kasım ayı da bitti ... geçen kullanmadığım banka hesabımda sermaye artırımından dolayı küsüratlı kalan enkai hissesini gördüm galiba 7-8 yıl oldu 110 kat kar hesaplamış temettüleri düştü yeni bölünmeler oldu vs anlaşılan .. insan tabi bilemiyor zaten aradaki yıllarda büyük masraflar için portföyü baya baltalamak gerekti ek yapamadığımız aylar oldu .. nasip .. sıfırdan başlayıp birşeyler inşa etmek gerçekten vakit alıyor işin kötüsü nesilden nesile daha da zorlaşıyor zaten önceki nesil her suyun başını tutmuş her kuponu parsellemiş .. yeni bir buluş ..yazılım vs belki gerçekten büyük bir zenginlik servet sağlayabilir... onun dışında sıfırdan başlayacak yeni nesillerin hali vakti yerinde denilen bir zenginliğe erişirler ama ilerisi olur mu pek ihtimal vermiyorum... benim şahsi amacım da öyle değil kabullendim artık prim günümü doldurduğumda çalışmak zorunda olmayım günlük sporumu çocukların Allah nasip ederse torunların rutin işlerini görebileyim yeter hedefi buna düşürdüm bu bile çocuklara 1 daire 1 işyeri diye düşününce 50m gibi birşeye çıkar tabi... özellikle borsanın son 2 yıl yerinde sayması bunda büyük etken oldu .. bir de yaşlandım mı artık anlamadım spor arabalar dikkatimi çekmeye başladı.. özellikle hondalar..
neyse iyüzde 36 bist yüzde 18 altın yüzde 8 altın viopu 38de afa fonu .. bistte 8 hisse .. şuan dohol=aslında aksgy tutuyordum ama doholün bir de hepiyi sigorta olduğundan hem trump avm de aynı işi görür diye düşündüm bakalım ne olacak .. ulaşımda pegasusu aldım =bunda da tav güzel görünüyor ama tav bana sanki ulaşımdan çok gayrimenkul yönetim ortaklığı gibi geliyor sonuçta bir havalimanının iişletim işleri bilmiyorum yanlış mı düşünce... zaten otomotiv otomotiv yan sanayi kan ağlayınca ulaşımda havacılık oldu... petrol işinde zaten tüpraş ... yazılımda da atatp şile logo arasında gidip atatpde kaldım çok da bir analizim yok biğraz daha yenisektörlere yatırım yapıormuş gibi geldi... bankacılıkta garan... perakende de mavi ... elektrik malzemelerinde gesanı tutayım dedim ama daha çok o beni tuttu .. ukrayna savaşı bitince bunun orada şirketi olacak yeni trafo fabrikası açılacak vs hep bir hikayeye tutulduk bakalım.. megametal vardı ama sonra dedim hammadde yerine onunla bir alet yapan şirket daha katma değerli olabilir ama bakalım ne olacak... sağlık sektöründe de zor da olsa sigortalrda karar kıldım ama doholde sigorta var diye o kısım boşa düştü ben de kboru aldım .. sonuçta bütün altyapılara boru lazım.. böyle süper temel analizlerim var asla yatırım tavsiyesi değildir .. hiçbir şirketi övme yerme amacım da yoktur
inşallah küçük yatırımcılar olarak az buçuk birşeyler kazanırız ... şimdiden yeni yıllar dilerim sağlıklı huzurlu anılar dilerim
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Yer İmleri