlığı ve fiyatı artınca düşüş kompanse ediliyor.
Bu durumda endeks de düşüş de İMKANSIZ hale geliyor..O yüzden düşmezzzz düşemez dedik aylarca bu forumda..
Pek kimse bilmez ama ( son zamanlarda bakmadım) QNB bank bir zamanlar 270 milyar tl idi..
Ve halka açıklığı çok az komple yabancı gözüküyordu..
Yabancı hesaplaması eğer piyasa değeri üzerinde yapılıyorsa borsada yabancı kalmamış gibi bir durum çıkıyordu..
Şimdi ne alemde bilmiyorum.
QNB bi yana ..
Kontrollü borsa..
Hareketleri gözlemlerseniz BBVA GARAN ın da badem olduğunu artık görürsünüz..
Şimdi güncel durumda enteresan bir olay yaşanıyor, Rusya'dan doğalgaz alımında problem yaşayan bir ülke olan Almanya'daki toptan elektrik fiyatları, birkaç haftadır bu konuda bir problem yaşamayan ülkemizdeki toptan elektrik fiyatlarının epey altında oluşuyor. Malum bizde ++
Tweeti Alıntıla
Synapse
@RU_Unforgiven2
·
14s
Almanya'da toptan piyasada elektrik fiyatları Ağustos sonlarındaki 600 Euro/MWh zirvesinden, bugünlerde 100 Euro/MWh seviyelerine geriledi.
enerji şirketlerinde olanlar 2-3 gündür enteresan işler oluyor buda gözünüzün önünde olsun.
Avrupada havaların sıcak gitmesi vs bir çok hikaye mevcut.
hekts bugun taban olabilir.
26 sı bedelli son gün hikayesi
Yer İmleri