Sayfa 140/1024 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Dostlar en çok neye seviniyorum biliyor musunuz sevgili Umutabinin en çok bahsettiği betonun inşaatın çökmesi yeşile hasret kaldık bunaldık valla her yer inşaat inşaat bu ne ya ama etrafima bakıyorum da eskisi gibi şu aralar çalışma yok demir çimento çok mu pahalandı acep?

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kesinlikle katılıyorum. Ama bir de tersini düşünelim, senjoray hakkımız olmasaydı topluma bu ödemeleri nasıl yapardık diye?. Bence yapamazdık ve Yunanistan'dan bin beter duruma düşerdik. Enflasyon yaratarak algısal olarak ta olsa angarya bir büyüme yaratmak en azından insanlara bir piyasa varmış ve çalışıyormuş hissiyatını yaratıyor. Evet o piyasa ve dinamikleri , bağlı olduğu refah bir yanılgı, tamamen borçla döndürülen bir illüzyon , ama bunun geniş halk kitleleri için çok bir anlamı yok.

Tıpkı matrix fiilmindeki şu sahne gibi:

Neo simulasyonun içinde aslında normal hayatta karnından ve beyninden bilgisayara bağlı bir adamla konuşur. Adam durumun farkındadır. Zira geçmişte simulasyonun dışına çıkma şansı bulmuştur.
    Adama der ki , o yediğin bonfile ve içtiğin şarap gerçek değil. Sadece beynine bağlanan bir kablonun ürettiği bir sinyal.

Adam cevap verir: Umurumda değil, şu an bonfilemi çiğniyorum ve şarabımın tadını çıkartıyorum.

Halkın genel durumu da bundan farksız. Politikacılar da bunu çok iyi biliyor. O nedenle bu devran böyle gider....

Matrix'teki o sahne:

https://www.youtube.com/watch?v=agPsLfPUgWU
    piyasa varmış,çalışıyormuş da BİR ALGI, İLİZYON.. tl cilerin tasarrufum aynı , geçen ay hesapta 1 milyon tl görüyordum, yine 1milyon tl görüyorum da bir ilizyon..

ben ilizyon yani kandırmaca yerine gerçekleri tercih ederim.. ÇARPTIK KARDEŞİM SENİN PARANI DESİNLER RAZIYIM. ZİRA GERÇEĞİ GÖRENİN AYNI HATAYI TEKRAR YAPMASI ZORDUR..

3. biraz önce enpara kartıyla aliexpress ten bir şeyler alayım dedim. 3 değişik satıcıdan 550 $ lık toplamda ürün aldım. hesaba para atmıştım son işlemde para yetmemiş 4 tl. hemen havale ettim sonuncu işlemide gerçekleştirdim. dekontlara bakayım kuru kaçtan çekmiş diye. ne göreyim 6,55 den hesaplamış kuru. hemen enpara internet sitesi oranlarına baktım. satış kuru 6,17 tl idi. aliexpress girip işlemlerin üçünü de iptal ettim.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla ya gene gol yedik.Ben kendimi feda edeyim en iyisi .Vatan sağolsun arkadaşlar.Siz kurtulun yeter ki ))))))Ben de altın sırasına gireyim,kuyumcuda elimde altınlarımla bir de foto çektiririm.Yüzümde gururlu bir gülümseme.Olur valla neden olmasın))))))

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alo umutabi aşağıda ne ediyon gel hele topiğe
    bence shortladı ondan gelmiyor..

6.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Şu genç yaşımda 94-99(asya/deprem)-2001-2009(krizimsi)-2018 (finansal kriz) olmak üzere 5 kriz görmüşüm...
    Yaşı büyük abilerimiz 8-9-10 kriz sayabilirler...
    Bende ömrümün sonuna kadar en az 10 tane görürüm herhalde ..
    Böyle bir şey olabilir mi?
    Her bir krizin geniş/fakir halk kitleleri üzerinde yarattığı/bıraktığı tahribatı düşününce insanların neden bu kadar umutsuz olduğunu anlayabilirsiniz....
    Sigortalı -düzenli bir işim olsun başka bir şey istemem diyor...
    Buradan bakınca pekde haksız sayılmaz....

saygılar/başarılar
    sayın tengri.. bu ülke de sadece sigortalı bir işim olsun diyenler zamanında 10-20 yıllık konut kredileri olmadığı dönemde konut birikimi yapmak istediler (yüksek enflasyonda) peki bu nasıl olur? tabi ki bankaya yatırarak (mevduat bankası) işte o konut birikimlerine t.c devleti tıkır tıkır çalışan bankada el koydu, ödemiyorum dedi..

işin ilginci bu forumda bir çok insan buna destek verdi.. syn rxpu haklı.. solcu görünen esasen solcu değil, demokrasiden , eşitlikten , haktan-hukuktan bahseden esasen bunlarla ilgili değil.

insanların tek derdi var; haksız-hukuksuz nasıl olursa olsun ben kazançlı çıkayım.. zaten böyle düşünen bir zihniyette hak-hukuk -adalet ve insan sevgisi aramak imkansız.

yani solcuyuz ama SAMİMİİYİZ, İÇTENMİYİZ?

7.  Alıntı Originally Posted by senersen Yazıyı Oku
    biraz önce enpara kartıyla aliexpress ten bir şeyler alayım dedim. 3 değişik satıcıdan 550 $ lık toplamda ürün aldım. hesaba para atmıştım son işlemde para yetmemiş 4 tl. hemen havale ettim sonuncu işlemide gerçekleştirdim. dekontlara bakayım kuru kaçtan çekmiş diye. ne göreyim 6,55 den hesaplamış kuru. hemen enpara internet sitesi oranlarına baktım. satış kuru 6,17 tl idi. aliexpress girip işlemlerin üçünü de iptal ettim.
    eğer hesabınızda gerekli ayarlamaları yapmadıysanız aliexpres faturayı tl olarak tahsil eder ve bunu kendi belirlediği kurdan yapar.. aliexpress e ödemelerinizi usd olarak yapın yani bununla ilgili ayarlamaları yapın, o zaman enpara kendi satış kuru üzerinden hesabınızı keser..

8.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Dostlar en çok neye seviniyorum biliyor musunuz sevgili Umutabinin en çok bahsettiği betonun inşaatın çökmesi yeşile hasret kaldık bunaldık valla her yer inşaat inşaat bu ne ya ama etrafima bakıyorum da eskisi gibi şu aralar çalışma yok demir çimento çok mu pahalandı acep?
    inşaat demiri tonu geçen yıl 2300 dü şuan 5000,
    ona göre hesaplayın.
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, yatırım konusunda kimseye de güvenmeyin...

Sayfa 140/1024 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •