Originally Posted by
Maydonozcu Kamil
Burada amaç, paramızın bir kısmının yönetme riskini bu arkadaşlara paylaştırmak. Bu çerçevede kendi risk algımıza dayalı olarak sorulması gereken soru şudur: Paramın ne kadarını bu dostlarımızın kontrolüne bırakmam gerekli ?
İyi bir fon bulmak demek başarılı bir fon yönetişimi bulmakla eşdeğer sonuçta. Benden başarılıysalar paramın daha fazlasını yönetmeyi hak ediyorlar demektir. Gayet tabiki bu mukayeseyi yaparken günlük getirilere çok fazla takılmamak, fonların karşılaştırma ölçütlerine dikkat etmek lazımdır. Hisse yoğun fonların (banka yoğunları geçtim, çünkü endeksle birebir korelasyonları mevcut hatta portföyünde banka hissesi oransal olarak % 50 nin üzerinde olan hisse yoğun fonlar da bu kapsamda değerlendirilebilir) endeksin düşüş & yükseliş trendlerindeki getirilerini bu nedenle sıkı bir şekilde incelemeliyiz. Son günlerde yerden yere vurduğumuz TCD'nin 2019 yılı getirisi % 74,07, ACC'ninki ise & 64.96.
Şayet ben, bu oranların üzerinde bir getiri yakalamışsam eyvallah, ne desem haklıyım. Yok yanına bile yaklaşamamışsam, ki öyle. Söz etmeye hakkım yok. Diye düşünürüm. Bu kapsamda ACC'yi dikkatle izliyorum. Muhtemelen karma fonlardaki (GAK & YAK) pozisyonlardan birini oraya kaydıracağım. Henüz karar vermedim.
Yer İmleri