Sayfa 138/637 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by kovancılar23 Yazıyı Oku
    sayın Cautionary aselsan 4 tl maliyetim var hisse yükseldikçe 1 lot dahi eklemedim fiyatı çok yükseldi diye yaklaşık 4 yılda %700 getiri sağladı..yükselen hisse yükselmeye devam eder mi onu yaşayıp görecegiz.yaklaşık 2 yıldır brisa topluyorum 2 yılda 1 temmettü ödemesi kazancım oldu şu anda maliyet fiyatında..bugun aselsan bu fiyatlardan 1 lot almam. pahalı denilen hisse yükselmeye ucuz denilen hisse düşmeye devam ediyor..bu fiyatlardan brisa toplamaya devam ediyorum..gerçekten doğrumu yanlış mı yapıyorum bende bilmiyorum..
    bakın şu hatayı yapıyor çoğunluk...istisnalara saplanıp kalıyoruz...her yazımda diyorum ki, istisnalar vardır...hatta tekel konumunda olan hisseler genel yaklaşımlarla değerlendirilemez diyorum...300 den fazla hisse var borsamızda..neden mucize gibi bir örnek baz alınıyor hep.

bir ara türk traktöre takmıştım...50-60 kat artmıştı arzdan bu yana...30 lardan itibaren grafik pahalı dedim, yakından takip ettim...kalktı 30 dan 90 a gitti...şimdi ise 75 lerde...ve bence uzun yıllar boyunca 100 tl yi göremeyecek...çünkü rekabet çok daha fazla etkili artık..bu tatlıyı pastayı serbest rekabet ortamı paylaşmak istiyor artık...bu arada hisse 4 sene önce 50 tl imiş, 4 sene de %50 artmış, şu an 75 tl lerde...çok vasat bir performans...30 tl den almamakla hata yapmış gibi gözüksem de, yeterince uzun zaman bir zaman dilimine bakınca haklı çıkmışım.

2.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku

Neden böyle oldu derseniz burada çoğu kişinin gerçek kriz tecrübesi yok, 2000 yılında gerçek bir kriz oldu, yaşamayan bilemez, hergün satamadan tekrar tekrar taban olması hergün dibin daha da dibinin görülmesi korkunç bir durum. Halen o seviyeleri göremedik. Up trendde herkes gurudur, down trendde ise işler tersine döner. Cari açık kalıcı olarak çözülmeden uzun vade bence üzerinde ciddi düşünülmesi gereken bir konu.
    O yılları bilmiyorum ama bakıyorum grafige 0,5centten 3,5cente cıkmıs sonra kriz olmuş 0,5cente geri gelmiş endeks.

Ama herkes krizden bahsediyor. kimse endeksin dolar bazlı 7kat arttığı 99-00 yılından bahsetmiyor.
    Deprem yılı hem de..7 kat yükseliş

Grafik bana ait değil kaynak için link ;
    https://paracigim.com/2017/03/15/bis...rt-2017-xu100/

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Topiği ilgi ile izliyorum. Son zamanlarda hisse senedi ağırlıklı konuşulmakta. Ama borsada tecrübesi az olan ve özellikle kriz tecrübesi olmayan arkadaşlarda gözlemlediğim şey özgüvenin tavan yapmış olması. Bunu ifadelerinden anlayabilecek tecrübem var.

86-87 de sokakta meyve kasalarının üzerinden hisse senedi aldığımı bilirim. 8-9 senedir hiç bir senet almadım,satmadım. O zamana kadar 20-22 sene çok oynadım. Bu zaman zarfında 1999 - 2000 dönemi en unutulmazıydı.

99 depremi 17 ağustosdan bir kaç gün önce tamamen tesadüf , tüm birikimim ile bir çimento hissesi almıştım. (80 bin dolar civarı idi sanırım) Benim de kötü huyum her zaman yumurtayı tek sepete koymam. Tek hisse senedi . Bu huyum hala da aynı , şu an da 2 ,5 - 3 senedir %100 dolardayım. Neyse , deprem oldu. Ölmediğimize şükrettik tabi ki o sırada Avcılar da oturuyordum , Avcılarda 270 kişi civarı ölü vardı. Ölmedik dedim , ama sanırım finansal açıdan öldüm zannedersem diyordum. Çimentoya %100 birikimimi gömmüşüm , hisse senedimde deprem bölgesinde , müşterileri de deprem bölgesi. 4 gün üst üste tavan gitti , %80 -85 kar etmiştim. Tamamen tesadüf. En kısa zamanda en yüksek kazancımı elde etmiştim. Sattım sonra.

2000 yılına girerken , tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir milenyum olayı patlamıştı. Bankalardaki , aracı kurumlardaki hesap bilgilerinin güvenliği ile ilgili çok aşırı risklerin oluşacağına dair bir sürü dedikodu konuşuluyordu piyasada. 99 Ekiminden , 2000 Ocak sanırım 17'sine kadar , yaşayanlar çok iyi hatırlar , inanılmaz bir ralli yaşamıştık. Sanayi mühendisiyim , özel bir şirkette beyaz yakalıyım anlayacağınız , çok nadir düzeltmeler oluyordu , genelde borsa o 3-4 aylık sürede hep yükseldi , günde 1 aylık net maaş kazandığım o kadar çok gün olmuştu ki. Profesyonel işimle ilgili konsantrasyonumu yitiriyordum çoğu zaman. 3-4 aylık sürede paramı TL bazında 6 katına artırmıştım. Tekrar yazıyorum , 4 ayda tam 6 kat. Eşi portföy müdürü olan bir çocukluk arkadaşım 10 katına çıkarmıştı parasını 4 ay'da. Sonra .. Sonra 2 ay bir şelaleye yakalandık ki sormayın gitsin , serbest fiyattan satışa koyduğunda bile gitmediği zamanlar oluyordu. Tam bir yıkım. Sabrettim , Mayıs 2000 de tekrar Ocak 17 seviyelerine yaklaştı. Paramız tekrar o görkemli seviyelerine çok yaklaşmıştı. Ama para kazandıkça öyle bir özgüven patlaması oluyor ki gözün kararıyor. En iyiyi sen biliyorsun , ne günlerdi o zamanlar. Gün içi şirkette işini sadece idare ediyorsun , gözün tamamen seansda , mesai sonrası hisse nette her gece 2 lere kadar sohbetler. Topik sahibi bilir , o zamanlar KMX, trusty,sun shine,kentuf,babo - ismini unuttuğum bir sürü kişi - çok çok değerli,donanımlı forumdaşlar vardı. 2000 Mayısından sonra da çok çok uzun süren şelaleye yakalandık tabi. Yabancı elimize vermişti senedi. Uzun vadeli yatırımcı olduk mecburen. 7 sene sonra , param TL bazında anca yakın seviyelere gelmişti ama yılların alternatif faiz kaybıda girmişti tabiki.

Bu dönemin bana kazandırdığı , profesyonel mesleğime daha bir sarılmak oldu. Bir de kredi ile oynamamıştım. Eşi aynı zamanda portföy yöneticisi olan çocukluk arkadaşım , kredi ile oynamanın da getirdiği nedenlerden dolayı , önce yuvası dağıldı. 2002 de de kafasına sıktı, intihar etti.

Öyle müthiş bir yükseliş oldu ki 3-5 ay da , insanların resmen sosyal statüsü değişti. Ve öyle şiddetli ve uzun süreli bir yıkım oldu ki her şeyini kaybeden bir sürü insan oldu. Bu herşeyini kaybeden insanlar da , öyle cahil cüreha takımı insanlar ordusu değil , donanımlı , tabiri caizse zehir gibi , sermaye piyasasının tam ortasındaki adamlar.

Bakın bu 99-2000 dönemi ile ilgili bir anımı daha paylaşayım. Erkek kardeşim 6 sene önce bir hastalıktan dolayı rahmetlik oldu. Mesleği broker. 99-2000 döneminde kendisi Global Menkulde çalışıyor. Hem brokerlık yapıyor , hem de kendi portföyünü yönetiyor. Gömlekçi deniliyor böylelerine. Hasta derecesinde BJK liydi rahmetli. Fazla bir sermayesi de yok o zamanlar 29-30 yaşlarında yeni evli genç biri. O kısıtlı sermayesini 99 Ekim-2000 Ocak arasında öyle bir duruma getirdi ki , evi bile olmayan biraderim 2000 model Range Rover a yazıldı , kaporasını verdi. Tek şartı plaka BJK olmalıydı. BJK plakalı araç sayısı da teorik olarak 99 tane. 34 BJK 01...99 a kadar. Galeri plakayı ayarlayabilmek için bir süre istedi , zaten tanıdığıymış. 1 ay sonra plaka hazırlandığında bu sefer şelaleye yakalanan kardeşim biraz erteledi cip'i. Sonuçta 1 yıl sonra anca Renault Broadway alabildi o parasıyla .

Kriz görmemiş forumdaşlar , kendimizi çok akıllı görmeyelim , özellikle borsa krizi öyle bir şey ki adamın feleğini şaşırtır. Yerle bir eder , tekrar yükselicek diye beklerken daha da dibe batarsın. Tecrübelilere , 'aman bu ne biliyor ki' diye yaklaşmayın. Bu topik sahibi , tecrübeli bir forumdaşımız. Çok tecrübeliler de var fikirlerini beyan eden. Lütfen değer veriniz , değerlendirmeye çalışınız bu bedava bilgileri.

4.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Topiği ilgi ile izliyorum. Son zamanlarda hisse senedi ağırlıklı konuşulmakta. Ama borsada tecrübesi az olan ve özellikle kriz tecrübesi olmayan arkadaşlarda gözlemlediğim şey özgüvenin tavan yapmış olması. Bunu ifadelerinden anlayabilecek tecrübem var.

86-87 de sokakta meyve kasalarının üzerinden hisse senedi aldığımı bilirim. 8-9 senedir hiç bir senet almadım,satmadım. O zamana kadar 20-22 sene çok oynadım. Bu zaman zarfında 1999 - 2000 dönemi en unutulmazıydı.

99 depremi 17 ağustosdan bir kaç gün önce tamamen tesadüf , tüm birikimim ile bir çimento hissesi almıştım. (80 bin dolar civarı idi sanırım) Benim de kötü huyum her zaman yumurtayı tek sepete koymam. Tek hisse senedi . Bu huyum hala da aynı , şu an da 2 ,5 - 3 senedir %100 dolardayım. Neyse , deprem oldu. Ölmediğimize şükrettik tabi ki o sırada Avcılar da oturuyordum , Avcılarda 270 kişi civarı ölü vardı. Ölmedik dedim , ama sanırım finansal açıdan öldüm zannedersem diyordum. Çimentoya %100 birikimimi gömmüşüm , hisse senedimde deprem bölgesinde , müşterileri de deprem bölgesi. 4 gün üst üste tavan gitti , %80 -85 kar etmiştim. Tamamen tesadüf. En kısa zamanda en yüksek kazancımı elde etmiştim. Sattım sonra.

2000 yılına girerken , tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir milenyum olayı patlamıştı. Bankalardaki , aracı kurumlardaki hesap bilgilerinin güvenliği ile ilgili çok aşırı risklerin oluşacağına dair bir sürü dedikodu konuşuluyordu piyasada. 99 Ekiminden , 2000 Ocak sanırım 17'sine kadar , yaşayanlar çok iyi hatırlar , inanılmaz bir ralli yaşamıştık. Sanayi mühendisiyim , özel bir şirkette beyaz yakalıyım anlayacağınız , çok nadir düzeltmeler oluyordu , genelde borsa o 3-4 aylık sürede hep yükseldi , günde 1 aylık net maaş kazandığım o kadar çok gün olmuştu ki. Profesyonel işimle ilgili konsantrasyonumu yitiriyordum çoğu zaman. 3-4 aylık sürede paramı TL bazında 6 katına artırmıştım. Tekrar yazıyorum , 4 ayda tam 6 kat. Eşi portföy müdürü olan bir çocukluk arkadaşım 10 katına çıkarmıştı parasını 4 ay'da. Sonra .. Sonra 2 ay bir şelaleye yakalandık ki sormayın gitsin , serbest fiyattan satışa koyduğunda bile gitmediği zamanlar oluyordu. Tam bir yıkım. Sabrettim , Mayıs 2000 de tekrar Ocak 17 seviyelerine yaklaştı. Paramız tekrar o görkemli seviyelerine çok yaklaşmıştı. Ama para kazandıkça öyle bir özgüven patlaması oluyor ki gözün kararıyor. En iyiyi sen biliyorsun , ne günlerdi o zamanlar. Gün içi şirkette işini sadece idare ediyorsun , gözün tamamen seansda , mesai sonrası hisse nette her gece 2 lere kadar sohbetler. Topik sahibi bilir , o zamanlar KMX, trusty,sun shine,kentuf,babo - ismini unuttuğum bir sürü kişi - çok çok değerli,donanımlı forumdaşlar vardı. 2000 Mayısından sonra da çok çok uzun süren şelaleye yakalandık tabi. Yabancı elimize vermişti senedi. Uzun vadeli yatırımcı olduk mecburen. 7 sene sonra , param TL bazında anca yakın seviyelere gelmişti ama yılların alternatif faiz kaybıda girmişti tabiki.

Bu dönemin bana kazandırdığı , profesyonel mesleğime daha bir sarılmak oldu. Bir de kredi ile oynamamıştım. Eşi aynı zamanda portföy yöneticisi olan çocukluk arkadaşım , kredi ile oynamanın da getirdiği nedenlerden dolayı , önce yuvası dağıldı. 2002 de de kafasına sıktı, intihar etti.

Öyle müthiş bir yükseliş oldu ki 3-5 ay da , insanların resmen sosyal statüsü değişti. Ve öyle şiddetli ve uzun süreli bir yıkım oldu ki her şeyini kaybeden bir sürü insan oldu. Bu herşeyini kaybeden insanlar da , öyle cahil cüreha takımı insanlar ordusu değil , donanımlı , tabiri caizse zehir gibi , sermaye piyasasının tam ortasındaki adamlar.

Bakın bu 99-2000 dönemi ile ilgili bir anımı daha paylaşayım. Erkek kardeşim 6 sene önce bir hastalıktan dolayı rahmetlik oldu. Mesleği broker. 99-2000 döneminde kendisi Global Menkulde çalışıyor. Hem brokerlık yapıyor , hem de kendi portföyünü yönetiyor. Gömlekçi deniliyor böylelerine. Hasta derecesinde BJK liydi rahmetli. Fazla bir sermayesi de yok o zamanlar 29-30 yaşlarında yeni evli genç biri. O kısıtlı sermayesini 99 Ekim-2000 Ocak arasında öyle bir duruma getirdi ki , evi bile olmayan biraderim 2000 model Range Rover a yazıldı , kaporasını verdi. Tek şartı plaka BJK olmalıydı. BJK plakalı araç sayısı da teorik olarak 99 tane. 34 BJK 01...99 a kadar. Galeri plakayı ayarlayabilmek için bir süre istedi , zaten tanıdığıymış. 1 ay sonra plaka hazırlandığında bu sefer şelaleye yakalanan kardeşim biraz erteledi cip'i. Sonuçta 1 yıl sonra anca Renault Broadway alabildi o parasıyla .

Kriz görmemiş forumdaşlar , kendimizi çok akıllı görmeyelim , özellikle borsa krizi öyle bir şey ki adamın feleğini şaşırtır. Yerle bir eder , tekrar yükselicek diye beklerken daha da dibe batarsın. Tecrübelilere , 'aman bu ne biliyor ki' diye yaklaşmayın. Bu topik sahibi , tecrübeli bir forumdaşımız. Çok tecrübeliler de var fikirlerini beyan eden. Lütfen değer veriniz , değerlendirmeye çalışınız bu bedava bilgileri.
    sayın roxette, muhteşem bir paylaşım olmuş gerçekten. Bana da deprem dahil o günleri hatırlattı tekrar. Acı, korku, özgüven, endişe tüm duyguların aşırı yaşandığı bir dönemdi. Kayıplarınız için rahmet dilerim, Allah sizlere uzun ömür versin.

Biz yaşadığımızı anlatıyoruz, borsanın bir uzun vadeli peri masalı olmadığını tecrübelerimizle paylaşıyoruz, bazı arkadaşlar da grafiklere bakarak ve yanlış yorumlayarak hayır öyle değil demekteler. Doğrusu neden aselsan almadın veya 2000 zirvesinde satmadın dememesine de şaşırdım çünkü böyle abzürd tepki verenler de var. Yeri gelmişken de söyleyeyim senetleri tepelerden almadım, xu30 dışına da hiç çıkmadım. O grafikte 2008'de bir dip görünüyor orada 2 TL'den garanti bankası yine 2002'lerde görünen diplerden tcell alımlarım var. Yani borsanın en diplerinden alımlarım var, buna rağmen beklediğim getiriyi elde edememişim. Bazı arkadaşlar ise hala şu dönemde alsan şu olurdu diyor.

Bir anımı da paylaşayım, tcell halka arz oluyor, piyasa değeri 20 milyar dolar üzerinden. Arkadaşam yüklü miktarda alım kararı aldı, yapma 10-20 yıl sonra 100 milyar dolar olamaz, Türkiye'de öyle bir şirket yok dedim. Arkadaşım dediki abone sayısı 6 milyon, abone başı 3 bin dolar üzerinden hesaplanıyor, 30 milyon abone olacak ileride dedi, peki dedim. Şimdi Turkcell 30 milyon değil belki 50 milyon abone oldu, dediği herşey fazlasıyla gerçekleşti. Ama ne oldu, abone başı şu anda bırakın 3 bin doları 300 dolar bile etmiyor, işte Türk borsası budur. Arkadaşım sonra mahvoldu, borsaya küsen binlerce yatırımcı arasında yerini aldı.

Şimdi gelelim yukarıdaki grafiğe burada bakınca ne görüyorsunuz? Benim gördüğüm ölü bir adamın kalp atışı gibi dümdüz bir çizgi. Bu yeterli mi değil, çünkü bu grafikte dolar enflasyonu yok, artık ABD'de 1 milyon dolar zenginlik ölçüsü kabul edilmiyor, buna dolar enflasyonu denir. Dolar enflasyonu, enflasyon grafiği hadi bilemediniz uzun vadeli grafikler lineer bakılmaz, logaritmik bakın, bizim borsanın sürekli düştüğünü görürsünüz. Efendim şu vakitte alınan bin, onbin katı getiri sağladı. Allah aşkına böyle birşey olabilir mi, xu30 içinde böyle birşey olması için o zamanda market cap'in 15 milyon dolar olsa bugün 15 milyar dolar olması lazım, bugün böyle değerli bir şirket olmadığı gibi, xu30 şirketleri hiçbir zamanda da 10 milyon dolar rakamlarına düşmedi. Efendim temettü şu bu, temettüyü zaten almalısın, almayıp ortaklığa razı isen, zaten kendi riskini almışsın demektir.

Beyaz yakalının zincirlerini kırmasının tek yolu girişimciliktir. Aslında borsa da bir girişimciliktir, yani gerçek bir iştir. Bu gözle bakmazsanız size getirisi de olmaz, borsanın size araba almak, ev almak, erken emekli etmek gibi bir görevi yok.

Tabi elinde senet olan bunları görmek istemiyor, özellikle son bir yıldır para kazanıyorken. Çok büyük çoğunluk bunu anlamamaya devam edecek, bazı parlak genç arkadaşlar ise anlayacak geçen sayfalarda olduğu gibi. Gelip burada karşılıksız tecrübe paylaşımımız da, bir kişiye bile fayda sağladı ise ne mutlu, maksat biz yandık el yanmasın.

Ülkemizde milli piyango veya türevleri olan şans oyunları için bir arkadaş matematikten anlamayanların devlete verdiği vergidir demişti, çok hoşuma gitmişti. Hiç almadım alana da tavsiye etmem ama her hafta da müşterisi var. Bizim borsada da durum bundan ibaret, yanlış anlaşılmasın borsayı kesinlikle bir yatırım alanı olarak görüyorum ama işi kuralına göre yaparsan. Peri masalı olarak gören çoğunluk vergi ödemeye devam edecek. Başlık sahibi sayın cautionary genel itibariyle oldukça temkinli ve yaklaşımlarına katılıyorum.

Son söz olarak da şunu belirteyim. Son bir yılda özgüvenin artması da malum bazı şeyleri bize önden haber veriyor, selamlar.

5. Tecrübeli arkadaşların temkinli paylaşımlarına kesinlikle katılıyorum.

VIOP'dan, varrantlara, forex'den yurtdışı hisse senetlerine yatırıma hemen hemen tüm finansal enstrümanlarla yatırım yaptım. Çok ciddi kazançlarım da kayıplarım da oldu. Sonunda geldiğim nokta kaldıraçlı enstrümanlardan uzak durulması gerektiği oldu. Kişilerin risk iştahına göre yatırımları hisse senedi ve nakit (döviz, TL) arasında bölerek yönetmesinin en iyi yöntem olduğunu gördüm.

Hisse senedi tarafında farklı bir not olarak yüksek kazançların mümkün olduğunu ancak sadece ISE30 ile bunu elde etmenin mümkün olmadığını söyleyebilirim.

İnsan maalesef yaşamadan bazı şeyleri öğrenemiyor, umarım çok genç arkadaşlar gerekli dersleri çıkarırlar.

Sent from my iPhone using hisse.net

6.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Beyaz yakalının zincirlerini kırmasının tek yolu girişimciliktir. Aslında borsa da bir girişimciliktir, yani gerçek bir iştir. Bu gözle bakmazsanız size getirisi de olmaz, borsanın size araba almak, ev almak, erken emekli etmek gibi bir görevi yok.
    Tum ekonominin ve devletin cakallarla dolu oldugu bir ulkede " tek yol grisimciliktir " demek, pek birsey ifade etmiyor.

Bu konu basli basina bir uzmanlik isidir. Bence devlet, hic bir sey yapma, faiz gelirinin pesine dus..! demek disinda her turlu engeli koymus durumda, mafia gucunuz yoksa, evinizin kirasini bile toplayamazsiniz.

Yoksa bu kadar genc ve egitimli is gucunun oldugu bir ulkede, bu denli girisim eksikligi, ders kitaplarinda okutulmasi gereken bir realitedir.

7. Pırlanta değerinde bir yazı...Bu vesile ile belirtmek isterim ki 10-20-30 yılın deneyimini, birikimini bizlerle, özellikle genç beyaz yaka arkadaşlarla paylaşırken, kendinizden de bahsedin. Bu kendimizi övmek, ya da ego tatmini değil.. Genç arkadaşlar yazılanları kendileri gibi birilerinin yazdığını görsünler,,,burada alanında ülkenin en iyi 100 uzmanı içinde olabilecek uzmanlar, yöneticilik yapan arkadaşlar var. Kendinizden bahsederken çekinmeyin, bu başlıktaki çoğunluk yanlış anlamayacaktır.

Sevgili roxette, yazınızı okurken ben de 99 yılına gittim. Hisse.net ya 97 ya da 98 de kurulmuştu...ben de 98 den bu yana forumdayım...zaten başka bir ekonomi ile ilgili platformda yazmadım...Saydığınız isimler dışında tedcen vardı, muhtemelen ismi Necdet ti..o da çok değerli bir arkadaştı.

2000 li yılların başlarında hisse.net ye forumdan üyelerin yazıları da olurdu.. o yıllarda kmx ile birlikte benim de yazılarım yayınlandı...bir ara palamut sürüleri meşhurdu. Ondan ilham alarak tırsak sürüsü yazısını yazmıştım...panikle hareket eden küçük yatırımcıyı anlatmaya çalışmıştım...güzel yazıydı😋

Evet 99 yılındaki coşkuyu, 2000 deki çöküşü yaşayan, 2009 krizini giren arkadaşlar çok şey kazandılar...bu deneyimi yaşayanların deneyimlerini dikkate almak lazım.

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku

8. Okudukca ufkum genisliyor. Sn. arkadaslarim, abilerim tesekkur ederim. Lutfen bu degerli paylasimlarinizi bizlerden esirgemeyiniz.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 138/637 İlkİlk ... 3888128136137138139140148188238 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •